Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Csillag téri panaszok: közbiztonság, parkolás

Suttyó suhancokról, lumpen elemekről, parkolási gondokról és a körzeti megbízotti iroda kialakításáról is szó volt a Csillag téri lakossági fórumon.
A Csillag téri garzonház idősebb lakói közül sokan még mindig nem érzik magukat biztonságban, valamint kevés a környéken a parkolóhely – ezt a két problémát járták körül azon a lakossági fórumon, amelyet a városrész önkormányzati képviselője, Kenyeres Lajos tartott a közterület-felügyelet jogászának, a Tarjáni Rendőrőrs munkatársának és a polgárőrség képviselőjének részvételével.

A garzonház lakói részéről elhangzott, bár örülnek a fokozott rendőri jelenlétnek, sokan még mindig félnek. Mészáros Krisztián, a rendőrőrs munkatársa elmondta, ha bejelentés érkezik, ők mindig kijönnek, számos esetben szabtak ki helyszíni bírságot csendháborításért. Ilyen ügyekben tanúkat kell találni, a bizonyítási eljárás rendkívül nehéz: amit a panaszos állít, azt a másik fél tagadja. A problémákra megoldást jelenthet, hogy a közeljövőben az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt.-vel (IKV) együttműködve körzeti megbízotti irodát nyitnak az épületben.Többen panaszkodtak a parkolásra is. A Kereszttöltés utca 33. szám alatti számítástechnikai üzlet tulajdonosa, Szűcs László azt mondta, úgy érzi, a hatóság ellehetetleníti a kisboltok működését, sem ők, sem pedig a vásárlók nem tudnak megállni autóval. Kenyeres Lajos elmondta, amikor a városrészt tervezték, a 70-es években, nem tudhatták, hogy az autótulajdonosok száma sokszorosára növekszik majd.

Lakossági javaslatként elhangzott, bontsák le a ház mögött lévő, amúgy is elhanyagolt játszóteret, és alakítsanak ki a helyén parkolókat. A képviselő hangsúlyozta, a helyzet nem ennyire egyszerű, hiszen van, aki ragaszkodik a játszótérhez. – Meghatározott százaléknyi zöldterületet kell fenntartani. Ha egy fát kivágunk, máshol újat kell telepíteni – magyarázta Kenyeres.

A fórum végén a résztvevők megállapodtak abban, hogy a garzonház közbiztonságára vonatkozó problémákat egy következő fórumon, az IKV képviselőinek részvételével vitatják meg. A játszótér ügyében pedig egy harmadik fórumon egyeztetnek a városháza szakembereivel.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. csakmosolyogva 2013. március 31. 12:32
  „26.Anmari51 2013.03.30. 18:13

  Olyan kis naívak maguk , egy dolognak kellenek a még adót fizetni tudók, hogy a gyapjújukat lenyírják, ennyire és másra nem , de ha a birkanép ezt még élvezi is ????

  Egymász szidják oldalakra szakadva , ahelyett, hogy végre egységesen lépnének fel a sok-sok élősködőjükkel szemben.

  Persze egy ilyen rendőrség-ennyi hatáskörrel-gyenge partner ehhez,persze mérésben azért élenjárnak!”
 • 36. kormoska 2013. március 31. 11:00
  „21.vélemény
  Sejtem,hogy mire gondolsz:-(
  Tényleg lehet,hogy nem ők fizették ki a kocsikat...”
 • 35. SP 2013. március 31. 08:56
  „http://ujasz.hu/itthon/4114-a-gyorskocsiban-vegeztek-a-tuntetok-a-cigany-himnuszt-enekeltek”
 • 34. SP 2013. március 31. 08:44
  „Több mint betelepítést:

  ""....az önkény ellen...a tüntetők a cigány himnuszt énekelték...""
  Gyurcsány hiányzott a táblával a nyakában.

  (Gyurcsányon reklámfelület kiadó.)”
 • 33. papsajt 2013. március 31. 08:09
  „alapvetően térfigyelő kamerákra lenne szükség minden helyre, ahová beköltöztetnek olyan családokat, mint ide.
  amikor alig vannak az utcán, vagy éjjel, ha gyerek, idős, vagy védtelennek tűnő ember ér a közelükbe, lerohanják csapatostul, és zaklatják,kifosztják, kirabolják. telefon,pénz,cigi... minden kell.
  sokan nem is tesznek feljelentést, mert nem bíznak ma felderítés sikerében, és a bizonyíthatóságban.
  és persze a hatóság számára is tudott dolog,hogy a hangoskodásnál jóval nagyobb probléma errefelé a drog.”
 • 32. K.T. 2013. március 30. 23:00
  „"Lakossági javaslatként elhangzott, bontsák le a ház mögött lévő, amúgy is elhanyagolt játszóteret, és alakítsanak ki a helyén parkolókat. "

  Minduntalan feléljük jövőnket, környezetünket.
  Azokat akik ilyen javaslattal jönnek nem szót kell adni, hanem ignorálni minden tekintetben.
  Jó volna kicsit kijózanodni! A demokrácia nem az amikor a hangoskodó csürhe unintelligens böfögéseit teljesíti a "politikai elit".”
 • 31. Szögedi 2013. március 30. 21:51
  „macs

  Én rendszeresen találkozom vonzó lányokkal, senki meg nem kérdezte a randin, hogy milyen kocsim van. Bringámmal is jól tudok hódítani. :)
  Senkit nem érdekelt az anyagi helyzetem, tehát úgy gondolom lehet autó nélkül is vkinek tekintélye. És a mai lányoknak sem csak az a fontos. Kijelenthetem.

  SP

  Az internettel pénzt lehet spórolni időt és energiát, ami az autóra nem mondható el.
  Nyilván nem kell visszamenni a középkorba, azt kell használni, ami a legszükségszerűbb.

  Lehet, hogy nagy a kényeleme meg az autózás, de a környezet szennyezés miatt, 40-50 év múlva nem lesz normális világunk.
  Ha többen úgy gondolkodnának, mint én akkor lehetne harmad annyi autó a világban, és jobban tudna az közlekedni , akinek valóban szüksége van rá.”
 • 30. info 2013. március 30. 19:56
  „"Meghatározott százaléknyi zöldterületet kell fenntartani."- de ott nem zöldterület van,hanem betonos terület, ahol akár parkolók is lehetnének. Az a bizonyos zöld legalább olyan zöld lenne mint ahogy beszél róla a képviselő, szép is lenne!”
 • 29. info 2013. március 30. 19:53
  „Az a garzonház nyugdíjasháznak épült anno és az is volt sokáig. De beköltöztették a sok mozdony-szőke egyedeket és a nyugdíjasokat kirekesztették, azóta minősíthetetlen állapotok uralkodnak nemcsak a házban hanem a környékén is.Na ezt oldjátok meg 2/3.”
 • 28. Horthyszobor 2013. március 30. 18:21
  „Most jut eszembe Csillag Börtön tér... Hadd szóljak a nevet...”
 • 27. Horthyszobor 2013. március 30. 18:16
  „24. Botkat ez nem érdekli, csak biznisz. Az Aldi évi 100 milliót fizet öt éven keresztül??? Ez a megoldás??? Erről beszél az egész város... Kívánom hogy ő is idorkoraban ig éljen. De be itt hanem Borsod megye egyik fertőzött kistelepülésen.”
 • 26. Anmari51 2013. március 30. 18:13
  „24. Agáta! Egyetértek a véleményeddel! Most jelent meg a 2011 évben készült népességnyilvántartás eredménye valamelyik fórumozó társunk azt írta Szegeden 4 - 5000 cigány él. Mivel a város vezetése országos szinten is élen jár abban, hogy beintegrálta/integrálja őket a többségi társadalom lakóközösségeibe őket és részükről az Uniós elvárás teljesítve! Csakhogy az életvitelük miatt elképesztő módon megkeserítik a lakóközösségek életét és mindegy mi a példa lakótelep, vagy belváros, vagy kertvárosi rész. Sajnos nemcsak a cigányokat hagyják magukra, ha nem mindenkit aki velük egy házban, utcában él! Él? Nem szomorú és szenved de ez senkit nem érdekel azok közül akiknek dolga volna a rend és nyugalom megteremtése, fenntartása. Illetékesek arra hivatkoznak az nem bűncselekmény, hogy hangosan élnek, valóban nem, de életvitelükkel megkeserítik a lakóközösségek életét! Még a CÖK elnök-helyettese is csak annyit mondott ők ilyenek, kezelhetetlenek. Akinek kételye volna afelől amit cigány szomszédként leírtam legyen a vendégem 1 napra és érteni fogja gondolataim, elfogja nekem hinni, mit jelent velük összezárva lakni! Szinte minden érintett illetékesnek felajánlottam már legyen a vendégem 1 napra, nem kívántak élni a vendégszeretetemmel. Íróasztal mellöl, illetve járőröző rendőrautóból elég nehéz lehet erről a problémáról véleményt alkotni. És sokkal nagyobb baj az, hogy nem beszélnek róla nem törődnek velük, mintha segítenék nevelnék őket rendszeresen, mert attól még létezik a társadalomban a feszültség, hogy nyíltan, őszintén nem merik helyén kezelni a problémát. És nem gonosz, kegyetlenkedő intézkedésekre gondolok, ha nem szép szóval, türelmesen de rendszeresen és nagyon következetesen foglalkozni azzal, hogy telnek dologtalan és gondtalan napjaik.”
 • 25. papika56 2013. március 30. 17:52
  „T.9. Minden szavad : IGAZ !”
 • 24. Agáta 2013. március 30. 16:32
  „Az a garzonház nyugdíjasháznak épült anno és az is volt sokáig. Elképesztő disznóság az idős emberekre rá ereszteni a lumpen, nem idén lebarnult bagázst. Szégyelljék magukat, akik ezt kitalálták és megvalósították. De ne csak szégyelljék, hanem ismerjék be, hogy rossz döntést hoztak és változtassanak rajta! Nekik nincsenek szüleik, nagyszüleik? Jó, tudom, nem ott laknak, de gondoljanak bele, mit éreznének, ha az ő felmenőik lennének kitéve az ilyen elemek vegzálásának”
 • 23. bánki 2013. március 30. 16:15
  „Egyszerű ! El kell költözni a környékről !

  Van olyan polgármester aki a Szillériről elköltözött Baktóba !

  Végül is költözne a franc Harlembe vagy Apátfalvára ! ( bocs Apátfalvi őslakók csak az apátfalvi nevű ,,maflát " kóstólgatom )”
 • 22. deszkás 2013. március 30. 15:20
  „EBGONDOLAT! Egyszerűbb büntetni mint "rendet vágni". Ráadásul vitatkozhat a nagyfejűvel amiből persze hogy rosszul jön ki. Ha több a kettőnél képes letagadni-amire volt már példa.(az elől járója igazolta a bíróságon hogy szolgálatba volt!) Majd ha megérkeznek a csekkek lesz sopánkodás :íme : csak behajtottam és 100 ropi-és arról hallgat 12 után!)”
 • 21. vélemény 2013. március 30. 15:16
  „18. kormoska
  Azoknak a luxuskocsiknak a tulajai akikről én beszélek nem vesznek fel hitelt max segélyt,poénból.Ők kipengették kp-ben a verdák milliós árát.Ezek az egyének kerülőutakon járnak,hogy honnan szerzik a pénzt csak sejtéseim vannak.De ez nem is az én dolgom,mint ahogy a bőrszínük sem érdekes.
  Ami engem felháborít,hogy önkormányzati bérlakásban élnek,persze RÁSZORULTSÁGI ALAPON.....
  - Honnan veszed, hogy a luxus autókat kifizették?”
 • 20. Ebgondolat 2013. március 30. 14:50
  „2. Berlusconi 2013.03.30. 08:35
  Tulajdonképp teljesen igazad van! Elég csak megnézni a Dugonics teret: az egyik oldalon tábla jelzi a gyalogosforgalmat, ennek ellenére úgy állnak ott az autók, mintha parkoló lenne. A másik oldalon, a Somogyi utcában tábla jelzi, hogy szombat, vasárnap, ünnepnap behajtani tilos, ennek ellenére úgy járnak ki-be az autók, mintha hétköznap lenne!
  Az lehet, hogy a rendőrségre bekötött rendszámfelismerő kamerarendszer működik, de ilyen nagy számú szabálysértést látva talán nem ártana kimenniük és rendet vágni! Az igazsághoz az is hozzátartozik: a Somogyi utcában (a kettős körforgalom felől) olyan magasan van a tiltó tábla, hogy azt kocsiból észrevenni majdhogynem lehetetlen!
  Ha ott nem akarnak átmenő forgalmat illetve tilosban parkoló autók látni, akkor valami fizikai akadályt (pl. sorompó) kell kialakítani, ugyanis a magyar (és egyéb balkáni) autóst táblával megállítani nem lehet!
  Összességében: mind az autósok, mind a közlekedést szervezők, mind a rendőrség megbukott a Dugonics térrel kapcsolatban! Úgy magyarosan...”
 • 19. vélemény 2013. március 30. 14:34
  „10. Logaritmus 2013.03.30. 10:19
  Mit várunk egy olyan városban ahol a ..
  - .. polgármester inkább roma, mint Magyar barát és Izraelbe jár egyeztetni?”
 • 18. kormoska 2013. március 30. 13:31
  „12.Szögedi
  Nézd,nekem is van(olcsóbb)autóm és járok is vele.Nem ez a bajom.
  A tízes panelek és Kereszttöltés 29. is egyfajta"menedékház".
  A panelekben arctalanul el lehet tűnni,elég sok módos ember él panelban,tudatosan!
  Azoknak a luxuskocsiknak a tulajai akikről én beszélek nem vesznek fel hitelt max segélyt,poénból.Ők kipengették kp-ben a verdák milliós árát.Ezek az egyének kerülőutakon járnak,hogy honnan szerzik a pénzt csak sejtéseim vannak.De ez nem is az én dolgom,mint ahogy a bőrszínük sem érdekes.
  Ami engem felháborít,hogy önkormányzati bérlakásban élnek,persze RÁSZORULTSÁGI ALAPON.....”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesszük, de nem esszük a nyulat

Húsvét közeledtével számos hirdetésben kínálnak élő nyulat eladásra a tenyésztők. Tovább olvasom