Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Cseppentő Regő nyerte el a pünkösdi király címét Ópusztaszeren

A sikerrel teljesített ügyességi feladatok után Cseppentő Regő nyerte el a pünkösdi király címét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezett versenyen hétfőn; Aladin nevű paripáját megülő fiatalember nyolc lovas közül bizonyult a legjobbnak.
A selejtezők során a paripájukat szőrén megülő versenyzőknek első feladatként három tojást markukba fogva kellett lovukra felszállni, majd a lehető leggyorsabban körbevágtatni úgy a pályán, hogy a szállítmány minden darabja sértetlen maradjon.

Második próbatételként a legények egy vaskos birkabőrt emeltek föl a földről paripájuk hátára, és a teherrel kezükben ügettek végig a pályán. A következő feladatok során a versenyzők arról adhattak számot, miként bánnak lóháton a fokossal: előbb ügetés közben kellett pénzes bugyellárist felemelniük, majd egy magasból lelógó almát csaptak szét fegyverükkel. A selejtező utolsó teendőjeként pedig lovuk hátára állva kellett leszakítaniuk egy magasba függesztett fűzfakoszorút. Az elődöntőben lovas birkózással döntöttek arról ki lesz az a két lovas, aki megküzdhet a pünkösdi királyi címét.

A végső győzelmet Cseppentő Regőnek sikerült kivívnia azzal, hogy egy hosszú sprint után Vikardovszky Tibor előtt sikerült megszereznie a királyi címet jelentő koszorút. Cseppentő Regő, aki az egy éven át viselheti a kitüntető címet, elmondta, hogy az elmúlt néhány hétben készült testvérével - a pünkösdi királyi címet két és három esztendeje is elnyerő Zsomborral - a megméretetésre. A versenyhangulatra azonban nagyon nehéz felkészíteni a lovakat, a sok ember, a hangos taps, az éljenzés megzavarja az állatokat, ezért is voltak olyan próbatételek, amelyek bár egyszerűnek tűnnek, nem sikerültek elsőre minden indulónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képzelje el!! Nyert páros belépőt?

Kisorsoltuk a páros belépőket a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című rockmusicalre. Ott van a szerencsések között? Tovább olvasom