Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Csongrád rizlingje

Ásotthalom - Bekerült a száz legjobb magyar bor közé az ásotthalmi Somodi borászat 2006-os rajnai rizlingje, egyetlen „csongrádiként". A borkalauzban nincs csongrádi vörös!
Az történt, hogy az egyre versenyképesebb csongrádi vörössel nem találkozott a kalauzoló, ez méltán fájhat az igényes csongrádi borásznak, miközben nevet(het) örömében az ásotthalmi. Ha álruhában is, de ott van nedűje – tegyük hozzá: megérdemelten – a legjobbak között.

A megye névadó városát úttalan utakon messze elkerüli a szerencse, s ha itt teremne is a világ legjobb bora, legfeljebb a gazda rokonsága tudna róla, híre még a legközelebbi városig is csak csigasebességgel jutna el. Ugyanis itt teremhetne, a Tisza adta kedvező mikroklímában az ország legjobb kadarkája.

Amikor az öreg szőlőtőkéket kivágják, euró jár érte, az ősök foroghatnak sírjaikban. Mert mikor is volt itt vidám szüret? Török átok futkároz a Szőlőhegyen, a szomszédok – a vendégek – nem isznak a másik borából. Pedig a jó házibor lenne itt is az igazi vendégmarasztaló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővült a dorozsmai piac szolgáltatása

Szeged - A Kiskundorozsmai Nagybani Piac Kft. 12, egyenként 24 négyzetméteres göngyölegtárolót adott… Tovább olvasom