Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Csak Üllés szavazott jobbra

Milyen az egy választókerületbe tartozó településeken az erősorrend? Erre voltunk kíváncsiak az országgyűlési képviselő-választás eredményének véglegessé válásával a 3. választókerületben is, ahol öt település közül négy a végső nyertest támogatta.
Meggyőző a képviselő-választások nyertesének, Botka Lászlónak (MSZP–SZDSZ) a sikere abból a szempontból is, hogy a választókerületébe tartozó öt település közül négyben a voksolók többsége támogatta. A leginkább Szeged, a legkevésbé Üllés szavazott úgy, hogy a Tisza-parti nagyváros polgármesterét látná szívesen a parlamentben. Üllésen Kalmár Ferenc (Fidesz–KDNP) nyerte el a többség bizalmát, ő, a szegedi önkormányzati képviselő épp a nagyvárosiak szavazatáért folyó versenyben maradt leginkább alul.

A kisebb pártok jelöltjei közül az MDF-es Tímárné Horváth Magdolna Algyőn és Zsombón jelentősen túlteljesítette pártja országos és saját összesített eredményét is. Őt legkevésbé a bordányiak támogatták. A Zöldek Pártjából Kálló Gábor jogi viták miatt későn szállt be a kampányba, s ez is oka lehet szerény sikerű szereplésének: a pozitív csúcsot Zsombón, a negatívat Bordányban produkálta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobson itt és ott

Hétezer kilométert autózott április eleje óta Dobson Tibor az árvízi védekezés kapcsán. Az Országos… Tovább olvasom