Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Csatornagondok Deszken

Elégedetlenek a deszkiek a csatornázással: az egyik utca lakói szerint egy éve járhatatlan az útjuk. Máshol a háziak teszik rendbe a munkások után a félbehagyott részeket. A polgármester azt mondja, rendben halad a csatornázás.
Árok és földhalom a Zója utcában. Fotó: Karnok Csaba
– Ez nem munka, ez egy nagy nulla – mutatott a felmart úttestre Ökrös Mihályné, a deszki József Attila utca egyik lakója. Arra, hogy itt egykor betoncsík húzódott, már csak nyomokban emlékeztetnek a ráhordott föld alól itt-ott előbukkanó szürke foltok. Mióta tavaly októberben elkezdték itt a csatornázást, a kis utca leginkább egy akadálypályára hasonlít. – Ez így még istenes, néznék meg, amikor esik az eső – tette hozzá egy szomszéd, Tápai Imréné. – Akkor tényleg járhatatlan itt minden.

A lakók szerint a munkálatok a csatornakiágazások kialakítása, valamint az aszfaltút felmarása után tavaly ősz végén félbeszakadtak az utcában. Először azért, mert jött a tél, aztán azért, mert jött a belvíz, majd azért, mert a vízvezetéket át kellett helyezni. Ám azóta nem láttak arrafelé munkásokat. Illetve egyszer, a múlt héten, amikor az utca elejére zúzott követ szórtak le egy a hatalmas gödörbe.

– Mi már belefáradtunk ebbe az egészbe – sóhajtott a két asszony. – De azért az bosszantó, hogy befizettük azt a rengeteg pénzt, és ezt kaptuk cserébe. Meg azt, hogy ha kész lesz végre a csatorna, fizethetünk dupla vízdíjat.

A falu másik felében, a Május 1. utcában éppen most szivattyúzzák a talajvizet. – Hát, nem vagyok valami elégedett a munkálatokkal – válaszolt kérdésünkre Szilágyi Imre. – Két hónappal ezelőtt csinálták meg a kertemben a csatornaaknát, de fedelet azóta se tettek rá. Én vágtam rá saját kezűleg fedelet, ahogy még a másik hat szomszédnak is, miután a beleesett állatok miatt már elviselhetetlen volt a bűz – mondta. – De ahogy a sünök, úgy akár én is beleeshettem volna, amikor részegen jövök haza – tette hozzá a férfi, bár hangsúlyozta: ő nem iszik.

Simicz József, Deszk polgármestere a problémák hallatán úgy fogalmazott: aki azt állítja, hogy egy éve nem dolgoznak a munkások az utcájában, az nem mond igazat. – Olyan van, hogy elkezdik, de a talajvíz miatt nem tudják folytatni. Ilyenkor ott szivattyúzni kezdenek és elmennek addig máshova – mondta. – Én kezelem egyébként a panaszokat, és mindegyiket ki is vizsgálom. Állíthatom, hogy nálunk tizedannyi probléma sincs, mint Szőregen vagy Újszegeden.

A polgármester hozzátette: az év végéig a falu 65-70 százalékában elkészülnek a bekötésekkel és a gerinccel. Tavasszal elindulnak a helyreállítási munkálatok, és ha nem jön közbe semmiféle rendkívüli időjárási tényező, jövő ilyenkorra befejezik az építést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adaiak Szegeden

Az uniós források felkutatásában, pályázatírásban, a sport és a kultúra területén képzeli el az… Tovább olvasom