Délmagyar logó

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 19°C | 30°C Még több cikk.

Csak a postán nem fogadták el a teljes körű meghatalmazást

Egyetlen szó miatt kerekedett vihar Farkas Szilviáéknál. Teljes körű meghatalmazását a postán nem fogadták el. Nem írták rá, hogy a ,,postán is". Elismerte az állami szolgáltató, hogy hibázott.
– Afganisztánban katona a férjem, így teljes körű meghatalmazást írattunk közjegyzővel arról, hogy minden hivatalos ügyét intézhetem idehaza, és átvehetem a papírjait – kezdte mesélni kálváriáját Farkas Szilvia.
A házaspár Szegedről Szolnokra költözött, házat szeretnének vásárolni, a CSOK-hoz erkölcsi bizonyítványt kértek a férj nevére. Ezt akarta az asszony felvenni a szegedi nagypostán az egyik szombaton.

– Nem adta át az ügyintéző a fontos levelet, mondván, igaz, hogy a meghatalmazáson az áll: teljes körű, de a „posta" szó nem szerepel rajta – folytatta történetét Szilvia.
 

Panaszosunk felháborítónak tartotta az eljárást, és hogy a hivatalnok elutasító hangnemben előbb a közjegyzőhöz, majd a NAV-hoz szalajtotta volna. Erre az asszonynak nem volt lehetősége, mert csak azt a napot töltötte Szegeden, és szombat lévén minden zárva volt. Szilvia előbb szépen kért, aztán egyre emeltebb hangon, ahogy rosszindulatot érzékelt az ügyintéző oldaláról.


– Minden munkahelyen vannak szabályok, de létezik jóindulat és emberség. Vagy nem? – tette fel a kérdést. Úgy fogalmazott, messziről elkerüli a nagypostát és Szegedet is. Reméli, hamarosan lesz versenytársa a postának, és jobban megválogatja a munkatársait. Azóta a férje új erkölcsi bizonyítványt kért Afganisztánból, ami meg is érkezett Szolnokra. Mivel Szilviának azt tanácsolták, írassa rá, hogy az ő kezébe postázzák, megtették, és már át is vette a küldeményt.
 
A posta elismerte, hogy hibázott az alkalmazott. Fotó: Frank Yvette

Ahogy a posta látja

Munkatársunk valószínűleg téves tájékoztatást adott az ügyfélnek a leírt esetben, ezért ezúton is elnézést kérünk – válaszolta érdeklődésünkre a Magyar Posta Zrt. kommunikációs osztálya. A postai küldemények átvételére feljogosító, teljes körű meghatalmazás ugyanis valamennyi postai küldemény átvételét lehetővé teszi a meghatalmazott számára a címben megjelölt helyen és a posta által a címhez rendelt kézbesítési ponton. Ennek megfelelően a hivatalos irat, a „Címzett kezébe" levél, és a saját kézbe többletszolgáltatással feladott postai küldemény is átvehető ily módon.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Algyő az algyőieké lett - soha nem látott egység jött létre a nagyközségben az időközi választás után

Algyő az algyőieké lett - soha nem látott egység jött létre a nagyközségben az időközi választás után
Molnár ellenzékéből hírmondó sem maradt a testületben. Tovább olvasom