Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Csökkenti árait az EDF DÉMÁSZ is

A lakossági fogyasztók mellett a kisüzleti fogyasztók is csökkenést tapasztalnak majd.
A kormányzati szándéknak megfelelően 2013. január 1-jétől 10 százalékkal csökken a villamosenergia-szolgáltatás ára az EDF DÉMÁSZ lakossági fogyasztói számára, és a kisüzleti fogyasztók is csökkenést tapasztalnak a szolgáltatás árában - közölte pénteken a cég az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a lakossági ügyfelek január elsejétől áramszámlájuk végösszegében tapasztalják majd a csökkenést, amely átlagos, havi 200 kilowattórás fogyasztás esetén havonta 1000 forint megtakarítást jelent. A 10 százalékos mérséklés az éjszakai áram díjára is érvényes.

Az egyetemes szolgáltatás keretében értékesített villamos energia ára és a közcélú hálózat használatának díja hatósági ármegállapítás körébe tartozik. A kormányzati jogszabály-módosítások következtében 2013. január 1-jétől 10 százalékkal csökken az áram ára a lakossági fogyasztók számára az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén is. A villamos energia ára mellett a hálózathasználat díja is csökken, így együttesen adják a 10 százalékos végfelhasználói ár változást - írták.

Az EDF DÉMÁSZ lakossági fogyasztói számára egymást követően ez már a harmadik alkalom, amikor számukra kedvezően változik a villamosenergia-szolgáltatás díja - tették hozzá.

Az egyetemes szolgáltatásban vételező kisüzleti felhasználók is - átlagosan 4,5 százalékos - csökkenést tapasztalhatnak áramszámlájukban. Ez a kedvező változás a villamosenergia-ár kismértékű növekedésének és a hálózathasználati díj jelentősebb csökkenésének köszönhető - áll a közleményben.

Olvasóink írták

 • 6. saturnus 2013. január 07. 06:07
  „5. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013.01.05. 17:02. "pajeszos-ok" ? előtte egy költői kérdés ? A Makóiak miért nem tudják értékesíteni a piacon a hagymájukat ? Miért szállt le ez az ágazat a béka feneke alá ? Nem a termelők értékesítették hanem azok akik tudták hol a vevő aki megveszi és mára már sehol sincs az a fénykor mint húszon évvel ezelőtt. Visszatérve felvetésedre,mennyi áramot tud ma Magyar ország megtermelni ahhoz ,hogy maradéktalanul el lássa az igényeket? Ha jól tudom 45-50%-át. A többit határról kívül hozza be azt pedig nem forintért. Ha államosítaná a te gondolatmeneted szerint akkor az államnak kell a piaci árat megfizetni ami azt jelenti,hogy ő is a lakosságra fogja valamilyen módon ráterhelni a költségeket. Ugyan úgy mint a nagy bank adókat és a többit is valamilyen módon úgy is a lakosság vagyis a leszegényített kilencmillió ötszázezer ember fogja kifizetni. Simicska és maffia barátai pedig milliárdokkal gazdagodnak meg ez által.Mert míg egy "mezei fogyasztónak"minimálbéres akinek ha van egy kecskéje és el is megy gombát szedni annak havonta nyolcszáz forint plusz de a másik oldalon pedig több tízezer forint veszteséget okozott ez a kormány, Infláció,benzin ár emelések,áfa emelés,bank adó áthárítás,forint jelentős gyengülése a híg agyúak "állam csőd" dumája miatt is meg a visszamenőleges jogalkotással elbizonytalanították a befektetőket vagyis mára elszegényedik az ország lakossága. Ja és mégy egy nagyon fontos tény ha nyugati fizetések és munkahelyek lennének az átlag embereknek akkor a rezsi költségek már csak annyira terhelnék meg a lakosságot mint nyugaton. Másrészt most is a gazdagok járnak jól mert őnekik a fűtött garázs és medencék költségei csökkennek akár harmincezer forint per hó.”
 • 5. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. január 05. 17:02
  „Nem volna egyszerűbb az EDF-Démász ból az EDF-t elzavarni vissza ahonnan jött a pajeszos haverjaival és rögtön busás haszon mellett is felére lehetne csökkenteni a villanyszámlát?”
 • 4. murphyka 2013. január 05. 16:10
  „Ne féltsétek a DÉMÁSZ, majd még több kötbért fog kiszabni az ártatlanul meghurcolt fogyasztókra. Van egy saját üzletszabályzata amely nem életszerű, de nekik van mire hivatkozni.”
 • 3. xenopus 2013. január 04. 20:22
  „Örülök az árcsökkenésnek viszont nehogy 2 dolog váljon valóra!
  1, A szolgáltató nehogy más névvel, címen jusson hozzá a 10% kompenzálásához, magyarul hamarosan mégis csak dráguljon az áram!
  2, Remélem szolgáltatás színvonalcsökkenéssel nem fog járni, mert az elmúlt években NEM volt áramszünetünk! Nem úgy mint a 80-as években, amikor jött egy kis szél, fél napig nem volt villany. Most a szolgáltatás minősége nagyon jó!

  Amúgy pedig ez az egész nem más, mint a választások előtti hangulatkeltés! Csak nehogy valahol máshol igyuk meg ennek a levét!”
 • 2. ráérő 2013. január 04. 17:57
  „"A 10 százalékos mérséklés az éjszakai áram díjára is érvényes. "
  Néha van napközben is és néha éjszaka sincs..
  A számlán-..Időszakos(vezérelt) áramdij- néven lelni meg....”
 • 1. alfa258 2013. január 04. 15:13
  „Örülök neki, de máshonnan már régen és sokkal többet elvettek!!!!! Majd jön ami már több városban is létezik: nincs az utcán közvilágítás, majd nem lesz a lakásokban sem világítás, sem víz, stb... félek.....
  Vegyék vissza az élelmiszerek 27%-os ÁFÁ- ját pl, de az egykulcsos adó is csak a különben is jól keresőknek kedvez.
  És hát csak közeleg a választás és kell valamivel etetni a sok agyatlan bolondot....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad Egyetem - Platón már megmondta

Elkezdődött a Szabad Egyetem a szegedi Agórában délelőtt 10-től 34 előadó prezentál estig – hallottunk már eltés és corvinusos beszédet is. Tovább olvasom