Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Családok ˝örökbefogadását˝ javasolja Sándorfalva polgármestere

Sándorfalva - Minden település "fogadjon örökbe" egy-egy, a vörösiszap-katasztrófa sújtotta térségben élő devecseri, kolontári, somlóvásárhelyi családot – javasolta Kakas Béla, Sándorfalva polgármestere szerdán Szegeden.
A segítségnyújtásnak csak az egyes önkormányzatok ötletei és lehetőségei szabnak határt, hiszen ez a támogatás lehet anyagi vagy tárgyi jellegű – mondta sajtótájékoztatóján a politikus.

Az önkormányzatok az elköltözni szándékozók számára építési teleket ajánlhatnak föl, az újjáépítéshez önkéntes munkaerőt biztosíthatnak, átvállalhatják a gyermekek iskoláztatási költségeit vagy üdültetését – sorolt példákat a polgármester.

A kezdeményezéssel a segítségnyújtás személyessé válik, hiszen a települések egy konkrét családdal kerülnek kapcsolatba, sorsukért azután személyesen vállalnak kötelezettséget – fogalmazott Kakas Béla.

A Csongrád megyei kisváros vezetője emlékeztetett: a sándorfalviak már a település megalapításától kezdve tisztában vannak vele, mit jelenhet ez a segítség. A település születését is az 1879-es tiszai árvíznek köszönheti. Pallavicini Sándor gróf akkor saját birtokán parcellákat biztosított az otthonukat vesztett embereknek. Lerakta egy születendő település alapjait, templomot, iskolát, községházát építtetett a több mint félezer nincstelenné vált családnak.

Az akció részletes, kidolgozott terveit a kisváros honlapján hozzák nyilvánosságra.

Olvasóink írták

 • 9. vovozs 2010. október 14. 08:38
  „Egyébként egy kérdés: a cigányok nem tartanak össze? Ilyenkor nem segítenek egymáson? a cigány a cigányon, a magyar a magyarnak. Ja ellentétes a követekező mondattal: ami a tied az az enyém is, ami az enyém ahoz semmi közöd.”
 • 8. babar 2010. október 14. 08:02
  „Király vagy Kakas!
  Ja! Gratula az újraválasztáshoz!!! Neked drukkoltam!”
 • 7. mugli 2010. október 14. 06:30
  „Atyavilág, valóban sok a funkcionális analfabéta ebben az országban...
  Olvassátok el a cikket alaposabban, mielőtt hozzászólnátok! Nem a saját lakásotokba, házatokba kell befogadni a családot...
  A polgármester úrnak pedig gratulálok az ötletért!”
 • 6. AN 2010. október 13. 19:41
  „Basszus, elolvastátok Ti ezt a cikket?
  Nem arról van szó, hogy be kell fogadni családokba másik családokat. Arról van szó, hogy minden VÁROS támogasson egy családot az újrakezdésben.
  Ez a legjobb, amit eddig hallottam.
  Nincs rájuk kényszerítve makovecz-ház, nem kapnak sok használt ruhát, amit még kimosni sem tudnak, mert nincs hol, hanem végre valaki MEGOLDÁST javasol.
  Kakas úr nagyot nőtt a szememben.”
 • 5. zolcsi44 2010. október 13. 18:29
  „Kakas Béla, rendes ember vagy, egyetértek, sőt én is befogadnék egy családot.
  Ellenben szeretném kivárni azt az időt mikor mindegyik FIDESZ-es képviselő megteszi eszt!!!
  Arrol sem hallotam, hogy bármelyikük csak 1-egyetlen Ftot is felajánlott.
  AKKOR MIRŐL IS BESZÉLÜNK???”
 • 4. Titanilla 2010. október 13. 18:12
  „Türelmesen várom a képviselők felajánlásait! Tudható-e hány családnak adtak ideiglenes szállást, mert ök biztosan nem 47 négyzetméteren élnek.?”
 • 3. csakhogy 2010. október 13. 17:59
  „Igen! Most is a kakas ébred fel elsőnek! talán messzire hallatszik a kukorékolása és értő-érző fülekre talál.”
 • 2. tunci23 2010. október 13. 17:02
  „És ha cigány?ök is emberek,akik elvesztették mindenüket!!!Legalább valaki tesz is valamit értük!Te segítettél már nekik 1 ?”
 • 1. Smerdis_of_Arshak 2010. október 13. 16:43
  „Kakas úr fogadja be majd az első kolontári cigánycsaládot. ugye így lesz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Banki támogatást kapott a szegedi színház

Jelentős összegű támogatást kapott a szegedi színház az OTP Banktól. A pontos összeg nem hangzott el a keddi sajtótájékoztatón, csak annyi: több produkció költségvetését segíti a pénz. Tovább olvasom