Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

Csatlakoztak a pedagógusok tüntetéséhez

Szeged- Az Oktatói Hálózat szegedi szervezete is csatlakozik a szombatra meghirdetett tüntetéshez, amit a pedagógusok sztrájkbizottsága szervez a budapesti Kossuth térre a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javítását követelve Kiss Attila, az SZTE BTK Angol Tanszékének vezetője, az OHA Szeged egyik tagja beszélt céljaikról.
– Mindannyian emlékszünk arra, amikor itt volt Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára. Ezt az eseményt egy nyílt levél előzte, amit a Szegedi Tudományegyetem 271 dolgozója írt alá – mondta lapunknak Kis Attila, az SZTE BTK Angol Tanszékének vezetője, az OHA Szeged egyik tagja.
Kis Attila
Kis Attila

– A fórumon megbizonyosodtunk róla, hogy a remélt párbeszéd nem valósult meg. Nem láttunk a felsőoktatási kormányzat részéről olyan hosszú távú kiszámíthatóságot biztosító lépéseket, ami garancia lenne arra, hogy a felsőoktatási oktatók, valamint a nem oktató státuszban lévő dolgozók méltatlanul megalázó helyzete rendeződjön. Meggyőződésünk szerint rendkívül nagy jelentőségű az, hogy a miskolci kezdeményezés ilyen nagy, országos visszhangra talált, és példátlan támogatottságra tett szert. Az oktatási kerekasztalról eddig közzétett hírek a közoktatás és a felsőoktatás dolgozóit sem győzték meg arról, hogy határozott kormányzati szándék lenne a problémák megoldására, a központosítási törekvések megszüntetésére, valamint a közoktatási és felsőoktatási kormányzati befektetések növelésére – osztotta meg velünk álláspontját a tanszékvezető.

Remélik, hogy a szombati tüntetésen az oktatási rendszer minden érintett csoportja képviselteti magát, és közösen ad hangot követeléseinek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 esettel vádolják őket: legalább 5 évet kaphatnak a korrupt rendőrök

90 esettel vádolják őket: legalább 5 évet kaphatnak a korrupt rendőrök
Újabb videókat nézett meg a katonai büntetőtanács a korrupcióval vádolt makói exrendőrök tegnapi tárgyalásán. Tovább olvasom