Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Csalóka Péter és az igazság - Weöres Sándor mesejátékát mától játsszák a kisszínházban

Szeged - A kisszínházban ma mutatják be – 10 és 14 órától is játsszák – a gyerekbérletekkel látható első produkciót, a Csalóka Pétert.
Weöres Sándor mesejátékát Sándor János Jászai-díjas érdemes művész állította színpadra. A címszerepet a társulat új tagja, Rédei Roland alakítja, aki nemcsak játszik, hanem gitározik is az előadásban. Péter feleségeként Márkus Melinda mutatkozik be, a további szerepekben Flórián Antalt, Farkas Andreát, Bánvölgyi Tamást, Lazók Mátyást és Szívós Lászlót láthatják a nézők. A díszlet és a jelmez Molnár Zsuzsa munkája.

Rédei Roland Csalóka Péter és Márkus Melinda a Feleség szerepében a főpróbán. Fotó: Veréb Simon.
Rédei Roland Csalóka Péter és Márkus Melinda a Feleség szerepében a főpróbán. Fotó: Veréb Simon.

– Elsősorban kisiskolásoknak, 9–10 éves korig ajánljuk a produkciót, vagyis azoknak, akiknek Weöres Sándor gyerekverseit is szokás. Nem merem azt mondani, hogy családi színház, mert félreértik. A családi színház nekem azt jelenti: amikor elvittem a gyerekeimet a bábszínházba, ha jó előadás volt, okos dolgokat mondott, akkor nekem is szólt. Weöres Sándor versei izgalmas szövegek, kicsit másképp tudja érteni a felnőtt néző, mint a gyerek – mondja Sándor János, a produkció rendezője.

– Az eredeti szöveg bábjáték volt, amit odaillő Weöres-gyerekversekkel gazdagítottunk. Egy részüket megzenésítve hallhatják majd a nézők, a többi versként hangzik el. Ma sok mindenről sokat beszélünk, de túl keveset az igazságról. Miközben az igazság olyan egyszerű: ne ölj, ne lopj, ne csalj! Körbe lehet magyarázni, de mindennek ez az alapja. Weöres Sándor mesejátéka arról szól, ami a gyerekeknek ma is a vérükbe kellene hogy kerüljön: mi a tisztesség az életben.

Olvasóink írták

  • 1. jozko 2010. október 26. 11:17
    „Néhány esti előadást is be kellene iktatni.
    Politikusoknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

37 millióba került a zongorák Rolls-Royce-a

Szeged - Régi álom vált valóra: 37 millió forintért új hangversenyzongorát, egy Bösendorfer… Tovább olvasom