Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Csanádpalota egy irodával is beérné

Csanádpalota, Pitvaros - Átvágná a gordiuszi csomót a frissen várossá lett Csanádpalota polgármestere, Kovács Sándor: már nem azt szorgalmazza, hogy költözzön át hozzájuk a most Pitvaroson működő rendőrőrs, már megelégedne azzal is, ha a létszámot megfelezve itt is, ott is működne egy körzeti megbízotti iroda.
Kompromisszumos megoldást javasol a rendőrőrsvitára Csanádpalota polgármestere. Megírtuk: Kovács Sándor eddig amellett érvelt, hogy helyezzék át a jelenleg Pitvaroson működő őrsöt, többek között azért, mert náluk körülbelül annyian élnek, mint a környező öt településen együttvéve, Palotán több a bűneset is, és az önkormányzat hajlandó lenne a feladatra a mostani 1,3 milliós támogatásnál többet is áldozni.

A pitvarosiak persze nem örültek az ötletnek. Szerintük már csak földrajzi okokból is jó, központi helyen van náluk az őrs. A pitvarosi őrs egyébként 1993 óta működik a faluban, 7 fővel. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs 3 hónappal ezelőtt úgy tájékoztatta lapunkat, hogy nekik, ha a körülmények megfelelőek, mindegy az őrs helye, azt szeretnék, ha ebben a két önkormányzat egyezne meg. Tegnap is hívtuk az ügyben a sajtószóvivőt, aki mára ígért tájékoztatást.

A kisváros is szeretne körzeti megbízottat.  Fotó: Segesvári Csaba
A kisváros is szeretne körzeti megbízottat.
Fotó: Segesvári Csaba

Csanádpalota időközben városi rangot kapott, ám az itt élők még körzeti megbízotti irodát sem találnak a kisváros főterén. Ez azonban nem lesz így sokáig, mert az önkormányzat már talált egy épületet, amelyben a rend őrei helyet kaphatnának, mi több, egy 16 millió forintos pályázati forrást is leltek, amiből az átalakítást, a korszerűsítést el tudják végezni. Kérdés ugyanakkor, hogy mi lesz az épületben. Kovács Sándor lapunknak most azt mondta, bár továbbra is örülne neki, de nem feltétlenül szorgalmazza a pitvarosi rendőrőrs áttelepítését. Már azzal is megelégedne, ha a létszámot megfeleznék, és így mindkét helyen működhetne egy-egy körzeti megbízotti iroda. Ezt talán már a pitvarosiak is elfogadnák – igaz, Dénes László polgármestertől ezt nem tudtuk megkérdezni, mert szabadságon van.

Lélekszámok

A nemrégiben városi rangot kapott Csanádpalotán 3300-an élnek. Pitvaroson 1530-an, Nagyéren 625-en, Ambrózfalván 540-en, Csanádalbertin 530-an, Kövegyen pedig 465-en laknak.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2009. július 21. 18:13
    „Egy városnak csak telik már egy irodára :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei érettségi átlag: 4,5

A kétszintű érettségi 2005 óta íródó történetének második legjobb teljesítményét ismételték meg az… Tovább olvasom