Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Csongrád megyében is ellenőriznek

Csongrád megyében is fokozottan ellenőrzik a gyorshajtókat az európai Tispol akció keretében - április 18. és április 20. között.
A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) évente több alkalommal nemzetközi közúti ellenőrző akciókat szervez. Ezeket az akciókat a TISPOL-hoz csatlakozó 29 ország területén egyidejűleg, egységes céllal hajtják végre. Minden egyes kampány egy-egy kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatú jogsértő cselekmény, vagy jelenség visszaszorítására irányul.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed" közlekedésbiztonsági ellenőrzés európai szintű végrehajtása 2013. tizenhatodik hetében történik, mely kifejezetten a sebességellenőrzésre terjed ki.

Az akció hátterében az áll, hogy Európában – s ezen belül Magyarországon is – a sebességtúllépés a közúti tragédiák legfőbb oka. Évek óta az összes személyi sérüléses közúti baleset mintegy 27%-a, a halálos kimenetelű baleseteknek megközelítőleg 40%-a vezethető vissza a gyorshajtásra.

Rendőrségi fotó
Rendőrségi fotó

A fentiek alapján nyilvánvaló, hogy a sebességtúllépés visszaszorítása nélkül a közösségi és nemzeti közlekedéspolitikai célkitűzések nem teljesíthetőek. Európában a kampány egy hétig tart, ezen belül az egyes tagállamok, illetve tagszervezetek önállóan választhatják meg az ellenőrzés konkrét időpontját.

Magyarországon a fokozott sebességellenőrzés 2013. április 18. és 2013. április 20. között tart. Az akció országos szintű. A fővárosban, valamennyi megyében és a gyorsforgalmi utakon egyaránt számítani lehet a Megyei Kormányhivatalok Közlekedési Főfelügyelőségeinek munkatársaival együttműködve végrehajtott ellenőrzésekre.

Az akcióban a rendőrség valamennyi mobil és fix sebességmérő eszközét működteti.

Olvasóink írták

  • 1. Linka11 2013. április 19. 10:26
    „Újabb pénzbeszedő kampány ! Nem tudom hányan hiszik el,hogy ez az egész csakis a mi érdekünkben zajlik ?! Ha a jelenlét lapos sumákban zajlik ,bokrokból és álcázott autókból az nem a megelőzésről szól.A közlekedő, az általános dúvad
    a hatóságok szemében,mert folyamatosan lehet rá vadászni !- Persze ez nem azt jelenti,hogy nincs akit jogosan ki kell emelni a forgalomból a féktelen száguldozása miatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüzelőanyagot gyűjtöttek

Lakossági bejelentés alapján lopás közben érték tetten a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei K. Zsoltot 2013. április 18-án este. Tovább olvasom