Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Csereprogram diákoknak a Rotarynál

Szeged – Háromféle utazási lehetőségre pályázhatnak a fiatalok. Részt vehetnek néhány hetes nyári táborokon különböző európai országokban.
Nyári csereprogramunkban hazai diákok 6 hetet töltenek egy külföldi fogadó családnál, ahonnan ugyanennyi időre érkeznek gyermekek az itteni családokhoz. A legnagyobb, 10–11 hónapig tartó, teljes tanévet felölelő csereprogramban 16–18 éves diákok kapnak lehetőséget arra, hogy a világ távoli pontjain képviseljék Magyarországot a Rotary jótékonysági világszervezet gondozásában – mutatja be a Szent-Györgyi Albert Rotary Club több mint 10 éves ifjúsági csereprogramját Hajdú Szabolcs, a szervezet ifjúsági felelőse.

– A sikeres pályázat feltétele a legalább középszintű angol nyelvismeret. A jelentkezőknek jó tanulmányi eredménnyel kell rendelkezniük, és fontos, hogy nyitottak legyenek a közösségi életre, jól kommunikáljanak, mert országunkat képviselik olyan helyeken, ahol vajmi keveset tudnak az ott élők rólunk. Fontos még a megfelelő családi háttér, mert annak a családnak, amelynek a gyermeke külföldre utazik, fogadási kötelezettsége is van. Bármelyik iskolából pályázhatnak diákok, a szervezet minden kérelmet elbírál. A Ságvári-gimnáziumban november 22-én 17 órától részletes tájékoztatót tartunk az érdeklődőknek – tájékoztatott az ifjúsági felelős. A fiatalok az amerikai kontinensen Alaszkától az Amerikai Egyesült Államok több területén át Brazíliáig számos helyet megismerhetnek. Mehetnek Dél-Afrikába, Indiába, Tajvanra, Japánba és Ausztráliába is. A szállásért, az étkezésért, a képzésért és a klubok által szervezett programokon való részvételért nem kell fizetniük. A repülőjegyet, a kötelező egészségbiztosítást és a nagyjából 150 ezer forintos költségtérítést kell a családoknak vállalniuk. A programban a fiatalok megismerkednek az adott ország kultúrájával, életre szóló barátságokat kötnek, gyarapítják nyelvtudásukat, valamint önállóságra nevelik őket. Gyerekként mennek ki, és szinte felnőttként térnek haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jönnek a Bosszúállók: görög tragédiákból készül Juronics Tamás és Pedro Goucha Gomes koreográfiája

Élektra, Trakhiszi nők, Médeia agóniája – három görög tragédiából, Szophoklész és Euripidész műveiből készül a Szegedi Kortárs Balett Bosszúállók című új produkciója. Tovább olvasom