Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Csak a bölcsészek maradtak Szegeden

Szeged - Idén senki nem panaszkodott Szegeden a gólyatáborok miatt: nem botránkoztatott meg senkit napközben az úgynevezett „városgyalázás", és az éjszakai bulik sem zavarták az egyetemi város lakóit. Máshová szervezték a pár napos táborokat.
Minden egyetemnek (itthon vagy külföldön) megvannak a maga hagyományai a gólyák avatására. Szegeden ilyen volt évekig a „fürdés a szökőkutakban", az Anna-kúti szobor megmászása, az „ábrahámozás" a Dugonics téren és a „szöcskézés", vagyis amikor a zsúfolt villamoson egyszerre ugrált a leendő értelmiség.

– Nem nézik jó szemmel a szegediek a bolondozást, ezért döntöttünk úgy, hogy a Körös-torokba szervezzük a gólyatábort – magyarázta Amment Balázs, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar HÖK-elnöke. – Már 2002 óta szervezzük Csongrádra a gólyatábort, mert itt szeparáltan tudunk bulizni, és senkit nem zavar a felhőtlen szórakozás – tette hozzá. A körülbelül 350 kisgólya csütörtökig táborozik 8–12 ezer forintért. Játékos vetélkedőket szerveztek nekik, sztárvendégnek az Ámokfutókat és a Kaukázust várják.

– Körülbelül 14 éve szervezzük Balatonakalira a gólyatábort, a gyermektáborba. Többek között badacsonyi bortúrán vesznek részt az elsőévesek, valamint egy hajón bulizunk a Balatonon – mesélte Mokán Péter, a SZOTE gólyatáborának egyik főszervezője.

A SZOTE évek óta Balatonakalin avatja a gólyáit. Bortúrával, bulihajóval, koncerttel és sportvetélkedőkkel várták idén az elsősöket. Fotó: DM/DV
A SZOTE évek óta Balatonakalin avatja a gólyáit. Bortúrával, bulihajóval,
koncerttel és sportvetélkedőkkel várták idén az elsősöket. Fotó: DM/DV

Az ötnapos, ismerkedős-bulizós programokért 20 ezer forintot fizettek az elsőéves orvosok, fogorvosok és gyógyszerészek – körülbelül kétszázan. A sportvetélkedők, lángosozások és az Animal Cannibals koncertje mellett megismerkedhettek a karok dékánjaival is, akik hasznos információkkal látták el az újdonsült egyetemistákat.

Tavaly még a Partfürdő területén kempingeztek, idén azonban Zánkán táboroztak a SZTE TTIK gólyái. – Nem akartunk sátorozni, a Károlyi-kollégiumot felújítják, ezért mentünk Zánkára – magyarázta röviden Méregh István HÖK-elnök, hogy miért nem Szegeden ismerkedtek a gólyák egymással. Ahogy mondta, ökörködtek, vizes programokat és sportversenyeket szerveztek az elsősöknek. A négy napos tábornak tegnap volt a végnapja: hatszázan vettek részt, fejenként 15 ezer forintért.

– Úgy tudom, hogy csak mi maradtunk Szegeden – gondolkozott Polgár Zsuzsanna, a BTK-s gólyatábor egyik főszervezője. A 400 bölcsészgólya 12 ezer forintért táborozott a Napfény kempingben. – Szerintünk az ismerkedés mellett az is fontos, hogy az elsősök megismerjék a várost, hiszen a következő éveket itt fogják tölteni. A hagyományos éjszakai vetélkedőt idén is megszerveztük, de a klasszikus városgyalázós programokat mi is kihagytuk – magyarázta. Nem akarták „alázni" a gólyákat, és azt sem szerették volna, hogy bárki helyszíni bírsággal kezdje az egyetemi éveit.

Olvasóink írták

 • 3. Mil 2009. szeptember 06. 16:29
  „A villamosnak valószínű jót is tesz, ha 50-100 ember egyszerre ugrál rajta. Az SZKT hogy engedi ezt? ÉS egyeteimstáknak is hogy lehet ennyi eszük? Hihetetlen.”
 • 2. IVY 2009. szeptember 02. 14:32
  „Nekem mindegy, csak ne pisáljanak a szökőkútba, mint múltkor....:)”
 • 1. joy 2009. szeptember 02. 08:02
  „Elég szomorú, mert nekem tetszettek városbéli bolondozásaik. Főként az bosszant, hogy néhány gyöpös, vén, nyomorbajos városellenség miatt, akik gyűlölik, ha mások-fiatalok jól érzik magukat, a szegediektől veszik el az örömöt, vidámságot, és rossz hírét keltik ország-világ szerte.
  Ezek a besavanyodoot ellenségiek rosszul vannak, ha fejlődik Szeged, élhetőbb a város, mint 10 éve.
  :o(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

23-ról 25-re bővülhet az ügyeletes patikák száma

Szeged - Továbbra is 23 patika ügyel heti váltásban Szegeden, azaz marad a nyár óta létező… Tovább olvasom