Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Csendes nyitást tervez a szegedi Art Hotel

Szeged - Az Art Hotelnél belvárosibb szálloda ebben a pillanatban nincs Szegeden: a négycsillagos szállót legkorábban március közepén nyithatják meg, a szegediek előtt is. A szobákból nyíló páratlan panorámát lapunknak mutatták meg először.
Az utolsó vagy az utolsó előtti simításokat láttuk a Somogyi utcai Art Hotelben? Lényegtelen: minden nappal közelebb kerülnek a nyitáshoz, ami március közepén várható, attól függően, megérkezik-e az összes engedély. – Már vannak foglalásaink, amelyeket várólistára igazoltunk vissza – magyarázta Budea Ildikó, a szálloda igazgatója. – Úgynevezett csendes nyitást tervezünk, mivel óvatosak vagyunk. Aki figyeli a honlapunkat, mindenről időben tudomást szerezhet. Áprilisban tartjuk majd meg az ünnepélyes nyitórendezvényt.

Az igazgató asszony, aki korábban a Budapest Fourstar Szálloda Üzemeltető és Tanácsadó Kft. vezető tanácsadója volt, már szegedinek érzi magát, itt bérel lakást. Megismerte a szegedi szokásokat, többször meggyűlt a baja a parkolással, ezért a szálloda bemutatását is a Somogyi utcából megközelíthető mélygarázzsal kezdte. Oda nemcsak a vendég, hanem bárki beállhat, és ugyanannyit fizet, mint az utcán.

Csendes nyitást tervez márciusban az Art Hotel. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A hotelt, valamint a földszinti éttermet – amelynek nyári terasza a belső udvarban, az átriumban lesz – a vendégek vagy a garázsból, vagy a Zrínyi, a Somogyi és az Apáthy utca felől közelíthetik meg. A recepció is az átriumból nyílik, az utcai frontot üzleteknek adják bérbe. A szállodába belépve feltűnnek azok a színek, amelyek az egész épületet uralják: a narancs, a zöld és a piros. Még az étterem különleges formájú lámpái is ilyen fényeket árasztanak. A recepciótól jobbra található a lobbibár, a kettőt üvegbeton oszlop választja el, amelyen megörökítették az Art Hotel megálmodója, Körtvélyessy Péter aláírását.

33 ezer forint egy éjszaka

A szállodában 71 úgynevezett szobaegység van, közülük 6 apartman, 2 akadálymentesített lakrész, 5 családi szoba, a többi pedig kétágyas. Egyszerre 174 vendéget fogadhatnak. Az erkélyes kétágyas szoba félpanzióval 33 ezer 900, az erkély nélküli 32 ezer 900 forintba kerül éjszakánként. Az apartmanok árát még most alakítják ki. A mélygarázsba 53 autó állhat be. A mintegy 2 milliárd forintos beruházás 440 millió forintos uniós támogatással épült, a munkálatok 2011 tavaszán kezdődtek el. A projektzáró rendezvényt csütörtök délután 4 órakor tartják.

A szálloda összhangban van műemléki környezetével, a tégla színe hasonlít a Somogyi-könyvtáréhoz, közös bennük a homlokzatot uraló hatalmas méretű üvegfelület. A szobákból pazar kilátás nyílik: 3 oldalról a szegedi háztetők, a városháza és a dóm tornyai magasodnak. A könyvtár látványa is szép a negyedik oldalon: attól sem kell félni, hogy az olvasók belesnének a hotelbe, hiszen az ablaküvegen nem lehet belátni. A 3. emelet a wellnessrészleg, több szauna, gőzfürdő várja a szegedieket is. Az épület sarkában jakuzziból lehet gyönyörködni a fogadalmi templom szépségében. A 4. emelet két luxuslakosztálya a hotel két sarkában található, grillterasz is tartozik hozzájuk. Az 1. és a 2. szintre 150, illetve 60 fős különteremet építettek.

Budea Ildikó elmondta: a hotelnek nagyon jó a fekvése, a városnéző turisták, a sport- és szabadtéri rendezvényekre érkezők számára ideális. Szerencsésen alakultak a körülmények, hogy a szálloda építése egyszerre fejeződik be a szegedi belváros rekonstrukciójával.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. kormoska 2013. március 02. 20:55
  „57.Laserdance

  Én egy valódi,racionális világban élek Szegeden,sokad magammal.Jóval a KSH átlag alatti bruttó fizetésből!
  Most én teszem fel a kérdést,Te hol élsz?Mert nem a valóságot látod,az már tuti.
  Enyhe"dafkét" és vagdalkózást érzek a mondataidban,vagy az átváltással vannak gondjaid.

  Azt írod,hogy idehaza NEM KEVÉS ember költ NAPI 129 eurót(azaz kb 34 ezer forintot)csak kajára.De jó is lenne,istenem.Ha 30 nappal beszorzod az több mint 900.000 ezer forint lenne egy hónapban!
  Valóban van egy 10-15%-nyi réteg aki tényleg kiemelkedően jól keres,de szerintem még a csúcskereső bankvezérek sem költenek ennyit ennivalóra.

  Ez a majd 130 euró egy átlagkereső több mint 1 heti nettó fizetése.
  Hogy irigy vagyok-e azokra akik zsebből kifizetik egy éjszakáért?Valamennyire persze,nem is tagadom.
  Amúgy hotel belseje szép,modern és dizájnos.Lehet,hogy nagyon színvonalasan működtetik majd,de már most leírom:1,5-2 év múlva nagyjából féláron lesznek a szobaárak,nyugodtan a szavamon foghatsz!
  Az utolsó mondatodban a holdra kívánod a magam fajtát,de rossz irányt választottál:Mert a Holdra sem a"prolik"jutnak el először.......”
 • 57. Laserdance 2013. március 01. 12:03
  „49: "Prolinosztalgia?Az a réteg akit megcéloztak az árakkal,jelenleg csak MUTATÓBAN fordul elő Szegeden,de még az országban is."

  Nem tudom, te melyik országban élsz :D
  Elárulom neked, hogy nem kevés ember van, aki a napi kajájára többet költ ennél.
  Sokkal több ember van, aki jól keres, és sok pénze van, mint hinnétek.
  Évente egyszer-kétszer még én is megtehetem, hogy kifizessek egy ehhez hasonló szállodát külföldön pár napra, pedig nem vagyok gazdag ember.
  129 euró nem olyan őrületes összeg, hogy azt gondoljuk, senkinek nincs ennyije :D
  Lehet, hogy az átlagfizetésből nem telik rá, de a 4 csillagos szállodák nem is nekik épülnek.
  Nyugodjatok meg, ha megfelelő színvonalon működtetik, akkor sokszor tele lesz az a hotel.
  Az viszont tuti, hogy sok embernek jobb lenne a Holdon, vagy valami hasonló helyen, ott nem lenne ennyi bosszantó dolog, mint a mi bolygónkon :D”
 • 56. hawaiiklub 2013. február 28. 15:46
  „Hát páratlan panoráma csak a szálloda déli csücskéből van. Annak nem örülök, hogy zsúfoltabb lett a belváros, de a lehetőségekhez mérten egész visszafogottan csinálták meg. Jó hogy nem lett 10 emeletes és maradt valami udvarféleség is. Egy mai beruházáshoz mérten egész kulturált. A megépítés módját nem kritizálom, egész jó, de egy parknak jobban örültem volna a sörkert helyén...”
 • 55. majdénmegmondom 2013. február 27. 20:31
  „DE, DE belehet látni !! és zúg is tényleg............aki nemhiszi, járjon utána !

  NEM LEHET BELÁTNI?????? Valahogy nem értem. símán látok bent mindent a szobákban ma mentem el megnézni. A mellette lévő épületekből mégjob a belátás. A belső udvarba meg mi a fene van??? ZÚG MINT A HÉTFENE! Mintha démász elektromos telepe mellett állnék a sándorfalvi úton. BRUTÁLIS zúgás. Itt lehet majd aludni?”
 • 54. majdénmegmondom 2013. február 27. 20:25
  „600 milka körül volt az EU-s pénz.....az össz meg valami 2 mrd volt ?!
  ha jól láttam a táblán, amíg kint volt”
 • 53. majdénmegmondom 2013. február 27. 20:22
  „anulla ! akkor Te is hallottad a zúgást, ? este mégjobb........esetleg tatam is elsétálhatna arra!
  arról nem is beszélve, hogy csak behúzott függönyök mögött tudnak majd létezni, vetkőzni stb----....... :)”
 • 52. dimari 2013. február 27. 18:33
  „Kívülről tetszik, állítólag belül is szép. A panoráma szerintem sem lehet az igazi, de mivel nem "elfekvő", így nem a szobában, épületben, hanem a városban eltöltött idő lesz a lényeg. Bár a "Centrum gödör" helyére is épülne valami, kinyitna a Virág stb.
  Örüljünk, hogy szépült a város, lettek új munkahelyek, és mindez még csak nem is közpénzből.”
 • 51. Anmari51 2013. február 27. 16:19
  „Anmari51
  Végig olvastam a kommenteket most is, mint általában igen vegyes a kép/vélemény! Még csak kívülről láttam nekem tetszik, valószínű "alvó" vendég Szegediként sosem leszek az Art Hotelben. Örülnünk kéne egy újabb idegenforgalmi létesítmények, szállodának. Belvárosban van, jó helyen van néhány méterre a MTA SZAB Székháztól, senki ne feledje Szeged nem csak Fesztivál Város, nem csak a Szabadtéri miatt van vendége, Szegeden jelentős a Konferencia Turizmus is. Mivel 4 csillagos minősítésű az árak ahhoz lettek megállapítva. A mélygarázst éttermet, és wellness szolgáltatást meg bárki igénybe veheti nem csak a szálloda vendégei. Bizonyára jó néhány új munkahelyet is teremt igen sokféle szakmát ölel fel egy ilyen szolgáltatás. Elfogadom mindenki véleményét de azért az nem vitatható, hogy érdemesebb pozitívan, örömmel fogadni a város gyarapodását annál is inkább, mert, nem túl sok hasonló munkahelyteremtő beruházás történt az utóbbi években. A városnak és minden lakójának csak anyagi előnye származhat abból, ha minél több vendéget tudunk fogadni, kiszolgálni akik sok valutát és forintot költenek el nálunk!”
 • 50. geza 2013. február 27. 14:26
  „#48 Nem ezt kérdeztem. Ki volt rakva táblán hogy mennyit kapott az uniótól a hotel. (ezt kérdeztem hátha tudja valaki).
  Érdekelt volna többek között hogy mennyiből is valósult meg. (A valós számlák alapján).
  Ennyit kérdeztem...nem többet nem kevesebbet.(arra gondoltam, hogy a tulajdonosoknak a hotel semmilyen önrészébe nem került, túlárazott pályázat lett benyújtva és elfogadva)
  ui. Nekem sajnos nincsen cégem..”
 • 49. kormoska 2013. február 27. 13:57
  „45.azmegszeged

  Hát ez az!Tényleg nem nekem épült.Bennem és több más kommentelőben is felötlött a kérdés:Kinek-kiknek is épült ez a hotel?
  Prolinosztalgia?Az a réteg akit megcéloztak az árakkal,jelenleg csak MUTATÓBAN fordul elő Szegeden,de még az országban is.Amúgy a felnőtt emberek 90%-a visszasírja az általad lebecsült prolinosztalgiát.
  Egy most nyiló szállodának"nem illendő" a legmagasabb árakkal kezdenie,kereskedelmi érzékük láthatóan nem sok van.
  Tipikusan magyaros mentalitás:Extragyorsan visszakapni a befektetett tőkét.
  Az elején lehet hogy tömve lesz,de nem szeretném,hogy pár év múlva egy kihalt-gazdátlan emeletes üvegépület díszelegjen a Somogyiban.

  Egyben viszont igazat adok neked:Nem az én pénzem van benne.De ha lett volna se szálltam volna be az évek óta küszködő szállodaiparba/vendéglátásba!”
 • 48. azmegszeged 2013. február 27. 13:29
  „47. geza 2013.02.27. 08:23

  A te céged is ugyanúgy pályázhat EU-s támogatásra, akkor sem fog senki beleszólni mit mennyiért adjál. Nem hinném hogy van értelme feszegetni ezt a kérdést, hamar ott találnánk magunkat, hogy az valójában a német vagy éppen holland adófizetők pénze. A tulajdonosi hátteret dettó, ha valami simlisség van a dologban az önmagában egy probléma, de semmi köze ehhez a hotelhez.”
 • 47. geza 2013. február 27. 08:23
  „#45 Mennyi Uniós támogatásból épült mennyibe is került valójában? A tulajdonosi háttér is megérne egy misét.”
 • 46. Horthyszobor 2013. február 27. 07:49
  „Olyan lombardos lett. Nemillik ide... Megalomán felesleg. Ennyiből meg lehetett volna csinálni a Regi Hungária szállót!!!”
 • 45. azmegszeged 2013. február 27. 07:31
  „42. kormoska 2013.02.26. 20:46

  Nyilvánvalóan nálad sokkal kompetensebb emberek kiszámolták, hogy éri meg nekik csinálni. Felejtsük már el ezt a prolinosztalgiát, ha nem tetszik akkor ne járj oda! Nem a te pénzedből épült, ha becsődöl se te mész tönkre.”
 • 44. anulla 2013. február 27. 00:06
  „NEM LEHET BELÁTNI?????? Valahogy nem értem. símán látok bent mindent a szobákban ma mentem el megnézni. A mellette lévő épületekből mégjob a belátás. A belső udvarba meg mi a fene van??? ZÚG MINT A HÉTFENE! Mintha démász elektromos telepe mellett állnék a sándorfalvi úton. BRUTÁLIS zúgás. Itt lehet majd aludni?”
 • 43. Ferrer 2013. február 26. 22:02
  „38. szgddd
  Acélgyárat a Dóm térre! Előre!”
 • 42. kormoska 2013. február 26. 20:46
  „Most olvasom az árakat....129 Euró/éj....,hát szerintem kezdhetnek akciózni.Ezt sem a magyar átlagnak tervezték,de még az átlag föltt keresőknek is meggondolandó!
  A nyári ill a szabadtéri időszakot kivéve nem gondolom,hogy túl jó lesz a kihasználtság:-).
  Konkrétan ez a hotel Szeged legdrágább szállodája,jelenleg.
  A Forrás,a Novotel,a Dóm hotel mind kedvezőbb árakat kínál,azok is 4 csillagosak.A tágabb környék meg tele van panziókkal.
  Talán építhették volna 3 csillagosra,és fele ekkora szobaárakkal még sikeres is lehetne.”
 • 41. roxper 2013. február 26. 19:55
  „Ne sírjatok, menjetek ki hétvégente a hhf-ba és számoljátok meg az itt pihenők számát, vagy csak az autók számát, rengetegen szoktak lenni.”
 • 40. Gy21 2013. február 26. 19:29
  „Szegediek! Ez nem Nekünk épült, hanem az ide ellátogató kevéske túristának ill flancoló cégvezetőknek. Ennyi.”
 • 39. kumisz 2013. február 26. 18:51
  „9. Krampampuli 2013.02.26. 10:39
  Megszavazva!:):):)”
58 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább folytatják harcukat a kiskertesek

Angyal Gabriella a szegedi kiskerttulajdonosokkal akar létrehozni érdekképviseleti szervezetet - neki kell bontania 9 négyzetméterrel túlépített subasai házát. Tovább olvasom