Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Csőd szélén az Ortutay utca 1.

Szeged - 2,5 millió forint közös költséggel tartoznak a lakók a szegedi Ortutay utcai tízemeletes panelben.
A lakók negyede hónapok óta nem fizet. Mit történik, ha bedől a társasház? Miért tehetetlen a közös képviselő?

Délmagyarország / Délvilág hírek A részleteket olvassa el a csütörtöki Délmagyarországban és Délvilágban! Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 16. maradando 2011. május 03. 03:10
  „Személy szerint érdekelne mióta áll fent a tartozás? Tartozásssal,hogy ment átt a rostán a ház panelfelújitási kérelme ?”
 • 15. panelproli 2011. május 01. 11:21
  „Kedves SP !
  A mi házunkat a szisz kezeli. A lakógyűlésre bár ki hozhat árajánlatot és a legolcsóbbat vagy a lakógyűlés által felhatalmazott személyek választanak. Ez a mi döntésünk.
  A panelpályázatról meg annyit, hogy az a hülye aki nem lép bele. Persze 5 évvel ezelőtt kellett volna, akkor még csak havi 3 ezer forintba került a havi részlet.
  A házkezelő akkor hibás a kialakult helyzetért, ha nem indított végrehajtást a hátralékos ellen. Nagyon sok közös képviselő nem indít eljárást, mert akkor elveszti a népszerűségét és a hátralékos ki akarja tekerni a nyakát. Sunnyognak a közös képviselők amíg a társasház pénzéből futja, mert így nem akarják kirúgni, megverni, feljelenteni. Ja most már könyvvizsgálóval lehet, kell ellenőrizni a közös képviselő munkáját!!!!!!”
 • 14. SP 2011. április 30. 18:44
  „Házkezelők is hibásak a kialakult helyzetért.
  Tudatosan belerángatják a panelprolikat erejük feletti kiadásba. A vállalkozók csúcsra járatott árakon végeznek munkákat, akiket a házkezelő kiküld a házakhoz.A pályázat is csak umbulda.
  A magas árú és rossz minőségű nagyon sok esetben indokolatlan munkák, vagy el sem végzett munkák a jellemzőek.

  A házkezelő a tuningolt számlákat befogadja.
  Persze a potya munkáért, vagy egyáltalán a munkáért a vállalkozó nagyon hálás a kiközvetítő (prostituáló) számlát befogadó házkezelőnek.

  Hiába szavaz valamit meg a lakóközösség, a tulajdonosok nem szakértőek, felületesek. Nem érzik a veszélyét amibe belerángatták. A közös képviselő nem a tulaj érdekeit képviseli!! A profitját, az üzleti tervét.
  Már a "közös képviselő" név is megtéveszti a panelprolit.

  A bepalizott szavazatok mögé bújik a házkezelő és ezt lebegteti ha vita van. A felügyeletet is a közgyűlés, a tulaj jelenti, adja.
  De mivel nem szakértő így az ellenőrzés is nem érdemi, nem tartalmi.

  Mivel nincs független szakértő hatósági felügyelete a házkezelőknek, így szabad a rablás. A fogyasztó védelem hatáskörébe a társasházak nem tartoznak bele.

  Sok panelproli elszegényedett és kiszolgáltatott. A házkezelők pedig gátlástalanul aratnak. Persze tisztelet a kivételnek, akinek nem inge ... stb.”
 • 13. panelproli 2011. április 30. 12:52
  „A tartozókat két részre kell osztani. Fizetni nem akaró és fizetni képtelen csoportra. A fizetni nem akarók ellen nagyon keményen kell eljárni, a fizetni nem tudókat pedig felkarolni, segíteni.
  A mi házunkban a végrehajtó nem csinál semmit több éve, pedig üres a lakás amit árverezni kéne. Van olyan eset is amikor a tartozónak lakása és garázsa is a társasházban, de így sem végzi a dolgát.Legalább a garázst árverezhetné,de nem teszi. Vajon miért ??????
  Mire vár a végrehajtó 4-5 évi tartozás után?????? Miért ad 12 havi részletfizetési kedvezményt 5 évi tartozás után ???
  Meddig lehet hülyének nézni a rendesen fizetőket?????”
 • 12. Hibiszkusz 2011. április 30. 07:19
  „Tisztelt klj 54! Nem vitatkozni szeretnék, csupán az általam tapasztalt tényeket leirni! Nálunk hosszú évekig a Blokk 2000 intézte a ház ügyeit. Nehezen,de sikerült leváltanunk és Gondi Árpádot biztuk meg a házunk kezelésével.Olyan ügyeket megoldott, amit Kaplonyi képtelen volt éveken keresztül a lakók általi dntések ellenére!Irok példát is,hogy tisztán láss!Pl. el tudtuk küldeni azt a takaritót a házból, aki több százezer ft-os számlatartozást halmozott fel nekünk.Azóta már a lakást is tudta értékesiteni , amiből a liftet fel tudjuk újittatni./ 27 éve nem volt a liften jelentős újitás/De ez csak egy dolog azok közül amiket szinte egy év alatt megoldott! Azt gondolom, hogy ha továbbra is igy végzi a munkáját, csak köszönettel tudunk tartozni neki!
  Nálunk is vannak lakók, akik ellen végrehajtás indult de ez nem a kképviselő hibája!Sztem ő egy empatikus ember és ezért húzza ameddig csak lehet, mert sajnos most ilyen helyzetben van az ország, fizetésképtelenné tett nagyon sok embert!!!Hidd el nagyon nehéz ennyi embernek megfelelni!!! Tisztelettel: csak egy lakó a sok közül.”
 • 11. panelproli 2011. április 29. 22:13
  „A cikk kérdése mit tehet a közös képviselő?
  -küld felszólítót (a hátralékos erre elkezdi szidni)
  - fizetési meghagyást bocsájt ki a Bíróságon ( a hátralékos tulajdonos még agresszívabb lesz)
  - Bírósági Végrehajtást kér ( a hátralékos lakó a közös képviselő "vérét" szeretné, mert nem az Ő érdekeit képviseli)
  - és nincs tovább, innen a végrehajtó munkája érvényesül.
  Miért a közös képviselőt szidjuk, ha a tulajdonos nem fizet !!!!!
  A közös képviselő tehet arról, hogy elvesztetted a munkád, vagy rossz az egészségi állapotod és nem tudsz dolgozni!”
 • 10. panelproli 2011. április 29. 21:53
  „Kedves Klj_54 !
  A közös költséget nem havonta kell fizetni ?
  Négy havi nemfizetés után kaptál egy értesítést, hogy tartozol.
  Miért a közös képviselőt szidod?
  Mit csinált rosszul ?”
 • 9. dodó 2011. április 28. 22:47
  „A 30 lakásos társasházban két lakó ellen indult végrehajtás a közgyűlés előzetes határozata alapján. Az első a végrehajtó érkezésekor kis türelmet kérve elrohant a postára és egy összegben befizette a két és félszeresére növekedett elmaradását. Azóta rendesen fizet. A második esetben jelenleg eljárás alatt áll az ügy. Eredeti tartozásánál már bő háromszorosával tartozik, napokon belül foglalás indul nála.
  Persze, ehhez közgyűlési határozat szükséges, amelyben meghatározzák mennyi tartozásnál és hány felszólítás után kell(!) (és nem lehet!) a közös képviselőnek végrehajtást kérnie. Elég macerás és költséges az ügy (eljárás megindítása 58 ezer), de csak így lehet egyeseket fizetésre kényszeríteni. Az ügyben a tház felmerült költségei az adóst terhelik, melyet a ház számlájára visszautalnak.”
 • 8. gereben 2011. április 28. 22:31
  „én megvonnám a házkezelés jogát ettől a kft-től, van tapasztalatunk......szerencsére még a csődhelyzet beállása előtt megszabadultunk tőlük, az uj cég jól kezeli a társasház válságát!”
 • 7. AN 2011. április 28. 20:08
  „spiler, nagyon egyszerűnek tűnik, de ez nem így működik (sajnos). Előbb (3 havi tartozás után) felszólítás, fizetési meghagyás, bíróság, jelzálog, végrehajtás. Ez a (rövidített) út.
  DE: ez csak arra a 3 hónap tartozásra vonatkozik, amire benyújtod. Az utána következőkre mindig újabbat és újabbat kell beadni. Ha pedig van bankhitel is, akkor az ügy szinte reménytelen, mert a bank az első.”
 • 6. klj_54 2011. április 28. 16:41
  „No akkor száraz tények!
  A SZISZ.KFT nem látja el megfelelő színvonalon azt a munkát amit elvállal!
  Édesapám halála után amíg haza nem költöztem édesanyámra szakadt minden. Összesen négy darab kifizetetlen közös költség maradt ml, mert senki nem szólt neki (ti. édesanyám), hogy fizetnie kell.
  Tehát NEM a szándék hibádzott!
  A múlt hónapban kaptam Gondi úrtól egy dörgedelmes levelet.
  Ő pedig tőlem egy ugyanolyan stílusú választ!
  A tartozást teljesen természetesen rendezem!
  De a felszólítási és egyéb költséget CSAK bírósági cécó után!
  Ha képtelen ellátni a munkáját akkor hagyja ott!
  Ne próbáljon meg terrorizálni minősíthetetlen hangnemben 87 éves embereket saját trehánysága végett!
  Jó lenne, ha a képviselő a tulajdonosok érdekeit képviselné és havonta szólna ha elmaradás van!
  Nem akarok itt belebocsátkozni a suttogó pletykákba, csak olyan dolgot írok le, amit a bíróság előtt is tudok igazolni!”
 • 5. spiler 2011. április 28. 10:09
  „végrehajtást kérni a lakokra és a közös képviselőt is megbümtetni,hogy miért nem lépett előbb.....miért nem tette meg a szükséges intézkedéseket KILAKOLTATNÁK ,,ELADNÁK A LAKÁST ,KIFIZETNÉK A TARTOZÁST ,LEVONNÁK A KÖLTSÉGEKET ÉS A TÖBBI PÉNZ VISSZA JÁR....SZT JÓNAPOT AHOGY VOKTOR MONDANÁ”
 • 4. szerencse 2011. április 28. 07:59
  „Fizessen az,aki ezt a lehetetlen törvényt kitalálta.MIcsoda disznóság ráhárítani a becsületesen fizető lakókra azoknak a tartozását,akik nem fizetnek????Naponta szembesül egy-két ilyen nem fizetővel az ember,cigarettára,alkoholra futja,tisztelet a kivételnek.Mondhatják,hogy semmi közük a szomszédoknak ahhoz,ki hogy él,rendben,akkor oldja meg az önkormányzat,ne hárítsák át a felelősséget.Vad idegen embereknek miért kell átvállalni a tartozását,azért,mert az önkormányzat lakáshoz juttatta őket,akkor fizessenek ők.Felháborító!Módosítsák ezt a törvényt is!!!!!”
 • 3. jozko 2011. április 27. 21:40
  „Csakhogy bizonyos terheket vagyonközösségben visel a társasház...
  A végrehajtás példáull fizetőket, nem fizetőket egyaránt terhel...”
 • 2. Zsoltee0716 2011. április 27. 19:56
  „háhá panelba ezt belehet játszani, ez abaj bíróságra járni meg többe kerülne, mint a tartozás!
  Nem csak itt van ilyen.”
 • 1. ValakiaSOKKözül 2011. április 27. 19:16
  „ugyan mi lenne??? a nem fizetőktől elvenni a lakást, eladni, majd fizetni belőle a költségeket.
  Ha én ne fizetek, tőlem is elveszik....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzügyi fogyasztóvédelmi iroda nyílt Szegeden

Szeged - Megnyílt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) és civil fogyasztóvédelmi… Tovább olvasom