Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Csibi, a foxi mégsem véreb

Csibi, a foxi mégsem véreb
Szeged - Megszüntette a hatóság a szabálysértési eljárást Csibi gazdái ellen. A nyugdíjas házaspárt azért jelentették fel, mert póráz nélkül sétáltatták hétéves, kis testű foxijukat.
– Hála Istennek szerencsés véget ért az ügy – mondta a szegedi Horváth Gyuláné. A 69 éves nyugdíjas asszony és férje kálváriája tavaly decemberben kezdődött, amikor feljelentették őket, mert póráz nélkül sétáltatták foxijukat, Csibit.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatalánál veszélyeztetés kutyával és köztisztasági szabálysértés (nem szedték fel kutyájuk végtermékét) miatt indult eljárás ellenük (2015. december 10.: Póráz nélkül veszélyeztet Csibi).
 
Papírja van róla. Csibi, a hétéves foxi jól nevelt és nem veszélyes. A gazdája is megnyugodott. Fotó: Schmidt Andrea
Papírja van róla. Csibi, a hétéves foxi jól nevelt és nem veszélyes. A gazdája is megnyugodott.
Fotó: Schmidt Andrea

A jogszabály szerint aki a felügyelete alatt álló kutyát közterületen szabadon engedi, vagy kóborolni hagyja, elköveti a szabálysértést. A magyarázat szerint a cél a közterületek és nyilvános helyek zavartalan használata, illetve az emberek testi épségének megvédése, a kutyatámadásokból fakadó személyi sérülések visszaszorítása.

– Nemrég hozta a postás a több oldalas levelet. Hazugság volt az egész, se figyelmeztetést, se pénzbüntetést nem kaptunk – mondta az asszony.

A levélben az áll, a szabálysértési hatóság mindkét eljárást bizonyítottság hiányában megszünteti, mivel a tanúvallomások és a nyilatkozatok alapján nem lehet bizonyítani, hogy Horváthék valóban elkövették a szabályértést. A döntés indoklásában az is szerepelt, Csibi jól nevelt, nem veszélyes kutya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetért a tanárok követeléseivel?

Egyetért a tanárok követeléseivel?
Március 30-án egyórás munkabeszüntetés lesz az iskolákban, ha jövő hét szerdáig Orbán Viktor a kormány, Áder János pedig az állam nevében nem kér bocsánatot az elmúlt hat év során megalázott emberektől. Tovább olvasom