Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Csongrád megyeiek a Ki Mit Tube-on: System(atikus) bábjáték és Adele

Csongrád megye - Szeptember 13-áig lehet benevezni az internetes tehetségkutató versenyre. A Ki Mit Tube indulói bármilyen produkcióval indulhatnak. Az eddig feltöltött videók között négy Csongrád megyeit találtunk.
Négy Csongrád megyei indulót találtunk az augusztus 21-én indult internetes tehetségkutató eddigi versenyzői között. A Ki Mit Tube Magyarország első olyan versenye, ahol az indulók a YouTube-ra feltöltött bemutatkozó videójukkal és produkciójukkal mutatják meg, hogy kik ők, és hogy mire képesek. A nézők kattintással (lájkolással) szavazhatnak.

Zene kategóriában indult Magda Nicky. A 15 éves, „részben olasz származású" ferencszállási lány (teljes nevén Magda Nikolett Klaudia) Adele Rolling In The Deep című számát énekli el a feltöltött videójában.


Bemutatkozó kisfilmjéből megtudjuk még róla, hogy 10 éves kora óta énekel, emellett nagyon szeret gitározni, rajzolni és festeni. – Mint mindenki, én is szeretnék bekerülni legalább a legjobb 15 közé, de már az is jó, hogy sokan megnézik a videómat és megismerik a nevemet – árulta el Nicky.

Szintén zene kategóriában indult a kisteleki Good Company. A bemutatkozó videóból kiderül: az egyéves, négytagú zenekar zömmel ismert előadók számait adja elő, de egyre több saját számot is játszanak. Az együttes egy koncertfelvételt töltött fel a verseny oldalára, a Körtánc című számot adják elő.


Az egyéb kategóriába került a szentesi Hestia Tűzzsonglőr Csoport produkciója. Bemutatkozó videójukban a tagok arról beszélnek, milyen a kapcsolatuk a tűzzel, illetve mit éreznek egy-egy fellépés alkalmával. – Ez is a hírverés egyik fajtája, örülünk, hogy eddig még semmilyen negatív értékelést nem kaptunk – mondta Szűcs György. A csapat vezetője reméli, hogy elérik a szükséges pontszámot, és bejutnak a legjobb 15 közé.


És végül egy „őrült": Kucsov Borisz 1987-ben született Szabadkán, a szentesi drámatagozaton végzett – mondja a bemutatkozó videóban. Jelenleg az újvidéki művészeti akadémia negyedéves hallgatója. Játszik az újvidéki színházban és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.


Produkciója az egyéb kategóriában kapott helyet, címe: „System(atikus) Zenés Bábjáték... (Melyben nem a főhős énekel!!!)". A videóban a System of Down nevű zenekar Prison Song című száma közben egy kanapé mögül előbújva, napszemüvegben bábozik plüssállatokkal és egy hajasbabával.

Szombatig lehet nevezni

Tíz nappal az indulás után 2,5 millió megtekintésnél tartott a Ki Mit Tube. Az ország első YouTube-on zajló tehetségkutatójára több mint 200 változatos videó érkezett. A feltöltések folyamatosak, a zsűri szeptember 13-áig várja az új produkciókat. 10 nap leforgása alatt 61 zsűrivideó is felkerült az oldalra. Fluor Tomi, Puzsér Róbert, Péterfy Bori, Szirmai Gergő, Puskás Peti, Saiid és a többi zsűritag véleményét is bárki megnézheti – a Csongrád megyeiekről eddig nem találtunk értékelést. Szeptember 13-a után a zsűri megvizsgálja a 15 legtöbb szavazatot elérő produkciót, és kiválaszt közülük ötöt, akik szeptember 21-én, a YouTube-on élőben közvetített show-műsoron mérettetik meg magukat a végső győzelemért.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiürítettek egy iskolát, mert egy munkagép átvágott egy gázvezetéket

Munkagép vágott át egy 32 milliméteres gázvezetéket Ásotthalom központjában, a Béke utcában szerdán… Tovább olvasom