Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Családi darab az újszegedi ligetben

Miközben a szabadtéri játékok Dóm téri színpadán egymást érik a hangos sikerek, hamarosan az Újszegedi PORT.hu Színpadon is egy könnyed nyáresti szórakozást garantáló előadást láthatnak a nézők. A beregszászi társulat Sólyompecsenyéje a mesék világába röpít Boccaccio pajkos történeteivel.
Az ország egyik művészileg leginkább elismert színházi társulata, a többszörös fesztiváldíjas beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház lép fel augusztus elején az Újszegedi PORT.hu Színpadon. A fiatal társulat csupán tizenhat éve alakult, ám máris rengeteg fesztivál díját beseperték. Rendszeres résztvevői nemzetközi fesztiváloknak is, megalakulásuk óta több mint tizenöt ország közönsége előtt léptek fel.

Díjat vittek haza többek között a lembergi Arany Oroszlán Fesztiválról – itt éppen a Sólyompecsenyéért –, de nyertek a lengyelországi Kontakt Fesztiválon és egy szevasztopoli színházi szemlén is. A kisvárdai Magyar Színházak Fesztiválján szinte minden évben ott vannak egy-egy előadással, és sosem mennek haza üres kézzel.


Igazi családi kikapcsolódásnak ígérkezik a Sólyompecsenye. A darab Boccaccio pajzán Dekameronja alapján készült, amelyet azonban a rendező Vidnyánszky Attila az egész családnak szívesen ajánl. A színészek és a nézők is elmerülhetnek a fantáziadús színházi mesék világában.

A társulat kiemelkedő színművésze Trill Zsolt, akit már a szélesebb hazai publikum is ismerhet, hiszen a Kaméleon című közönségfilmben alakított igazán szerethető karaktert. Trill a Sólyompecsenyében is főszerepet játszik. Az előadást augusztus 7-én és 8-án láthatják a nézők az Újszegedi PORT.hu Színpadon.

Feke és Vadkerti szerepcseréje

Már akár 4700 forintért is megnézheti az idei év egyik színházi szenzációját, aki jegyet vált az István, a király július 30-ai előadására. Feke Pál és Vadkerti Imre cseréje a két legendás szerepben igazi ínyenc kuriózumnak ígérkezik, hiszen Feke Koppányként, Vadkerti pedig Istvánként mutatkozik be, ráadásul csak a Dóm téren és csak ezen az estén. Feke Pál nagyszerűen alakította tavaly István szerepét, most mégis izgalmas kihívásnak tartja, hogy az ellenfél bőrébe bújhat. A rockopera előadásai lesznek számára a nyár legfontosabb fellépései, habár a csere miatt azért izgul is. Az István, a király és a Társulat rajongói nem nyugszanak: a pluszként beiktatott előadásra is rohamosan fogynak a jegyek, amelyek korlátozott számban, ám akár 4700 forinttól is megvásárolhatók.

Olvasóink írták

  • 1. lidi 2009. július 29. 15:12
    „A szegediek előtt nyilván enm ismeretelen a társulat, hiszen korábban kétszer is játszott itt a társulat: 1999-ben Az ember tragédiáját adták a Kisszínházban, 2001-ben pedig a Sardaffass, a hímboszorkány (a lidérc, mint megvilágosodás) című előadást a Laposon - mindkét program a THEALTER fesztivál keretében zajlott és Trill Zsolt mindkét előadásban látható volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális zeneletöltések

Szeged - Évek óta megállíthatatlanul csökken az eladott lemezek száma hazánkban. Tálcán kínálja… Tovább olvasom