Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Csongrád megyében fogták el a legtöbb határsértőt Európában

Csongrád megye - Kis túlzással, de szinte nem telt el olyan nap 2012-ben, hogy ne fogtak volna a rendőrök határsértőket Csongrád megyében: 4 ezer 698 migráns került rendőrkézre – ennyi határsértőt sehol máshol nem kaptak el Európában. A megyében tavaly 4 emberölés történt, 25-en haltak meg közlekedési balesetben, az ismertté vált bűncselekmények száma pedig két év után 20 ezer alá került.
A Csongrád megyei rendőröknek a legtöbb munkát 2012-ben a határsértők adták: a határrendészek tavaly 4 ezer 698 migránst kaptak el – közölte Lukács János a CSMRFK évértékelő sajtótájékoztatóján kedden.

A dandártábornok elmondta: embercsempészek és határsértők közül a legtöbbet egész Európában Csongrád megyében kaptak el. Az egyik legnagyobb fogást szeptember elején könyvelhették el, amikor két nap leforgása alatt 76 határsértő került rendőrkézre. A legtöbb afgán és pakisztáni volt, de akadt olyan is, aki Burmából, Szomáliából, vagy Marokkóból kelt útra a jobb élet reményében. Új jelenség volt, hogy már nemcsak magányosan, hanem egész családdal keltek útra a migránsok: augusztusban Mórahalomnál egy 6 fős szíriai csoportban két csecsemőt találtak a rendőrök.

Tavaly 4 emberölés történt Csongrád megyében: október elején Balástya külterületén egy idősebb férfi késsel ölte meg feleségét, majd órákkal később öngyilkos akart lenni. Néhány nappal később egy osztrák férfi Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halálra gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt. A hónap végén egy mórahalmi tanya vált emberölés helyszínévé: két román férfi egy helyi kocsmából áldozatukat egészen hazáig követte, ahol megölték és kirabolták. December elején szerelemféltésből szúrta le 50 éves hajléktalan élettársát egy szintén hajléktalan 49 esztendős nő.

– Két év után 20 ezer alá került az ismertté vált bűncselekmények száma Csongrád megyében: 19 ezer 338 bűncselekményt regisztráltunk. A 100 ezer lakosra jutó bűncselekmények számában Csongrád megye az országban a hatodik helyen áll a tavaly előtti ötödik helyhez képest. Minél hátrébb áll a listán valaki, annál jobb – fogalmazott a rendőrkapitány. Lukács János elmondása szerint Szeged közbiztonság szempontjából élhető város, Csongrád megyében pedig egyetlen veszélyesnek titulált település sincsen. „Minden településnek saját rendőre van" – jelentette ki. Az előző évhez képest a statisztikák szerint növekedett a rablások és a személygépkocsi lopások száma, ugyanakkor jóval kevesebb volt a közterületen elkövetett bűncselekmények száma.

Csongrád megyében 2011-hez képest csökkent tavaly a személyi sérüléssel járó balesetek száma: az utakon 743-an sérültek meg, 25 balesetben 25-en vesztették életüket. Ittasan 33-an okoztak balesetet.

Olvasóink írták

 • 10. benq 2013. február 20. 12:40
  „Kedves 2. uborka 2013.02.19. 12:55

  Talán itt a legolcsóbb átjutni?????????????????????????????????????

  Ha ez így lenne akkor nem fognának meg senkit, vagy nem jól gondolom?”
 • 9. deszkás 2013. február 20. 09:30
  „V.IMRE! Mi furcsa? Te mikor tudsz különb ellátást biztosítani a SAJÁT CSALÁDODNAK? SOHA! Mert MA minden második magyar gyerek éhezik. USA- Mexikói határ? Rávilágítottál a lényegre, nem véletlen ők nem akarnak felesleges terhet a nyakukba. Vigyázat az emberség égisze alatt oda vissza VISSZA ÉLÉS történhet. Kanada-romaügyek dettó.”
 • 8. 80sFan 2013. február 19. 18:49
  „Megint tüntettek: http://index.hu/belfold/2013/02/19/menekultek_kertek_az_eu_segitseget/”
 • 7. Zuperman 2013. február 19. 17:53
  „Vasfüggöny - aknamező! Probléma megoldva!”
 • 6. v.imre 2013. február 19. 15:33
  „Azért furcsa dolog ez a migránsok fogdosása. Tesszük mi is a dolgunkat, a schengeni kerítésen belül lévő görögök és olaszok is, ahol a saját statisztikájuk szerint is országonként legalább egy-egy milliónyi beszökött migráns él, létezik, húzza meg magát. Ilyen természetes határok mellett ez a feladat megoldhatatlan. Nem tehetjük meg azt, nem húzhatunk kerítést közénk úgy, mint az USA teszi a mexikói határán.”
 • 5. limlom 2013. február 19. 13:16
  „Ez szép statisztika a bűncselekményeket illetően.
  Talán csak azért van, mert a ´csőd bizniszben utazók´ ellen lehetetlen olyan feljelentést tenni, ahol megállapítanák a bűncselekményt.
  Pedig a károkozás óriási.”
 • 4. 80sFan 2013. február 19. 13:08
  „...beragadt a kérdőjel gomb...”
 • 3. papika56 2013. február 19. 12:59
  „Eu hálója a megye határai. Inkább engedjék tovább őket..úgy is az uticél : az EU.
  Miért kell őket magyar táborokban etetni, tartani , milliárdokat fizetni nekik.
  Tüntettek Bicskén a menekültek ! 100 fő. főleg : afgán, stb. népek.
  követelnek : --ingyenes lakhatást,
  -- ---pénzbeli támogatást,
  ---eü. ellátást,
  Kapnak : --3X étkezést, ruhát, 7125.- költőpénzt/hó, ingyenes eü.
  + : kiköltözési segélyt !
  --lakhatási támogatást,
  --létfenntartási támogatást ,saládi pótlékot ! min. 3..4..6 gyerekük van !
  ...az állam 1,5 millió /fő kölcsönt ad ! +
  + beiskolázási segélyt !en kollégium,
  + étkezési támogatást ,
  + bérlet ,
  2012. ben 1 milliárd ft volt !
  Munkát nem kérnek ! nyelvet nem beszélik ! képzést SE kérnek !!!!
  a Helsinki Bizottság ellenőríz ! hvg. hu.
  + ingy
  --c”
 • 2. uborka 2013. február 19. 12:55
  „Talán itt a legolcsóbb átjutni?????????????????????????????????????”
 • 1. deszkás 2013. február 19. 11:34
  „Húúúú de nehéz kitalálni miért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkarolják a jövő muzsikusait

Meghallgatást tartott tegnap Szegeden a Snétberger Zenei Tehetség Központ. 12–20 év közötti, hátrányos helyzetű tehetségeket és a roma családok gyerekeit várták. Tovább olvasom