Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Csökkentené a képviselői fizetéseket az LMP

Szeged – Noha nem is szerepelt a szerdai pénzügyi bizottság napirendjén az LMP módosító indítványa, erről bontakozott ki a leghevesebb vita.
Előbb Tanács Eszter, a párt bizottsági tagja, majd Szentistványi István képviselő beszélt javaslatukról, amit a szociális ellátásokról nyújtanak be a pénteki közgyűlésnek. A hivatal pedig egyelőre nem fogadta be, mert azt hitte, a beadott két indítvány ugyanaz. Az LMP azt szeretné elérni, hogy az átmeneti segély plafonja, ami jelenleg évente egy család esetében 25 ezer forint, 45 ezerre emelkedjen. A képviselőnő nevetségesnek nevezte az összeget, hiszen a családtagok számától függetlenül ugyanannyi és gyorsan elfogy. Ezért a szociális alapba kerülő 400 milliót 450 millióra emelnék.

Fotó: DM
Fotó: DM

Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester megjegyezte, a költségvetésből úgy kívánják az lmp-sek pótolni a pénzt, hogy csökkentenék a képviselők fizetését. Solymos László azt vetette ellene, hogy lám, szelídült a párt véleménye két hét vitája után, hiszen most már nem azt vitatják, elegendő pénz lesz-e a szociális alapban minden soron. Tanács Eszter számon kérte, hogy a kieső bevételekre más pótlást is kerestek volna, például fejlesztési pénzekből, de áttekinthetetlenek a táblázatok és kevés idejük volt rá, mert az apparátus szándékosan megnehezíti a munkájukat. Solymos László alpolgármester erre az mondta, talán ha átnézné az anyagot, nem szavazna mindig tartózkodással , hanem végre lenne kialakult véleménye.

Fotó: DM
Fotó: DM

Szentgyörgyi Pál fokozta a hangulatot azzal, hogy talán a képviselőnőnek jobb lenne, ha a hivatal döntene helyette, mire Tanács Eszter riposztozott: még csak az kellene. Solymos László alpolgármester nem hagyta szó nélkül, hogy csak elérte az LMP a célját, beszélhetett a napirenden nem szereplő témát. A fejlesztési pénzekhez nem lehet nyúlni, mert azok uniós forrásból vannak. Erre Szentistványi újra kérte, tegyenek vissza a rendszerbe olyan lehetőséget, hogy mégis segíteni lehessen a tényleg rászorulóknak. Mert a méltányos ápolási díj is megszűnt. Solymos visszakérdezett az okára, mire Szentistványi elismerte, arra sem ad pénzt az állam. Tanács Eszter tartózkodása mellett a bizottság végül tárgyalásra javasolta a szociális rendeletet a pénteki közgyűlésnek.

A többi napirendi pontról gyorsan döntött a bizottság.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden a DK-sokat költöztetné a Jobbik

Jobbikos költöztetési cunami indult. Vajon költözik-e Kardos Irén, Berkesi Ottó és Binszki József? Tovább olvasom