Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -5°C | 4°C Még több cikk.

Családtagok körében gyógyulnak a sífelvonóból kiesett diákok

Szeged - Véletlen baleset történt azzal a két szegedi, ötödik osztályos diákkal, aki hétfő délelőtt esett ki egy sífelvonóból – az osztrák rendőrség szerint.
A Béke Utcai Általános Iskola tanulói szombaton indulnak vissza az ausztriai sítáborból, de hogy a sérült Ágnes és Alex is velük tarthat-e, arról az orvosok még nem döntöttek. Mindkét gyereknek végtagtörése van.

– Szó sem volt semmiféle „utána ugrásról"! – mondta dühösen Laczkó Endre. A szegedi tanár huszonhárom éve szervez síutakat a diákoknak. Mostani csoportjának két tagja, az ötödik osztályos Ágnes és Alex esett ki hétfő délelőtt egy négyszemélyes felvonóból az ausztriai gerlitzeni síkörzetben.

Lapunk szerkesztőségét azért hívta fel a csoportvezető, mert a televízióban és az interneten is olyan hírek láttak napvilágot, hogy a 11 éves Alex a liftből kiesett Ágnes után vetette magát.

A Béke utcai iskola ausztriai sítáborát vezető testnevelő, Laczkó Endre elmondta, a gyerekek nem hibáztak. Fotó: DM/DV

– Én segítettem a gyerekeket a sífelvonóba, fent pedig egy szülő várta őket. Hogy közben mi történt? A kislány valahogy kicsúszott. Ekkor a fiú riadtan hátranézett és ő is kiesett a felvonóból. Egyikük sem hintázott vagy ugrált a történtek előtt. A helyi rendőrség is véletlen balesetnek minősítette a történteket – magyarázta Laczkó Endre.

Biztosítás, utazás, lábadozás

A biztosításban a balesetet szenvedett tanulók hazaszállítása is benne foglaltatik. Az orvosok azonban csak csütörtökön nyilatkoznak arról, hogy milyen módon utazhatnak. Ha nem jöhetnek a csoporttal, akkor az Országos Mentőszolgálat szervezi meg szállításukat. Ágnes és Alex egyébként ugyanabban a kórházi szobában lábadozik, családtagjaik körében. Nemcsak a kislány apukája, hanem Ágnes testvére, továbbá Alex ikertestvére és bátyja is a sítábor résztvevője.

 
Beszélgetésünk idején a tanár mellett állt a kislány édesapja is, aki a tizenöt fős oktatói és szülői kíséret tagjaként utazott Ausztriába. Nem akart lapunknak nyilatkozni, de a csoportvezető tolmácsolásában annyit közölt, hogy a gyerekek jól vannak.

A többméteres zuhanás után – írtuk tegnap lapunkban is – Ágnesnek a comb-, Alexnek az alkarcsontja tört el. A fiú hétfőn lapzártakor még nem tért magához a műtét után, csak este tízkor ébredt fel az altatásból, és már akkor beszélt telefonon Szegeden maradt édesanyjával. Őt egyébként szintén próbáltuk megkeresni, de kedden az asszony – a gyermekével történt baleset miatt – nem ment be munkahelyére. Egyik rokonán keresztül üzent, hogy nem kíván nyilatkozni.

Még nem derült ki tegnap délutánig, hogy a sítáborban szombatig maradó, ötvenfős csoporttal együtt érkezhet-e haza, Szegedre a két sérült diák.

– A gyerekeket nagyon felzaklatták az események, de szerencsére az osztrák vidék, a sok feladat elfelejteti velük ezt a szerencsétlen balesetet – mesélte Laczkó Endre. – A szállodánk vezetése is nagy segítségünkre volt e nehéz helyzetben.

Olvasóink írták

 • 6. Domaszékről... 2008. február 20. 20:40
  „Tanár úr!Akkor ki a hibás? Valaki csak hibás... Valakinek hibásnak kell lennie...”
 • 5. diák és tanár ismerőse 2008. február 20. 17:07
  „A tanár tanított engem, megbízom a szakmai tapasztalatában és hiszem ,hogy reálisan adja elő a tényeket.Minket is hívott ,viszont elfoglaltság miatt nem értünk rá ,de nyugodt szívvel elmentem volna vele!!Mindenki azt hisz ,amit akar ,de addig , míg nem ismeri az illetőt ne bélyegezze meg.....Téged nem nevezlek meg diák(T.....),de azért ,mert nem szereted ,ha kell valamit csinálni is tesin ne gyanúsítgassd!!!”
 • 4. diák 2008. február 20. 16:45
  „a tanár a hibás meg 1 hülye”
 • 3. valaki 2008. február 20. 13:31
  „zyklon!! te elég hülye vagy mert lehet csak ugy ki esni ha szar a biztonsági zár egyértelműen az osztrákok a hibások!!! !%!”
 • 2. zyklon 2008. február 20. 11:17
  „Ugyan mar! Véletlenül kiestek, persze... Nem kene talan hulyeskedni a felvonóban... 3 eves korom ota sielek, de iylenrol meg nem hallottam, hogy csak ugy veletlenul kiesik valaki egy beulos felvonobol... Es ennek is mi az eredmenye? Mindenki azt hiszi milyen veszelyes sport ez a sieles... pfff....”
 • 1. Albin 2008. február 20. 08:31
  „Jobbulást nekik.... teljesen rendbe fognak jönni...fiatalok erősek ...s gyorsan túlteszik magukat az eseményen
  én 14 éves koromban szereztem komoly sérülést, amikor a sípályán egy állat elkaszált, 1 év mire felépültem, visszamentem 2 év múlva síelni igaz már csak kék max piros pályán..:) de én tényleg nem értem, hogy lehet csak úgy kiesni a felvonóból.
  Azért tanulságként egyszer megoszthatnánk velünk a konkrét eseményt, mert ez így olyan homályos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden rendőr mellényt kap az országban

Szeged - Az Esztergomban, intézkedés közben lelőtt rendőr tragédiája kapcsán kerültek előtérbe a golyóálló mellények. Tovább olvasom