Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Csevap és sült paprika

Szeged - Akinek kedve támad egy kis nyári grillezésre, de nem szeretne otthon a szénnel bajlódni, a szerb hetet tartó Illés Panzió – Stüszi Vadász Étteremben lakhat jól.
Déli szomszédaink egyszerű, de annál nagyszerűbb lakomái várják a vendégeket. 13-féle ételt készít a Szabadkáról erre a hétre átruccant szakács, Székely Kornél.

– 9 éve űzöm a mesterséget, édesapámtól tanultam a fortélyokat – mondja a séf. Csevapot, pljeszkavicát, sopszkasalátát, töltött húsokat találunk az étlapon, de a birkabélbe töltött kolbász és a sült erős paprika is igazi kuriózum.

Székely Kornél (balra) egy hétre ruccant át Szabadkáról, hogy megtanítsa a szerb finomságokat az étterem szakácsainak. Fotó: Frank Yvette
Székely Kornél (balra) egy hétre ruccant át Szabadkáról, hogy megtanítsa a szerb
finomságokat az étterem szakácsainak. Fotó: Frank Yvette

– Mindent faszénen készítenek a szakácsok, a szabadkai séf megtanítja a trükköket a mieinknek. A kertben használatos sütőt Szerbiából hozattuk – meséli Illés Németh István, a Stüszi vezetője. Hogy az egyszerű, mégis különleges ételek véletlenül se üljék meg a vendégek gyomrát, arról esténként szerb zene és néptánc gondoskodik.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2011. május 31. 21:01
    „Nagyon kedvelem a grillezést, a szerb zenét. Nem szeretnék otthon a faszénnel bajlódni. Szeretnék kérni egy szponzort, aki tudna adni 10-20 ezer Ft-ot, hogy kifizetné a vacsorámat. Nem vagyok nagyétkű.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tövig nyomták a gázt Sándorfalva belterületén

Két Sándorfalva belterületén száguldozó autós is komoly közigazgatási bírságra számíthat. Tovább olvasom