Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Csongrád megye nem akar több fürdőt

Csongrád megye. 78 milliárd forintnyi uniós és állami pénz ésszerű elköltéséről kellett 7 évre szóló tervet készítenie a megyei önkormányzatnak. A munka két éve tartott, hivatalosan pénteken fejeződött be.
A megye pályázaton nyert 90 milliót arra, hogy megvegye a munkához még szükséges informatikai eszközöket, tanulmányokat készíttessen, egyeztető fórumokat szervezzen. A tervezésbe bevonta mind a hatvan települést, az összes civil szervezetet és vállalkozást, amely hajlandó volt együttműködni és elküldeni az elképzeléseit. Jellemző, hogy mintegy 500 fejlesztési ötlet érkezett, körülbelül 100 milliárd forint értékben.

A most lezárult munkáról pénteken Magyar Anna, a megyei önkormányzat elnöke és Vadász Csaba főjegyző számolt be. Elhangzott, hogy a 78 milliárd forintból Szeged 31, Hódmezővásárhely 9 milliárd felhasználását tervezi meg önállóan, a többi a megye többi részéé, de a két megyei jogú város elképzeléseit is belevették a tervbe. Kiemelten szerepel benne többek között a lézerközpont, a mezőgazdaság és a feldolgozóipar fejlesztése, szól a turizmusról és a közlekedésről.

Kérdésünkre, voltak-e viták abból, ha esetleg két település ugyanazt akarta, és látszott, a párhuzamosságnak nincs értelme, Vadász Csaba elmondta, ezek az egyeztetések már járási szinten lezajlottak. Hozzátette: több fürdő építését Csongrád megyében biztosan nem támogatja ez a terv.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi szállodással utazott a NAV-vezető?

A szegedi Szent János Hotel tulajdonosával utazhatott Tenerifére a NAV botrányba keveredett vezetője. Vida Ildikót az RTL a bécsi reptéren érte utol, kísérőjéről először azt hitték, hogy a munkatársa. Tovább olvasom