Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Cseppentő Regő a pünkösdi király

Ópusztaszer - Vizet kért pünkösdi királysága első perceiben Cseppentő Regő tegnap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A fiatal lovas 7 társát győzte le.
– Azt hiszem, inni fogok – mondta pünkösdi királyságának első percében Cseppentő Regő hétfőn az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A fiatal lovas 7 társát legyőzve nyerte el a pünkösdi király címet. – De csak vizet, nagyon szomjas vagyok – tette hozzá az új király, ugyanis a koronáért közel másfél órán át lovagolt a tűző napon.

A pünkösdi királyságért a park tapasztalt lovasai versenyeztek, legfiatalabb közöttük a 14 éves Dömös András volt. Szőrén ülték meg a lovat, ivásban, három tojással vágtázásban, majd birka- és pénzlopásban mérték össze erejüket. A fehér gatyás leendő királyok fokossal almát hasítottak, majd paripájuk hátára állva koszorút szakítottak. Vikartovszki Tibor lova a selejtezők alatt megbokrosodott, lovasát a homokba dobta. A fiatal fiú még így is megnyerte a viadalt, egészen a fináléig jutott.

Cseppentő Regő a pünkösdi király. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A párbajokból 4-en jutottak a középdöntőbe, ahol pusztakezes birkózással próbálták eldönteni: ki az a kettő, aki vágtázhat a koszorúért. Rövid idő alatt kiderült, nem bírnak egymással, így újra egy ügyességi versennyel döntöttek. Az utolsó körbe Cseppentő Regő és Vikartovszki Tibor került. A lovasok a park mintegy 200 látogatója előtt vágtak neki a koszorúért folyó harcnak, a küzdelemből végül Cseppentő Regő Aladdin nevű lován került ki győztesen.

A hagyomány szerint a pünkösdi király egy évig minden lakodalomba, ünnepélyre, mulatságra hivatalos, minden kocsmában ingyen iszik, amit elfogyaszt, a település fizeti. – Nem tudom, a kocsmárosok ismerik-e a hagyományt, én valószínűleg fizetni fogok az italomért – mondta búcsúzóul Cseppentő Regő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cseppentő Regő nyerte el a pünkösdi király címét Ópusztaszeren

A sikerrel teljesített ügyességi feladatok után Cseppentő Regő nyerte el a pünkösdi király címét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezett versenyen hétfőn. Tovább olvasom