Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Csinosítják a Textiliparit

Csaknem vadonatúj tornaterem és öltöző várja vissza a szegedi könnyűipari szakközépiskolásokat a vakációról. Tíz városi középfokú intézményhez hasonlóan a Textil is megújul a tanévnyitóig.
A lányöltözőn végezték az utolsó simításokat Fotó: Schmidt Andrea
– Húsz éve vakoltunk, azóta nem nyúltunk az iskolához. Ennyi változást az idén sem remélhettünk, de az önkormányzat támogatásával, az iskola és a szülők alapítványának köszönhetően óriási lendületet vettünk az utóbbi hónapokban. A kivitelezők többsége és a körzet képviselője is többet vállalt az eredeti terveknél – büszkélkedett Koczor Lajos, a Tisza Lajos Könnyűipari Szakközépiskolában. A „Textilben" tehát minden résztvevő belerakott apait-anyait. A hatszázötven diák tanévkezdésre szinte új tornatermet és igényes öltözőket vehet birtokba. A lányok persze jóval tágasabbat, hiszen ők sokkal többen járnak az intézménybe. Szigetelték a tetőt, az sem ázik már tovább. Lefestették a falakat – az intervenciós alap terhére. A városi költségvetésből öt és fél milliót kaptak, abból futja az öltözők járólapjára és a mosdókra. Az iskola és a szülők alapítványa félmilliót költ hét számítógépes terem klimatizálására. Ezt egy céges támogató egészíti ki, és hogy a Textil minden új és régi értékét megvédhessék: riasztóberendezést szereltek föl az intézményben.

A kivitelezők és az iskola munkatársai szó szerint éjt nappallá téve serénykednek, hogy mindennel elkészüljenek határidőre, vagyis évkezdésre. Egyedül a kerítésfestés várja vissza a diákokat; az anyagra jutott pénz, ám mázolni majd nekik kell a vakáció után.

Tizenegy szegedi középiskola újul meg az önkormányzat támogatásával, azaz a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata (NGSZ) karbantartási keretéből és az iskola–út programból. Az intézményekre összesen több mint 163 millió forintot költenek, és az átalakítás – a tervek szerint – többségében évkezdésre elkészül. Három intézményben, a Csonka, a Déry és a Kőrösy szakközépiskolában várhatóan október közepéig tart a felújítás. Az öt legnagyobb átalakítás mellett másik öt iskolában – Gábor Dénes Gimnázium, Műszaki Szakközépiskola és Kollégium, Fodor József Élelmiszeripari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, József Attila Általános Iskola, Szakiskola és Speciális Szakiskola, Tisza Lajos Könnyűipari Szakközépiskola – is több millió forint értékű beruházás folyik a hónap végéig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a Kossuth nyomdának

Hiába ígérte a Szegedi Kossuth Nyomda Kft. vezetése, hogy megpróbál megoldást találni a gazdálkodási… Tovább olvasom