Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Csongrád megyében is sztrájk lesz szerdán

Szeged - Szerdán 6-tól 12 óráig Csongrád megyében is több száz vasutas sztrájkol, a más szakmákból csatlakozók kék szalag kitűzésével szolidarizálnak. A 38 megszüntetésre ítélt szárnyvonal és munkahelyük megtartásáért harcolnak. Az akció idején a Volán-járatokon több busz közlekedik.
Több száz vasutas sztrájkol szerdán 6-12 óra között Csongrád megyében is a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete, illetve a Vasutasok Szakszervezete fölhívására. Az akcióval a 38 megszüntetésre ítélt szárnyvonal és munkahelyük megtartásáért harcolnak. Az elégséges szolgáltatás mértékéről még tárgyalnak, de a MÁV Zrt. regionális kommunikációs vezetője, Szentes Bíró Ferenc szerint szerdán 6-12 óra között nem célszerű vonattal útnak indulni, inkább más tömegközlekedési eszközt javasol az utazóknak.

Fotó: Karnok Csaba

A Tisza Volán Zrt. meglévő járatain az utasok számához igazítja a közlekedő autóbuszok számát a vasutas sztrájk idején, ezzel segíti az utazókat, hogy lehetőleg időben elérjék úticéljukat.

A szerdai sztrájkhoz más szakmákból csatlakozók, így például a szegedi József Attila középiskola, vagy a Szeged-Móravárosi szakközépiskola PDSZ-tagjai kék szalagot kitűzve tiltakoznak, mert a kormány be akarja vezetni a több-biztosítós egészségügyi rendszert, módosítaná a nyugdíjszámítás módszerét. Információnk szerint Csongrád megye oktatási intézményeinek egyikében sem zavarja a munkát a sztrájk.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a másnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kristóf István, a király

Szeged - A Társulat című szereposztó műsor középdöntőse a Szegeden tanuló Kristóf István. A fiú olyan kamerafóbak vallja magát, aki hat hónap alatt három évet fejlődött. Tovább olvasom