Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Csak azért is sikerül!

Szeged - Földrajzból, történelemből, irodalomból is látványos feladatokat oldottak meg 6. és 7. osztályos fiatalok tegnap a tanulásban akadályozott diákok országos komplex tanulmányi versenyének szegedi döntőjén.

Földrajzból, történelemből, irodalomból is látványos feladatokat oldottak meg 6. és 7. osztályos fiatalok tegnap a tanulásban akadályozott diákok országos komplex tanulmányi versenyének szegedi döntőjén.

Hat különböző állomáson adhattak számot felkészültségükről azok a 6. és 7. osztályos diákok, akik a megyei fordulókban győztek, és bejutottak a tanulásban akadályozott fiataloknak rendezett XXXVII. Országos Komplex Tanulmányi Verseny döntőjére. Magyarország minden megyéjéből érkeztek négyfős csapatok, összesen száz diák vett részt az SZTE pedagógusképző karának Hattyas sori épületében tartott megmérettetésen tegnap.Speciális iskolák.

– A tanulásban akadályozottság a tanulási képességet vizsgáló szakértői bizottság által meghatározott állapot. Ezek a gyerekek speciális általános iskolákban, gyógypedagógusok vezetésével tanulnak, és kisebb lépésekben haladnak. Köztük is sok a tehetséges, szorgalmas diák, az önmagukhoz mért fejlődésük gyakran csodálatra méltó – tudtuk meg Godár Máriától. – Természetesen megvannak a lehetőségeik a továbbtanulásra speciális szakiskolákban. Már Szegeden is több intézmény működik, amely integráltan fogadja a tanulókat. Különféle szakmák elsajátításával sikeres, tartalmas életet élő szakemberekké válhatnak.  
 
– Most földrajzból oldottunk meg feladatokat, főleg a vizekkel, tavakkal és folyóinkkal kapcsolatos kérdések voltak. Eddig jól állunk – mesélte Kornóczi József, a Bajai Közoktatási Intézmény és Gyermekotthon „delegációjának" csapatkapitánya. Versenyzés közben új élményekkel gazdagodtak a csapatok a kreatívan berendezett termekben: makettekkel, középkori viseletekkel, fegyverekkel, de akár az esőerdők élővilágával is megismerkedhettek.

– Gyógypedagógusaink készítették a feladatokat a megyei és az országos rendezvényre, így idén szegedi diákok nem versenyeznek – mondta el Godár Mária, a szervező SZKTT Közoktatási Intézménye Sólyom utcai Óvoda és Általános Iskola igazgatója. – Általában az első tíz helyezett közé kerülnek a tanulóink ezeken a versenyeken. Tavaly Makón rendezték, jövőre Mohácson lesz – fűzte hozzá az igazgató, hangsúlyozva, hogy sok támogató segítette őket a döntő lebonyolításában. A mai eredményhirdetésen könyveket, sporteszközöket kapnak a legjobbak, de mp3-lejátszó, távcső és fényképezőgép is gazdára talál. A résztvevők a háromnapos esemény ideje alatt megismerkedhettek Szeged nevezetességeivel, és kilátogattak a vadasparkba.

Olvasóink írták

  • 1. lajosbácsi 2012. május 31. 14:06
    „a Sólyom utcai Iskola tanulói fantasztikus műsort adtak a rendezvények megnyitóján! Gratulálok nekik, és köszönöm a felkészítő "tantónéninek" az áldozatos munkát. - egy szülő-”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minitojás a tyúkfészekből

Extrém apró, mindössze néhány grammos tojást talált a tyúkok fészkében két hete Rúzsa Renáta. Tovább olvasom