Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Család- és lakástámogatás is a kormányhivatalnál

Csongrád megye - A feladatátvétel a MÁK-os munkatársak átvételét is jelenti, nagyjából 25-öt. Körülbelül 800 méternyi iratot is átvesz a kormányhivatal.
- Áprilistól bármely kormányablaknál intézhetők a család- és lakástámogatási ellátások, mert az ügyek a Magyar Államkincstártól kormányhivatalhoz kerülnek át. Így az anyasági támogatás, családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermekgondozási támogatás, nagycsaládosok földgázárkedvezménye és a fogyatékossági támogatás. Az ügysegédek felkészítését már megkezdték.

Fotó: DM
Fotó: DM

Juhász Tünde kormánymegbízott hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, Csongrád megyében évente 110 ezer iratát kezelnek a család- és fogyatékossági támogatási ügyekben, és ezek kapcsán havonta 91 ezer átutalást indítanak majd el. Ezeknek a támogatásoknak az éves összege megyénkben több mint 18 milliárd forint, havonta másfél milliárd. Állami lakástámogatásból tavaly a megyében 1160 volt. A feladatátvétel a MÁK-os munkatársak átvételét is jelenti, nagyjából 25-öt. Körülbelül 800 méternyi iratot is átvesz a kormányhivatal. Az évente megközelítőleg 30 ezer ügyfélnek elég lesz az ügyek indításához elég lesz saját lakóhelyén felkeresni az ügysegédet. Az új szegedi ügyfélfogadási iroda a Bécsi körút 5-ben lesz.

Égető Gábor makói járási hivatalvezető elmondta, a járáshoz 15 településen dolgoznak ügysegédek, akiket jelenleg készítenek fel. A konkrét ügyintézés nem a kistelepüléseken zajlik majd, az ügysegédek az iratokat a szegedi központba továbbítják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cipőkanállal lehet használni a városháza előtti parkolókat

Kihízták az autók a Széchenyi téri parkolókat. Az élelmesek dupla helyet foglalnak, a szabálykövetők bosszankodnak. Tovább olvasom