Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Csak vas van, lőszer nincs

Bombát, lőszert kerestek a búvárok a Tiszában, de nem találtak. A gyermekklinikánál a csatornát át kell vezetni a túlsó partra, a munka előtt a folyó medrét tűzszerészek vizsgálták át.
Negyven méter széles sávban kutatták át a Tisza medrét tűzszerészek a gyermekklinikánál. Lőszert és robbanóanyagot kerestek, de nem találtak. Műszereik kimutattak azonban minden fémtárgyat a konzervdoboztól a hídroncsig.

A Nemes és Társa Harcieszköz Elhárító Kft. egykori tűzszerészeket foglalkoztat, sőt maga az ügyvezető is tűzszerész. Nemes Zsolt arcán tenyérnyi sebhelyet mutat, tavaly szerezte az M0-s építkezésén. Most nevet, és azt mondja, ez benne van a pakliban, egy rossz állapotú robbanószer okozta a sérülését. Mivel a tűzszerészek 35-38 évesen már nyugdíjasok, Nemes Zsolt most már boldog és aktív nyugdíjas éveit éli – ugyanazt a veszélyes mesterséget űzve, mint katonaként.

– Először lemennek a felderítő búvárok a műszert a kezükre szíjazva. Ezzel végigmérik a meder fenekét. Utána értékelik az eredményeket, és ha úgy ítélik meg, lemegy egy tűzszerész-búvár és lokalizálja a robbanószert. Az ilyen előkészítő munkát törvény nem írja elő, de ahogy igényesebbé válik az építőipar, úgy egyre több a megrendelésünk – mondta Nemes Zsolt. Az ügyvezető hozzátette: Szegeden sok kommunális hulladékot találtak, valamint a vasúti híd egy nagyobb darabját, amit az építkezés előtt ki kell emelni majd a vízből a csatornát átvezető SZEVIÉP-nek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúan ellenőrzött adatok

Harminc családnak biztosít pályázat útján bérlakást a szegedi önkormányzat. A bérlőket szigorúan… Tovább olvasom