Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Csökkent a polgármesterek játszótere

A templomban és a városházán azok üljenek az első sorban, akik munkahelyeket teremtenek – mondta kedden Kisteleken Nagy Sándor polgármester a Magyar Önkormányzatok Szövetsége konferenciáján.
– Meglátjuk, milyen lobbitevékenységet kell végezni azért, hogy 2016-ban ne romoljanak a pozícióink – mondta keden Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke Kisteleken annak kapcsán, hogy a kormány hamarosan beterjeszti a jövő évi költségvetést. Gémesi elmondta még, indokolatlanul csökkentették a kistelepülések polgármestereinek fizetését. A szövetség javaslata szerint emelni kellene a bérüket.

Vidékfejlesztés mint fenntartható fejlődés címmel indított konferenciasorozatot a MÖSZ polgármestereknek, amelyeken a minisztériumok képviselői és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referensei tartanak előadásokat. Ennek volt kedden az egyik állomása Kistelek.

– Húsz éve vagyok polgármester. Jó párosítás, hogy építészmérnök is vagyok – kezdte előadását a házigazda, Nagy Sándor. – Lecsökkent a játszóterünk. Feladatokat vettek el tőlünk. Átalakult a településvezetők feladata, más észjárás kell most a polgármestereknek, mint 10-15 éve – hangsúlyozta. Nagy bevallotta, Kisteleken a vállalkozói szférára helyezi a legnagyobb hangsúlyt. – Itt kőkemény szabály, hogy mindent a helyi vállalkozó végezzen. A templomban és a városházán azok üljenek az első sorban, akik munkahelyeket teremtenek – magyarázta a polgármester. Szerinte nagymértékben átalakult a polgármesterek szerepköre – Nagy Sándornak elmondása szerint ma már a gazdaság menedzselése teszi ki a munkája 90 százalékát –, de a kritikusok köre is. – Akkor vagyunk erősek, ha a környezetünket tudjuk erősíteni – mondta Kistelek vezetője, aki szerint minél nagyobb egy település, annál könnyebb polgármesternek lenni.

– Szívemből szóltál – mondta Gémesi György Nagy Sándornak. A szövetség elnöke is rendkívül fontosnak tartja a vállalkozói szektor erősítését, és azt hangsúlyozta, „ha nem kapaszkodunk össze, akkor szétforgácsolódunk".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivirágzott a hulladékudvar

- Büszke vagyok a leandereimre, a muskátlikra, a petúniákra, ezek mellé a cég adja a virágládák díszeit - mutatta Kazareczki Adrián. Tovább olvasom