Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Csődvédelmet kért a KÉSZ egyik legrégebbi cége

Szeged - Csődvédelmet kért a Varga Mihály szegedi vállalkozó érdekeltségébe tartozó KÉSZ építőipari vállalatcsoport egyik cége.
Csődvédelmet kért maga ellen november 10-én a KÉSZ csoport egyik legrégebbi cége, a ReCons Vagyonkezelő és Fejlesztő Kft., amelyet idén szeptember 30-ig Közép-Európai Építő és Szerelő Kft.-nek, rövidítve KÉSZ Kft.-nek hívtak. A cég adóssága 3,4 milliárd forint. A csődvédelem során a már csak vagyonkezeléssel foglalkozó társaságnak 90 napja van arra, hogy hitelezőivel csődegyezséget kössön - értesült az Index.

Megkérdeztük Pintyőke Marcellt, a holding kommunikációs igazgatóját, miért került bajba a társaság. A ReCons Kft. már 2008 második felében válságkezelési terv kidolgozásába és végrehajtásába kezdett – kaptuk a tájékoztatást –, amely együtt járt a tevékenysége megváltoztatásával is. A névváltoztatást is a másfajta tevékenység indokolta. A válságkezelés fő célja a ReCons Kft. pénzügyi egyensúlyának megtartása volt, és mindazon hitelezők kifizetése, amelyekkel kapcsolatban állt. Az idén májusban elfogadott cselekvési terv hatására a ReCons Kft. likviditása 2013-ig biztosítottnak tűnt, azonban az elmúlt egy hónap eseményei hatására olyan helyzetbe került, hogy működése csődvédelem nélkül a továbbiakban nem biztosított.

Példaként említette meg a kommunikációs vezető, hogy a Szeged Plaza Kft. idén – építését követően 10 évvel – 122 millió forint összegben szavatossági pert nyert a ReCons Kft.-vel szemben. Az összeg behajtása érdekében felszámolási eljárást indított, elkerülésére az egyeztetési tárgyalások sikertelenek voltak.

A társaság a 100 leggazdagabb magyar egyikének, a szegedi Varga Mihálynak az érdekeltségébe tartozó KÉSZ holding egyik cége. A holding bejelentette, hogy a csoport többi vállalatának működését nem befolyásolja a Recons csődeljárása. A cégcsoport jelenleg mintegy 40 projekten dolgozik, köztük van a Ferihegyi repülőtér és a Mercedes üzem is.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. fLeTo 2010. november 20. 09:41
  „Így van, de a sok retardált csak mondja a magáét, mert azt sem tudja, hogy milyen szabályok vannak. Csak a kaviárt és a sok hülyeséget tolja.”
 • 55. pákásznák 2010. november 19. 23:06
  „fleto, és az áfát is be kell fizetni, ha kifizette a Kész a számlát, ha nem....”
 • 54. fLeTo 2010. november 18. 19:38
  „49. hozzászólás Ganxta 2010.11.18. 09:44

  ÓÓÓÓ!!!
  Te agyoniskolázott. Amikor valaki a pénzét követeli, akkor a számla be van nyújtva és át is van véve. Magyarul a munka megfelelően el van végezve és át is vették. Csak ilyen-olyan indokokra hivatkozva húzza a kifizetést.
  A vállalkozó meg szívja a fogát, mert ugyebár az iparűzési adót a számla benyújtása után (ha kifizették ha nem)
  be kell fizetni, mert egyből rátelepszik az apeh!!!”
 • 53. cicas 2010. november 18. 16:33
  „Gavallér, némi adalék a hülyeségedhez:
  - ha néhány falat kaviárról beszélsz, akkor VM tengerekkel rendelkezik, hogy a te hasonlatodnál maradjunk
  - aki evett a "kaviárjából", mitől barát
  - a Szeviépes PL valóban nem fizette ki sem a házán dolgzók egy részét és az odaszállított anyagok egy részészét sem
  - VM / KÉSZ pénzeinek nagy részét a megrendelőtől és az alvállalkozóitól a gusztustalan ügyvéd/nő hadaknak köszönheti.”
 • 52. gavallér 2010. november 18. 11:14
  „Az itt író megmondóemberek ugyan azok közül kerülnek ki akik a Szeviépes fickót is szidták teli pofával.
  Azt mondtam akkor is és most is , hogy mikor ment a szekér két pofára zabáltátok a kaviárt Vargamiska
  számlájára, akkor nem voltatok ilyen megmondók, hanem a koncot lestétek.
  Jó Magyar viselkedés : A barát addig barát míg van lóvé, mikor már nincs vagy éppen bajba kerül , senki nem barát.
  A konkrét történet ismerete nélkül meg lehet itt vargamiskázni.”
 • 51. KamuNeni 2010. november 18. 10:54
  „Hat igen nem veletlenul volt az a per ellene. Aki szar munkat csinal es lop csal masoktol ne lepodjon meg hogy bajba fog anyagilag kerulni, mert az sajat magtol is lop es csal. szerintem a tobbi cegek kozul is tobb bajba lehet mert egyik viszi a masikat.”
 • 50. Herli 2010. november 18. 10:10
  „49. hozzászólás Ganxta 2010.11.18. 09:44
  A felszíni vízelvezető árkok minőségi kivitelezése most is megnézhető, mert az ott van a helyén.
  Nagyon sok kifogás volt ezzel kapcsolatban, az önkormányzat is perelt, de elvesztette egy részét, pedig csak végig kellett volna menni és személyesen meggyőződni a hibákról.
  Egyik ismerősömnek több ezer forint kárt is okoztak, amit azzal utasítottak el, hogy ők bemondásra nem fizetnek, tessék perelni. Az egyszerű ember a nagy késszel szembe, ugye egyenlő harc.
  Magam láttam az ügyvédjük levelét az ismerős kezében, amit Lovász Éva írt.
  Felháborító stílusú volt.”
 • 49. Ganxta 2010. november 18. 09:44
  „46. tótottó 2010.11.17. 23:51
  Vicces egy kommentes bagázs vagytok, a baj csak az, hogy lövésetek sincs az egészről. Az hogy a tények mit igazolnak, azt ne te vagy én mondjuk meg innen álnév mögül.

  A sok kifizetetlen alvállalkozó pedig nem biztos, hogy azért nem lett kifizetve, mert VargaMiska ellopta a pénzuket. Lehet azért, mert szar minőségű munkát végeztek. És a szerződésben pedig nem az lett beleírva. De ettől függetlenul X.Y. (tótottó) állt és tartotta a markát a "jól megérdemelt" jussáért. És amikor nem kapott ló..t se, akkor körbeszaladta a várost (meg az országot), hogy mekkora geczi a KÉSZ (vagy bármely más cég), hogy tartozik neki. Az hogy ő meg a minőségi munkával tartozik, az már szerinte más lapra tartozik. Ismerek én is nem egy, nem két ilyen vállalkozót akiknek mindig igazuk van és a pofájuk is a legnagyobb. És a VargaMiska nem fog odaállni mindenki mellé, hogy magyarázza a bizonyítványt.

  De tudod mit én sem leszek fogadatlan prókátor, kár belétek a szó...

  47. sadesa01 2010.11.18. 07:01
  Valószínüleg. Anyádba.”
 • 48. dömdödöm 2010. november 18. 09:12
  „a pintyőke varga fedőneve! vöcsök hívja baglyot, pintyőke kirepült! ismétlem, pintyőke kirepült!”
 • 47. sadesa01 2010. november 18. 07:01
  „ganxta! akkor biztos szerelmes vagy!!!!”
 • 46. tótottó 2010. november 17. 23:51
  „45. hozzászólás Ganxta
  Te átaludtad az utóbbi 15 évet?Neked elgurult a gyógyszered.A tények nem ezt igazolják, hogy Varga Mihály olyan ..... gyerek lett volna.:):):)Illetve az volt mert milliárdos lett. Nem ittam pertut vele de tegeztem.A fizetési feltételei pedig finoman szólva rendhagyóak voltak már évekkel ezelőtt is. Maradjunk abban, hogy sok kifizetetlen alvállalkozó vérén is nőtt ekkorára a Kész.”
 • 45. Ganxta 2010. november 17. 23:29
  „Persze okostojások, személyesen Varga Miska (annak aki ismeri, annak sem így hívják, de ti mind pertut ittatok vele persze) tehet arról, hogy oda és úgy tervezték meg a Szeged Plázát. Arra a talajra, azokkal az anyagokkal. Inkább kitüntetni kellene, hogy még nem dőlt össze. A KÉSZ egy kivitelező cég és nem háborús bűnös.
  Varga úr legnagyobb bűne pedig az, hogy VÁLLALKOZÓKÉNT a legjobban tudott alkalmazkodni a folyamatosan változó szabályokhoz, és a saját képére formálta a piacot. Azt meg csendesen teszem csak hozzá, hogy lehet, hogy 90 napra fizet, de fizet.
  Nem rokonom, nem barátom, nem üzlettársam és nem vagyok lekötelezettje. Csak ismerem a munkáját.

  Ja és Szegedről is akkor vitte el a cégeit, amikor az önkori elkezdte szívatni.”
 • 44. CID 2010. november 17. 22:45
  „43 : Ezt meg sem mertem említeni, mert mindjárt lebunkóznak. Nagyon kidasztak vele a szülei :) Szerintem ez valami fiktív név, vagy nem is tudom ......”
 • 43. dömdödöm 2010. november 17. 22:24
  „pintyőke marcell? ez valami vicc?”
 • 42. CID 2010. november 17. 21:48
  „Az meg tény, hogy a Plázát, nagyon de nagyon el...<moderálva>”
 • 41. CID 2010. november 17. 21:47
  „Már bocs, de hogyan mosták volna ki Sport+ agyát ?”
 • 40. pákásznák 2010. november 17. 21:32
  „ne beszélj fére, a KÉSZ-ről beszéltünk eddig, figyelj a témára amit épp te kezdtél el alaptalan vádaskodásokkal. Bár a tények téged nem negyon zavarnak sajnos, hatott a fideszes agymosás.”
 • 39. fLeTo 2010. november 17. 21:30
  „A Kész az nem = szeviép...”
 • 38. Sportplusz 2010. november 17. 21:22
  „példa : botka+ ujhelyi ak azért adta a szeviépnek a munkát . hogy támogassák a szerb öregfiu kéziseket ::!!ez nekm csokosság ??+!!”
 • 37. fLeTo 2010. november 17. 21:19
  „33. hozzászólás Sportplusz 2010.11.17. 20:47

  Legalább ostobaságokat ne írj!!!
  Ne is zavarjon, de a KÉSZ az mindig fideszes érdekeltségű volt. (fizetős kapuk kiépítése M5, majd ingyenes lebontása miután nem volt rá szükség, persze csak, ha kaptak volna megrendelést a szociktól a továbbépítésnél és még sorolhatnám...)
  1998-2002 között az egyik nagykutyának a testvére kormánytag volt. Nevet és pozíciót nem írok.
  Kb. 10 évig bedolgoztam a késznek. A sofőrök úgy kaptak melót, hogy előre jattolniuk kellett a speditőrnek, majd év végén még a km-ek után is leszedték őket, ha következő évben is akartak valami kis munkát.
  Ők vezették be Magyarországon a 90 napos utalást, ha nem tetszett nem kaptál munkát. Netalán hamarabb akartál a pénzedhez jutni, akkor 5 %-ot egyből lecsíptek belőle. A garanciális visszatartást a garancia lejárta után sem akarták visszafizetni és még sorolhatnám a piszkos ügyeiket. Merem állítani, hogy az építőipar "lerombolása" 50%-ban nekik köszönhető. Az expo elmaradása nem lett volna és nem nyertek volna 2 milliárd forint kárpótlást, akkor most is csak egy gmk-s lenne Varga úr.”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felállították Szeged karácsonyfáját

Felállították Szeged karácsonyfáját szerdán délelőtt a Kaluzál téren. Nézze meg a fenyőről készült galériánkat! Tovább olvasom