Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Csalás miatt vádat emeltek egy szegedi alapítványi iskola vezetői ellen

A két nőt az ügyészség üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.
Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség  szóvivője elmondta, a két nőt az ügyészség üzletszerűen  elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési  csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának  vétségével vádolja.  

A vádirat szerint az alapítvány az ország szinte valamennyi  megyéjében, mintegy 32 tagintézményben szervezett érettségire  felkészítő gimnáziumi képzést. Ennek anyagi hátterét az alapítványi  hozzájárulás mellett a képzéseken részt vevő tanulók számán alapuló  költségvetési támogatás jelentette. A normatív támogatást az  alapítvány a Magyar Államkincstárhoz beadott igénylés alapján kapta  meg. A vádlottak - a civil szervezet vezetőiként - azonban ezeken  2011 szeptembere és 2014 novembere között olyan tanulókat is  feltüntettek, akik nem jelentkeztek a képzésekre vagy félbehagyták  tanulmányaikat. A mintegy kétezer hallgató után jogosulatlanul  felvett normatív támogatással összesen 329 millió forint kárt  okoztak.  

Az egyik vádlott - aki ellen az alapítvány működésével  összefüggésben már folyik bírósági eljárás - előzetes  letartóztatásban van - tudatta a csoportvezető ügyész. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázpalack is felrobbant egy balástyai tanyán, 15 tűzoltó oltotta a tüzet

Gázpalack is felrobbant egy balástyai tanyán, 15 tűzoltó oltotta a tüzet
A ház két szobája és a tetőszerkezete is kigyulladt. A tűzben egy idős asszony súlyos, életveszélyes… Tovább olvasom