Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Csáó, Norris! Te győztél!

Szeged - Három harminc dekás marhasteak szörny, juhtúróval nyakon öntött héjában sült burgonya, steak burgonya és saláta: ezt a nagyjából másfél kilós ételpiramist kell eltüntetni egy óra alatt ahhoz, hogy a lakomáért egy fityinget se kelljen fizetnie az embernek a közelmúltban megnyílt Megint Botond étteremben a Széchenyi téren.
Csáó, Norris! Te győztél! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Kollégámmal két éhes Adam Richmanként vetettük rá magunkat Chuck Norris lakomájára.

– Adam biztos meg tudná enni ennyi idő alatt – mondta mosolyogva Kállai Zoltán. Az evőverseny ötletét az üzletvezető Richman Fald fel Amerikát című műsorából vette: később oldalas és borzasztóan erős csilis finomságok is bekerülnek a potenciálisan ingyen ehető ételek körébe. Én régi Fald fel Amerikák nézésével, kollégám reggelire elfogyasztott sütivel hangolt Chuck Norrisra. Ő szentül hitte, hogy egy óra alatt sikerül két vállra fektetni a texasi hármas gyilkost – bocsánat, ikreket. Magam az alufóliából gúnyosan kileső juhtúrós krumpli láttán már tudtam: kisebbfajta csodára lenne szükség vállalásunk sikerességéhez. Segédeszközként egy kancsó jeges vizet kaptunk: szükség lesz rá – mosolygott Kállai Zoltán.

Csáó, Norris! Te győztél! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Pincérünk jó étvágyat kívánva 11 óra 50-kor indította a játékot. Az első szelet steakmagunk is meglepődtünk – nyolc perc alatt tűnt el tányérunkról. Az ízes steakburgonya és a hideg saláta falatozása sem okozott még különösebb gondot. A második szelet marha megevése viszont marha sok időbe telt: a körettől és a hústól egyre jobban telített gyomrunk Megállj!-ért rimánkodott. De Adamhez hasonlóan mi sem adtuk fel. Fél óra eltelte után ugyan megállapítottuk, hogy holtpontra jutottunk, de néhány percnyi szusszanás után újabb lendülettel próbáltunk utat vágni steakországban a győzelem felé. Hiszem, hogy még Adam Richman is elégedetten bólogatott volna lelkesedésünk láttán.

Csáó, Norris! Te győztél! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Fald fel, mind! – vizionáltuk magunk elé a műsor biztató rigmusát, de Chuck Norris teljes erejével visszazökkentett bennünket a valóságba. Egy óra alatt számításaim szerint a két steakkel, az összes salátával és steakburgonyával együtt egy kiló ételt sikerült eltüntetnem, ami a végső sikerhez nem volt elég. Harcostársam 52 percig bírta az etapot, így fotónk így egyelőre nem kerülhet fel az étterem büszkeségfalára, de egy kis gyúrással a jövőben még ez sem elképzelhetetlen. A lakomának eddig öt bátor vendég futott neki. Egyiküknek sikerült a vállalkozás: a hármas ikrek megszeppent kisfiúkként 31 perc alatt adták meg neki magukat.

Csáó, Norris! Te győztél! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Olvasóink írták

 • 12. t680822g 2012. május 03. 14:52
  „Én nekimentem a Chuck Norris tálnak, víz nélkül mindent megettem, de 15 dkg steak krumpli megmaradt, azt hittem szétreped a gyomrom... 45. percnél kifizettem a cehhet, egy 10 ezresem bánta, most tudtam felkelni egy féldoboz Dipankrin és két fél kávéskanál szódabikarbóna után... Nem bántam meg, tényleg kicsin múlott, a 15 dkg steak krumpli már nem ment le, egyébként minden mást betöröltem.... Rettentően feszül a gyomrom, de jól vagyok, köszi a séfnek! :-)”
 • 11. FuegoNoche 2012. május 02. 22:42
  „Gyermekétkeztetési Alapítvány

  Adószám: 18049842-2-43
  Bankszámla szám:
  10300002-10350923-49020011
  Információ: info@gyea.hu
  Telefon:06-1-283-2510”
 • 10. Yucca 2012. május 02. 21:54
  „Köszi, ez a válasz kielégítő.
  A gusztustalan világról alkotott véleményeddel egyébként maximálisan egyetértek, csak valahogy ehhez a cikkhez nem passzolt mint hozzászólás, szerintem.”
 • 9. varbert 2012. május 02. 19:15
  „Kedves Yucca!
  Nem árt! Egyáltalán semmit!
  Kérdezz még!”
 • 8. Yucca 2012. május 02. 18:41
  „7. vabert: Az még mindig nem derült ki, hogy aki egy ilyen adag kajával bírkózik (sikerrel vagy sikertelenül), az mit árt vele az éhező gyerekeknek?”
 • 7. varbert 2012. május 02. 16:10
  „Tisztelt vimvirepellere !
  Én már éltem abban a világban amikor 3,60ft volt a kenyér kilója mindenki számára.Ezt akkor meg is tudta venni mindenki. Még a rendszer ellenségei is ennyit fizettek érte a boltban.Nem volt éhező gyermek. De nem voltak zabáló versenyek sem. Ezért gondolom hogy gusztustalan a mai világ.
  Mit teszek az éhező gyermekekért? Sajnos nem sokat. Az adóm 1%-át tudom felajánlani.Ami kevéske, mert a munkaadóm minimálbérrel jelent be. Ezért is gondolom hogy gusztustalan a mai világ.
  Különben éppen azon vagyok kénytelen gondolkodni hogy lemondok az internet és tv előfizetésről mert gondot okoznak a csekkek.Régen nem volt ilyen bajom. És van akinek a zabálóbajnokság a gondja.Ezért is.....
  Ha valami nem egészen érthető,szívesen válaszolok! Kérdezzetek bátran!”
 • 6. tzrtz 2012. május 02. 14:22
  „Jól néz ki a kaja, egy maradt ki a cikkből, amit szerintem le lehetett volna írni: mennyibe került 1 milyen menü?”
 • 5. eljensokaszeged 2012. május 01. 20:10
  „de mi van a photoshoppal? nincs képszerkesztő? és melyik a kiss gábor gergő?”
 • 4. vári 2012. május 01. 20:04
  „varbert

  Ha ez a néhány úriember nem vesz részt evőversenyen, attól az éhező gyerekeknek jobb lesz? Te mikor mondtál le legutóbb pár falatról, hogy egy rászoruló gyereknek add?”
 • 3. vimvirepellere 2012. május 01. 19:26
  „2. varbert 2012.05.01. 19:18

  Ez kissé demagóg, mert ha nincs ez a kaja evő verseny, akkor is pont ugyanannyi éhező kisgyermek dől ki a padból. Apropó, te mit teszel az éhező gyermekek érdekében ebben a gusztustalan világban?”
 • 2. varbert 2012. május 01. 19:18
  „Közben éhező gyerekek esnek ki ájultan az iskolapadból! Gratulálok! Gusztustalan világban élünk!”
 • 1. vimvirepellere 2012. május 01. 18:45
  „Jack Bauer megette volna...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falusi majális: igény volna, pénz nincs

Dócon évek óta nincs program május elsején, Balástyán nagyjából minden évben ugyanazt kapják a helyiek.
Tovább olvasom