Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Csongrád megyében sem ismeretlen a rendőrgyilkos

Csongrád megye - Számtalan szállal kötődik Csongrád megyéhez az a 29 éves férfi, aki múlt pénteken egy rendőrt gázolt halálra a Keleti pályaudvarnál Budapesten.
P. Zoltán információink szerint nem először került autósüldözésbe.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a keddi Délmagyarországban és Délvilágban!

Olvasóink írták

92 hozzászólás
 • 92. őrgróf 2010. július 31. 12:43
  „flexi, flexi, már megint nem vagy elég figyelmes. "a te házad mellé költöztetnék őket" mint írtam, oda kell telepíteni, ahol az aktuális munka van, pl az építendő víztározók mellé,ami ugye pusztaság. A másik:
  "...elég 40 őr, egy ugyanekkora mobilegységhez a 80 is kevés a szökések miatt." Írtam: A szökés halálos, ami ugye azt jelenti, hogy szökés közben lelövik az illetőt. Szerinted hányan kísérelnék meg? ( jelzem a csipogás sokkal kellemesebb, mint a flex hangja...)”
 • 91. flexsnake 2010. július 31. 07:30
  „90. nem megoldható mivel a BV csökkentette az őrök és a kiszolgálószemélyzetek számát. Ha egy közepes börtönbe elég 40 őr, egy ugyanekkora mobilegységhez a 80 is kevés a szökések miatt. Nem beszélve arról, ha a te házad mellé költöztetnék őket, nagyon csipognál. Maradjunk a humánus azonnali kivégzésnél, nem kell bíróság sem.”
 • 90. őrgróf 2010. július 30. 10:30
  „Tent Cyti sajnos nem tudom bemásolni. A lényeg: 100.000 dollárért hozta létre azt a börtönt Joe Bácsi, a sivatagban, katonai sátrakból áll. Éves költségvetése is igen alacsony. A jogvédők kérdésére ( az USA-ban van a legtöbb!!!)) miszerint jól érzik itt a rabok magukat, a válasz a következő volt: " a börtön nem luxusszálloda, és úgy gondolom, ami megfelel a katonáinknak, az jó kell legyen a bűnözőknek is!" És dolgoztatta őket, hogy keressék meg az ellátásuk költségeit - meg hogy vissza tudják fizetni az okozott károkat. Elgondoltam, hogy ezek a "börtönök" ráadásul mobilizálhatók is, oda lehet telepíteni őket, ahol éppen van munka. ( pl a Tisza mellett gátat építeni, vagy a Duna-Tisza hajózható csatornát kiásni, - kedvenc témám! - vagy víztározót építeni ) különleges védelem sem kell, egy villanypásztor, néhány jól felfegyverzett, kutyás-lovas őr, meg a táblák:
  " A SZÖKÉS HALÁLOS" (is lehet.)
  Ha valaki tudja, ugyan juttassa már el Pintér Úrhoz!?”
 • 89. őrgróf 2010. július 30. 10:19
  „giy csak nem Luxemburgban vagy? Egyébként sztem mindenki aláírná, néhány idióta jogvédő amn. int. es kivételével. Őket meg odaköltöztetném a telepre. Mindenki az USA-t tekinti a szabadság hazájának: nos ott is van halálbüntetés. Szt István országa vagyunk: nos, ott is volt halálbüntetés!!! A börtön pedig ne üdülőtábor legyen, van erre is megoldás, talán olvastátok ti is, mindjárt küldöm az elejét ( hosszú! ) akit érdekel, elküldöm a teljes szövegét is. Tanulságos.”
 • 88. reagens 2010. július 29. 19:55
  „Mindönki ismer ilyet. Egy kis hulladék tetű sittes köcsög. Több ezer ilyet ötetnek a pénzünkből most is a wellnessközpontokba.”
 • 87. jozko 2010. július 29. 14:17
  „86-giy:
  Lennémk azért páran.”
 • 86. giy 2010. július 29. 12:29
  „A torvenyekkel van a gond. Kinaban egy percig nem gondolkoznanak rajta. Megolt egy tisztet???? Halalbuntetes!!! Csak mi tul kevesek vagyunk ahhoz, hogy visszallitassuk. EU meg minden szar. Jah, azt meg se emlitem, hogy a 1O milliobol szerintetek hanyan irnak ala??? Bocsanat az ekezetek hianya miatt..kulfoldon vagyok.”
 • 85. gróf 2010. július 29. 10:52
  „* MTI

  2010. július 28., szerda 19:34 | Frissítve: 15 órája

  Minisztereivel és a rendőri vezetőkkel tartott válságtanácskozást szerdán a francia államfő a rendőrök és cigányok között kitört múlt heti összecsapások miatt. Nicolas Sarkozy "biztonsági problémának" nevezte a történteket.

  Jogvédő csoportok szerint az államfő megbélyegezte a kisebbségeket, miután "háborút hirdetett a bűnözés ellen" azután, hogy a közép-franciaországi Saint-Aignan-ban összecsapások voltak rendőrök és cigányok között, és támadás ért egy rendőrőrsöt is.”
 • 84. jozko 2010. július 28. 21:00
  „81-szilléri:
  Kedves "Fegyvermester"
  Talán nem olvastad elég figyelmesen a 76. kommentemet. Nem másoktól hallottam, amit ott leírtam...
  Láttam már magasabb egység vezetői harcálláspontot belülről is-telepített és BTR-es mobil változatban is /1977-ben még csak a Szovjetunióban/.
  Gk. gumi /motor, sofőr.../ kilövésére a Dragunov távcsöves puska volt használatos.

  82-nikolka80:
  Gratulálok! Nem csak a helyezésedhez - a hozzáállásodhoz is!
  Egy történetet olvastam a´48-as szabadságharcról: egyik ütközetben, amikor Damjanich tábornok alól kilőtték a lovat, segédtisztje a csata hevében csak egy furvézer /fogatolt/ lovat tudott hirtelen előkapni.
  Atábornok így reagált: nem számít, milyen ló, csak vigyen közel az ellenséghez, ahol a katonáim harcolak.Átéltem hasonlót és a hozzászólásod eszembe juttatta. Köszönöm.
  Harc, akció közben a feladat végrehajtására koncentrálunk, nem a technikára...lövünk azzal ami van...sajnos , elég sok szokott lenni a gazdátlan fegyver is..nem árt ismerni az ellenség fegyvereit is..néha jól jöhet.
  Elkalandoztam a cikktől! Tiszteletem az akcióban részt vevő rendőröknek. Én leszek az utolsó, aki bírálja őket-ha egyáltalán ok lenne rá!”
 • 83. szilléri 2010. július 28. 11:34
  „Hát lehet, hogy nem egyről beszélünk!
  1977-ben a Jakab hegy alatti ( PÉCS Á/1 ) HM lőtéren én is nyertem a Benke Szilárd főhangya ellen két sört az említett, bár valószínűleg nem Walter rendszerű PA-63 -al, de utána egy hónapig az összes hétvégi őrszolgálatot vittem.
  Akkor is amatőr csúzli !”
 • 82. nikolka80 2010. július 28. 09:44
  „PA-63 Walter rendszterű, félautomata. Meglehet h. trágya , de én 2007-ben nyertem vele az országos női(Rendészeti Sz.Közép iskola) versenyen. Egyéniben II. lettem. Pedig voltunk kb.50-en rá. Na erről ennyi, kinek mi a rossz . Nem rossz csak bánni kell vele, úgy ahogy ő diktálja ;) pusy”
 • 81. szilléri 2010. július 28. 08:14
  „Kedves Jozko !
  A PA -63 egy trágya ! Ha lettél volna katona és esetleg használtad volna megerősítenél ebben az állításomba.
  5-10 m-ig talán eltalálhatod a célt ! 9 mm-es ( PPS lőszer dobtáras gpi.-be való skuló ) rövid csövű önvédelmi fegyver, rendőrségi és katonai célokra alkalmatlan.
  Én azt tanultam, hogy a tár ürítése után vágjuk az ellenfélhez, valószínűleg nagyobb a találási arány.
  Amúgy ,,mesterlövész" fegyvermester voltam az ,,átkos" néphadseregben. Szóval ezen fegyverek korlátozottan alkalmasak egy kerékgumi kilövésére, vagy egy maffiozó hátrányos helyzetű harminc éves BMV-s autószerelő hatástalanítására.

  Vizet tényleg adni kéne neki 3 m mélyen 5 percig. No problem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 80. dublini 2010. július 28. 01:07
  „Öööööö..... Segits kérlek... Románia nem keleten van? Bár nyugatra indulva is el lehet jutni oda, és ebben igazad van. Volt már ilyen kisérlet.... Valami Kolombus akart trükközni az útvonallal... :)”
 • 79. tekila007 2010. július 27. 22:50
  „Dodó és többiek!

  A mai magyar jogrendszer úgy működik, hogyha a rendőr elfogja a bűnözőt és az általa elkövetett cselekmény szabadságvesztéssel büntethető és az előzetes letartóztatása valószínűsíthető, őrizetbe veheti 72 óra időtartamra. Ez idő alatt a rendőrség előterjesztést tesz az ügyészégnek az előzetes letartóztatás indítványozására. Ha az ügyészség egyetért, indítványt tesz a bíróságnak, a bíróság pedig dönt és egy hónap időtartamra elrendelheti az előzetes letartóztatást, vagy más kényszerintézkedést. A dolog ott szokott megrekedni, hogy a rendőrség őrizetbe veszi, az ügyészség pedig már indítványt sem tesz a bíróság felé, hanem azonnali szabadlábra helyezést rendel el, mert mindenkit megillet a jog, hogy szabadlábon védekezzen. Ha mégis indítványt tesz, a bíróság házi őrizetét rendeli el. A Poór Zoltánhoz hasonló jóképességű bűnözők esetében általában az a forgatókönyv, hogy az ügyészség már indítványt sem tesz az előzetesre.

  Kiengedik és kezdődik minden újból. A rendőr elfogja...”
 • 78. Mathiasking 2010. július 27. 22:12
  „55. hozzászólás FűzfaVessző 2010.07.27. 10:28 és 54. hozzászólás deszkás 2010.07.27. 10:20

  Arra szerettem volna utalni, hogy a szabadulása után egy időzített bomba lesz. Ennyire félre érthető volt <moderálva>?”
 • 77. Mathiasking 2010. július 27. 22:09
  „49. hozzászólás gróf 2010.07.27. 09:40

  Arra szerettem volna utalni, hogy a szabadulása után egy időzített bomba lesz. Ennyire félre érthető volt <moderálva>?”
 • 76. jozko 2010. július 27. 21:43
  „Többé-kevésbé józan ésszel, de alapvető információk hiányában ítélkeznek itt sokan olyan helyzetről, ami kicsit sem mondható hétköznapinak, sőt teljesen abnormális-és mindkét fél nél dolgozott az adnerelin! A rendőröktőlk viszont ilyen helyzetben is józan döntést kíván a kötelesség...nem könnyű betartani.
  Ítélkezni csak a körülményeket pontosan megismerő, elfogulatlan Bíróság jogosult!
  A rendőri intézkedések csak egy kis hányadánál lehet döntő a céllövő tudomány /ez csak a feltételezésem, nem voltam rendőr/. Úgy gondolom, nem is erre helyezik a hangsúlyt!
  A lőtéren doboz számra lehet/ne ellődözni a patront-a céltábla kibírja! Aki a hivatásából kifolyóan, "élesben", élő emberre kényszerül közvetlen közelről lőni, az olyan stresszhelyzetben van, amire nehéz /de bizonyos hivatásokban fel kell/ készülni! Harctéri tapasztalat...
  A pa-63 eredetileg hadi "pisztoly" Kis távolságra, önvédelemre, közelharcra fejlesztették ki. Döbbenetes a tűzereje: láttam a közelről kilőtt 9mm-es lövedék hatását: bekötözhetetlen az általa okozott sebzés!
  Használata mellett szólt a nagy tűzerő, a könnyű kezelhetőség /bekötött szemmel másodpercek alatt szét lehet szedni, össze lehet rakni/, a kevés alkatrész.
  Rendészeti célra talán em a legalkalmasabb-de ez nem az én asztalom.
  A Bíróság ítéletére én is kíváncsi vagyok!”
 • 75. rézike 2010. július 27. 20:00
  „Ma hallottam , hogy kábítószert is találtak az autóban.
  Elgondolkodtat, hogy lehet annyira hülye, hogy tele van az autó cuccal, ő meg szándékosan rendőrt öl?”
 • 74. kgb696 2010. július 27. 19:48
  „Ebben én is egyetértek kedves74!
  De akkor is ez az ember magyar, nem is meritek meg? Hiszen együtt jöttetek be a Vereckei-hágónál :)”
 • 73. kgb696 2010. július 27. 19:46
  „Poór Zoltán magyar ember!
  "pontosan ismerték rendőrök. De nem, nem varrták be előzetesbe."
  Közlöm veled kedves ....., hogy a rendőrség max 72 óráig tarthatja előzetesben a többit a bíró rendeli el!
  Lehet nem a rendőr a hülye?? <moderálva...>”
92 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meneküljünk a tömegből, de merre?

A hétvégén a német Love Parade-on a pánikba esett tömeg 19 embert agyontaposott, több mint 300-an megsérültek. Mi a teendő, ha megindul a tömeg? Tovább olvasom