Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Csalódott a Nyári esték szervezője

Az előzetesen számított tízezerrel szemben alig több mint hatezer nézője volt a Ságvári gimnázium és az Anna fürdő udvarán a Nyári esték előadás-sorozatnak, amely szombaton a Lili bárónővel zárult.
Kálloy Molnár Péter és Harna Péter a Komámasszony, hol a stukker? szegedi előadásán DM/DV-fotó
Kilencedik alkalommal szervezte meg ezen a nyáron Hrabovszky András, az Accord Kft. ügyvezetője a Nyári esték című színházi rendezvénysorozatot. Az idén már két játszóhelyre, a Ságvári gimnázium és az Anna fürdő udvarára várták a közönséget. Amikor a Lili bárónő szombati előadásával záruló sorozat tapasztalatairól kérdeztük, a vállalkozó csalódottan készített gyors összegzést. A sok eső és a nyári színházi túlkínálat miatt a várt 10-11 ezer helyett alig több mint hatezer nézője volt a sorozatnak. A produkciók többségét fél ház előtt játszották, minél könnyedebb volt egy darab, annál többen voltak rá kíváncsiak. Így a Csala Zsuzsa, Harsányi Gábor és Straub Dezső nevével fémjelzett bohózatra, a Kölcsönlakásra tódultak az emberek, míg a Komámasszony, hol a stukker? című Görgey-komédiára jó ha százötven jegyet eladtak. Nem tolongtak a beregszásziak szenzációs Karnyónéjára sem, úgy látszik a szegediek közül kevesen hallottak Vidnyánszky Attila nagyszerű társulatáról.

Hrabovszky András azt mondja, okulva az idei tapasztalatokból, jövőre már nem akar kísérletezgetni és kockáztatni, elsősorban bulvárdarabokat hoz majd Szegedre, és jóval kevesebb előadást tervez. Úgy véli, itt nem eléggé vállalkozásbarát az önkormányzat, senki sem hangolja össze a nyári programokat, újabb és újabb szervezők jelennek meg, túlkínálat alakult ki. Végül mindenki rosszul jár, mert kicsi a fizetőképes kereslet. Ezért Komáromban, Siófokon és más városokban is tájékozódott már, ahová érdemes lenne saját szegedi produkciókat vinni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dorozsmai matekpélda

Fél év csúszással, de befejezéséhez közeledik a kiskundorozsmai sportpálya építése. Az anyagiakról… Tovább olvasom