Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Csak februártól drágulnak a vonat- és buszjegyek

A vonat- és buszjegyek majd csak februártól kerülnek többe a tervezett januári drágulás helyett.
A vonat- és buszjegyek majd csak februártól kerülnek többe a tervezett januári drágulás helyett. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter december elején még azt mondta, jövő év januárjától a buszközlekedésben 6, a vasúton 16 százalékos áremelés várható, 2007. május 1-jétől az autóbusz-közlekedésben átlagosan további 4, a vasút esetében újabb 17 százalékos emelés esedékes. Az áremelés egy hónapos csúszását azzal indokolták, hogy a tárcák és a szolgáltatók az egyeztetéseken a felkészülés érdekében kérték a február elsejei bevezetést.

A Tisza Volán Zrt. a nemzetközi autóbusz közlekedés díjtételeit sem emeli január 1-jétől. Érvényben marad a román és szerb forgalomban, elővételben retúrjegyet váltók húszszázalékos menetdíjkedvezménye is – kaptuk a tájékoztatást a közlekedési társaságtól. Szeged–Bécs viszonylatban szintén a 2006. évi kedvezményes áron lehet utazni. Csongrád megyében a helyi közforgalmú közlekedésre vonatkozó tarifák önkormányzati ármegállapításokkal emelkednek.

A 2007 első hónapjára érvényes bérletjegyek árusítását január 1-jétől kezdi meg a Tisza Volán Zrt. Az árusítás későbbi kezdése miatt a decemberre, illetve a hónap második felére vásárolt bérletjegyek érvényességi idejét január 7-én 24 óráig meghosszabbították – áll a társaság közleményében. Szeged helyi autóbusz-közlekedésében a meghirdetett menetrend szerint közlekednek az alacsonypadlós autóbuszok 2007. január 1-jétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyei szónoklatok a parlamentben

Csongrád megyéből a legaktívabb országgyűlési képviselőnek Ujhelyi István, a legpasszívabbnak pedig… Tovább olvasom