Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Családi program a szurkolás

Szeged - Családdal együtt a legjobb szurkolni – ez derült ki a hétvégi kézilabda magyar kupa mérkőzésein. A kisiskolás gyerekek szüleikkel együtt, hatalmas lelkesedéssel biztatták a játékosokat. Láttunk öt hónapos, de hetvenhárom éves szurkolót is.
„Hajrá Pick Szeged!", „Mindent bele!" Dobpergés és tapsvihar, a csöndesebb percekben pedig ricaropogtatás – lelkesen biztatták a szegediek a hétvégi kézilabda magyar kupa elődöntőin a Pick Szeged játékosait. A meccseken rengeteg ifjú szurkolót lehetett látni, sokan családostul érkeztek.

A legfiatalabb „drukker" mindössze öt hónapos volt. Bár érdeklődésének még nem tudott hangot adni, tágra nyílt szemekkel figyelte a körülötte zajló eseményeket – Ratko Djurkovics felesége, Tamara ölében tartotta kisfiukat, Lukát. A Pick Szegedben játszó apuka örömére kisfia a szurkolóktól kapott aprócska drukkerpólót viselte. A vasárnapi döntőre már nem kísérték ki a szerb légióst, mert a túl nagy hangzavar és a tömeg nem tesz jót a babának.

Meztulajdonos

Gulyás Berta is a családjával szurkolt a Pick Szeged játékosainak a hétvégén. A jó hangulat mellé szerencse is társult, megnyerte a delmagyar.hu játékát, melyben azt kellett megtippelni, hogy a kézilabda magyar kupa elődöntőjében ki szerzi a Pick Szeged 10. gólját. A csongrádi lány kedvenc játékosa, Osmajics szerezte a tizedik szegedi találatot. A szerb átlövőre mindössze egyetlen szavazat érkezett, így a fiatal szurkoló vehette át a mezt, amelyben utána a sportolóval fényképezkedett.

A szegedi Majer család nagy baráti társasággal szurkolt. A nyolcéves Majer Adrien és testvére, a tizenhárom éves Majer Imre hangos szóbeli biztatásához taps és luficsattogtatás is párosult. A gyerekek büszkén viselték a szurkolóknak szánt kék-fehér mezeket.

– A magyar kupa minden meccsére kihozom a gyerekeket, nagyon vártuk a sporthétvégét – mondta Majer Imre, a kézilabda-rajongó apuka.

Néhány sorral odébb egy négytagú család lelkesedésének lehettünk szemtanúi. A harminchat éves pénzügyőr, Bajusz Mihály oktató célzattal hozza ki fiait a meccsekre. A játék alatt folyamatosan kommentálta az eseményeket. A tízéves Zalán is kézilabdázik, irányítóként játszik iskolai korosztályos csapatában. Az öccse, Gergő is a nyomdokaiba szeretne lépni. A fiúknak és édesanyjuknak, Horváth Beának is az irányító, Danijel Andjelkovics a kedvenc játékosa. Mihálynak Bajusz Sándor átlövő a favoritja, már csak a névrokonság miatt is. A családi köteléket erősíti, amikor szülő és gyermek együtt szurkol. Jó példa erre a negyvenöt éves Katzenmayer Jánosné és hetvenhárom éves anyukája, a nyugdíjas Vári Miklósné, aki sportosan érkezett a mérkőzésre, és izgatottan figyelte a meccset.

Bajuszék, Zalán, az édesanya, Bea, Gergő és az édesapa, Mihály törzsszurkolói a Picknek. Fotó: Karnok Csaba
Bajuszék, Zalán, az édesanya, Bea, Gergő és az édesapa, Mihály törzsszurkolói a Picknek.
Fotó: Karnok Csaba

– Minden szegedi meccsre igyekszünk kijönni, a többit a tévében nézzük meg. A férjem nem szereti a kézilabdát, nálunk anya-lánya program a meccsre járás. Sokszor kiabálunk, és bíráljuk a bírói döntést, ha nem tartjuk igazságosnak – mesélte Katzenmayer Jánosné.

„Profik"

Radeucan Krisztián tizenöt évvel ezelőtt települt át családjával Romániából Magyarországra. A férfi nyolcéves kislányával a B közép szurkolótáborának állandó tagja. Dob, csörgő, duda és hatalmas hangerő – a név szerinti mezbe és bohócsapkába öltözött apuka tíz éve lelkes szurkoló. Lánya, Valéria a kézilabdás fiúk mellett a szegedi női kosarasoknak is rajongója. A suliban ő is tanulja a sport szabályait, egyszer szeretne a lányok nyomdokaiba lépni. Anyukája inkább otthon marad, és finom vacsorát főz. Egyetlenegyszer sikerült kicsalni egy kosármeccsre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A száz esztendő titka Csongrád megyében

Szeged - Öten ünneplik századik születésnapjukat ebben az évben Szegeden. A korábbi centenáriumi nyilatkozatok alapján a hosszú élet titkát próbáltuk megfejteni. Tovább olvasom