Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Csongrád megyei üzletet nem érintenek a Tesco bezárások

A Tesco ma bejelentette, hogy bezárja 13 üzletét Magyarországon. Nincs köztük Csongrád megyei.
Az áruházak bezárása azt a célt szolgálja, hogy a magyarországi Tesco hosszú távon, a változó kiskereskedelmi környezethez és vásárlói szokásokhoz igazodva működhessen.

Az elmúlt időszak jogszabályi változásainak hatására jelentősen megnőttek a Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok működési költségei, továbbá a jövőben a jogszerű működés csak a nyereséges vállalatok számára lehetséges. Mindezek hatására sürgetőbbé vált az áruházak eredményességének felülvizsgálata.

Nigel Jones, a Tesco magyarországi vezérigazgatója elmondta:

„A magyarországi Tesco hosszú távú működését és eredményességét szeretnénk biztosítani azzal, hogy bezárjuk 13 áruházunkat. Hiszek abban, hogy ezzel a döntésünkkel szolgáljuk leginkább vásárlóink és munkatársaink jövőbeni érdekeit.

A Tesco számára továbbra is kiemelten fontos Magyarország, és a magyar vásárlók. Büszkék vagyunk arra, hogy munkánkkal évek óta hozzájárulunk a magyar gazdaság eredményeihez, és áruházainkban büszkén szolgáljuk ki heti három millió vásárlónkat.

Számunkra most az a legfontosabb, hogy az érintett áruházakban dolgozó munkatársainknak a Tescón belül találjunk más munkalehetőséget."

A 13 áruház bezárása több mint 500 munkatársat érint. A Tesco döntéséről a mai napon tájékoztatja az érintett megyei kormányhivatalok munkaügyi központjait és a szakszervezeteket, utóbbiakkal a jogszabályokban rögzített 7 nap elteltével megkezdi a tárgyalásokat.

A vállalat ma tájékoztatja az érintett áruházakban dolgozó munkatársakat az áruház bezárásának bejelentését követő lépésekről.

„Mindent elkövetünk, hogy minél több, a bezárás által érintett kollégának a Tescón belül munkalehetőséget biztosítsunk. Számunkra jelen pillanatban ez a legfontosabb." – tette hozzá Nigel Jones.

A február 4-én a következő áruházakat zárja be a Tesco:

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadszor is aranyosak az alsóvárosiak

Arany minősítést szerzett a IV. Népek tánca, népek zenéje fesztivál decemberi szegedi döntőjében a Szegedi Nyugdíjasok Egyesülete Hagyományőrző Alsóvárosi Menyecskekórusa. Tovább olvasom