Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Csak vicc volt, hogy kínaival etetné meg a kutyáját

Hatalmas indulathullámokat keltett a Facebook tengerén egy viccesnek szánt poszt, amelyben egy kutyatulajdonos szeretne megszabadulni berni pásztorkutyától.
“Te kis kocsog meg ettetnelek nem egy kinaival hanem tobbel hogy ne jottel volna a vilagra az ilyeneket kellene csak jol a falhoz allitani mint amilyen te vagy f..z s...o b..i" – ez csak egy a gyűlöletkommentek közül, amelyek azután lepték el a Facebookot miután egy fiatalember azt írta posztjában, ha senkinek nem kell a kutyája, keres egy kínait, hátha ő megeszi az ebet.

“A képen szereplő Berni nevű 4 éves fajtiszta berni pásztor szuka kutyámat ingyen bérmentve odaadnám bárkinek, aki megszabadítana tőle!
Chipelve, beoltva. Törzskönyve azért nincs, mert szürke a szeme és a bal füle kajla.

Nézzen még hasonló esetet: A közösségi oldalakon előfordul, hogy a házikedvenc "nevelése" érdekében a gazdi "megszégyeníti".

Elegem van belőle! Lyukakat ás, Összesz@arja a kertet, délelőttönként folyamatosan ugatja a nagy semmit. Meglehetősen gyáva féreg. Amúgy barátságos, hízelgő, játékos természetű. Egy nagyobb területen talán boldog is lehetne! Ha ez nem fog működni, keresek egy kínait, hátha megeszi." – olvasható a kedd délelőtt feltett posztban. A gyűlöletkomment-cunamiból kiderült, hogy a férfit már a munkahelyén is keresték a vérszemet kapott vérmes állatvédők, akik valószínűleg teljesen komolyan vették a bejegyzést.

“Itt a féreg gazdája !!" – írta egy facebookozó, aki már annyira összezavarodott a gyűlölködésben, hogy a birtokos szerkezetre már nem futotta az idejéből. (Mert ugye, az “itt a féreg gazdája", azt jelenti, hogy a berni pásztorkutya a féreg…)

Később szerkesztette az eredeti posztot a fiatalember és azt írta:

“Nincs üzlet! A kutyámat csak ismerősnek, vagy az ismerősöm által bemutatott embernek fogom odaadni. Az elvakult úgynevezett állatvédőket meg majd csak levakarom erről a témáról. Aki egy posztnak csak az utolsó mondatát képes megjegyezni, az ne akarjon még egy kutyát sem!
Én csak viccnek szántam, sajnos nem úgy sült el.

De nem magyarázkodok senkinek sem, akik ismernek, azok úgysem hisznek a sárdobálóknak, a többi meg nem érdekel. Ezrek osztották a posztot, csomóan fikáznak, vadidegenek jelölnek ismerősnek. Csak tudnám minek?"

(E sorok írója, én, Arany T. János – a Facebookon Arany Johnny – azért jelöltem ismerősnek, mert lehetőséget szerettem volna biztosítani számára, hogy tisztázza a félreértést.)

– A sok negatív és lázító hangú megosztóval szeretném közölni hogy Péter jó ember, csak ilyen hülye humora van – írja a férfi egyik ismerőse.
Egy másik kommentfolyamból kiderült, a kutyának azóta sikerült gazdát találni. Csak az ezt megerősítő fotóra vár a Facebook népe. Akkor talán lecsillapodnak a kedélyek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap lakat, hétköznap zárás 10-kor

Senki sem tudja, milyen következménye lesz a vasárnapi zárvatartásnak. A vasárnapi pótlék ugrott. Tovább olvasom