Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Csendesebb éjszaka, kevesebb szemét

Szeged - Sem a rendőröknek, sem a tűzoltóknak nem akadt bonyolultabb dolguk szilveszter éjszakáján, a mentősöket 40 esetben hívták ki – főként éjfél után, a túlzott alkoholfogyasztás miatt. A buli utáni takarítás három órán keresztül tartott, de szemét sem gyűlt annyi össze, mint máskor – talán az eső miatt.
Nyugodtan telt szilveszter éjszakája, a szegedi ügyeleteseknek szerencsére kevés dolguk akadt. Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csak két garázdaságot említett: az egyik Kárász utcai szórakozóhelyen két társaság, a körúton pedig két ember keveredett kisebb összetűzésbe. Mindkét esetben könnyebb sérüléseket szenvedtek a résztvevők, a berendezésben nem keletkezett kár.

A tűzoltóknak sem volt sok dolguk: mindössze két tűzesethez kellett kimenniük szilveszter éjszakáján Szegeden. Az Oskola és az Oroszlán utca kereszteződésében, valamint a Kölcsey utcában volt egy-egy kukatűz, amelyet el kellett oltaniuk. Egyelőre nem tudni, mitől gyulladtak meg.

A mentőszolgálat munkatársai megerősített szolgálattal működtek. Egy átlagos hétvégén 20–30 esethez hívják őket, az óév utolsó éjszakáján Szegeden 40-szer értesítették a mentősöket, a megyében 50 százalékkal volt több dolguk. Leginkább a túlzott alkoholfogyasztás, illetve az ebből fakadó balesetek – például törött pohár vagy üveg okozta sérülések – miatt hívták a szakembereket, tudtuk meg Nyeste Zsolttól, a szegedi mentőszolgálat vezetőjétől. Pirotechnikai eszközök miatti sérülésekhez nem hívták a mentőket, ahogyan közlekedési balesethez sem kellett kivonulniuk. A legtöbb feladatuk éjfél után volt.

A szilveszteri buli utáni takarítás a szakadó eső miatt több időt vett igénybe, mint máskor. Reggel hétkor kezdték a munkát, és délelőtt 10-re végeztek. 50 fizikai munkás, sofőr és munkairányító fogott hozzá a szegedi belváros kitakarításához. Mint Varga Gábor, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. zöldterület-fenntartási részlegének vezetője elmondta, 8 köbméter szemét gyűlt össze, főként papírtrombita-, álarc- és tűzijáték-maradványokból. Üres, törött üveget kevesebbet találtak, ezeket a legtöbb esetben a szemetes mellé állították a bulizók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliók kórházi korszerűsítésekre

A megyei önkormányzat százmilliókat fordít intézményei energetikai korszerűsítésére. Tavaly a makói kórház hőellátó rendszerét újították fel. Tovább olvasom