Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Csőtörés miatt terelik a forgalmat a belvárosban

Szeged - Csőtörés történt kedd délután a Bartók Béla téren. A helyreállítási munkálatok ideje alatt összevont trolipótló buszok közlekednek.
Embermagasságú kamrát vájt a kiömlő víz az Attila utca Bartók Béla téri részén, a buszmegálló alá. A 300 milliméteres ivóvízvezeték bekötése kedden délután tört el, és a nyomás alatt lévő csőből egy óra alatt több száz köbméter víz szabadult el. A 40 éves vezeték a megálló peronja alatt fut, a víz hatalmas ereje áttörte a szenyvízcsatorna téglafalát.

A csatorna nyelte a vizet, amíg bírta, de nem bírt a tekintélyes mennyiséggel, így a víz utat tört magának a házfal felé, az úttest alá. A buszöböl megerősített vasbetonján nem tudott Végül a tér szélén, a járda mellett buggyant ki a felszínre. Ezt vették észre az arrajárók, akik értesítették a vízművet. Nagyjából 18–20 köbméteres egybefüggő üreg keletkezett.

Lyuk a téren. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Kedden este ideiglenes megoldással megállították a szakembrek a vízömlést, szerda reggel pedig lezárták a Bartók tér Jósika utca és Bolyai utca közötti szakaszát.

A Vízmű szakemberei a meghibásodás által érintett területet feltárták, a hibaelhárítást megkezdték. Az üreg nagysága miatt a helyreállítás várhatóan egy hetet vesz majd igénybe. Ezalatt a forgalmat más utcákba terelik, az elterelést rendőrök is segítik.

Csőtörés miatt terelik a forgalmat a belvárosban. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A meghibásodás ideiglenesen okozott kiesést az ivóvíz szolgáltatásban, 4-én, ami estére helyreállt. Az elkövetkező időszakban, a javítás során időszakosan 1-2 órás, átmeneti vízhiány lehetséges.

Elterelik a forgalmat

Teljes útzár érvényes az Attila utca Jósika utcától a Bolyai utcáig tartó szakaszán. Az SZKT 5-ös és 7-es trolibuszai a Bartók Béla térig közlekednek. A 9-es két szakaszon jár: Makkosház és a Bartók Béla tér, illetve a Lugas utca és a Vár utca között. A Bartók tér és az újszegedi gyermekkórház között 5–7–9 jelzésű összevont trolipótló buszjárat viszi az utasokat. A Tisza Volán Újszeged, illetve Szőreg felé tartó 2-es, 60-as, 60Y-os, 70-es, 71-es és 71A autóbuszai a Mars tér–Londoni körút–Kálvária sugárút–Dugonics tér–Tisza Lajos körút–Nagy Jenő utca–Széchenyi tér terelőútvonalon mennek. A járatok a Bartók tér megállóhelyet nem érintik, a terelőútvonalon a Londoni körút, Dáni utca (Dugonics tér) és Gogol utca (Dugonics tér) megállóhelyeken állnak meg. Az Alsóvárosra és a nagyállomásra menő 74-es, 74A, 83-as és 83A jelzésű autóbuszok a Mars tér–Londoni körút–Kálvária sugárút–Dugonics tér–Tisza Lajos körút. terelőútvonalon közlekednek. Kihagyják a Bartók tér és a Gogol utca megállót nem érintik, helyette a Londoni körúton és a Dáni utcánál állnak meg.

Olvasóink írták

 • 13. Hatt 2011. január 06. 11:11
  „SympleX 2011.01.06. 09:40

  Nem tudom mit néztél, minden trolin, illetve mindkét Széchenyi téri megállóban ki volt rakva, már tegnap a terelésről szóló hirdetmény.”
 • 12. SympleX 2011. január 06. 09:40
  „Igen, van kint egy megálló tábla, de jelzés nincs rajta, hogy mi áll meg ott, miért, és merre megy tovább. A széchenyi téren ahol eddig is megálltak a trolik (a banknál) ma reggel csak az üres tábla fogadott, ott sincs kiírva, hogy át kéne menni a vár utcába ha pl a 9-esre szeretnél felszállni. Aki először látja, fogalma sincs róla, hogy mit tegyen, arról nem is beszélve aki nem ismeri a várost.”
 • 11. ifj. Nagy Gábor 2011. január 06. 08:52
  „10. SympleX
  "Sehol egy tábla, hogy hol a megálló, a Széchenyi téren csak simán leszedték a troli menetrendet, a Vár utcában is csak egy tábla van kint, de semmi több."

  Tegnap délutáni vélemény ugyanerről - akkor most vajon mi a helyzet? Nem tudom, mert én nem láttam, de eddig 1:1 az állás:

  http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=106148907&t=9049702

  "Nem lett volna egyszerűbb néhány méterrel arrébb tenni a megállót, vagy végig pótlóbuszt beállítani?"

  Ha végig a pótlóbusz menne, az igen ritkán járna, hiszen nincs belőle annyi, mint troliból...”
 • 10. SympleX 2011. január 06. 07:37
  „Azért az érdekes ebben a koszfészek városban ha valami gáz van az hetekbe telik... Sehol egy tábla, hogy hol a megálló, a Széchenyi téren csak simán leszedték a troli menetrendet, a Vár utcában is csak egy tábla van kint, de semmi több. Nem lett volna egyszerűbb néhány méterrel arrébb tenni a megállót, vagy végig pótlóbuszt beállítani? Esetleg valami tájékoztatás a megállókban, ha már így megemelték a bérletárakat, legalább legyen már mögötte valami szolgáltatás!”
 • 9. Zsoltee0716 2011. január 05. 19:28
  „Rendőrök azok olyan 17.30 magasságába ott hagytak mindent az el is mentek!”
 • 8. Bördy 2011. január 05. 19:04
  „Az első képről a -Legényanya- című film jut eszembe:-)
  "Béláim!! Gondolkodjunk!!!" :-))))”
 • 7. Hatt 2011. január 05. 17:55
  „3. hozzászólás a84esbusz 2011.01.05. 09:45
  Ez az un. negatív öböl, nem az önkormányzatnak köszönhető. A téren lakók kérték, a forgalom csökkentésére, illetve, hogy ne 2m-re az ablakuk alatt álljon meg a napi több száz busz, troli. Ritka, de jó megoldás.”
 • 6. totha 2011. január 05. 16:15
  „3. a84esbusz 2011.01.05. 09:45

  Nincs azzal a megállóval semmi baj. Nagyon jól ellátja a feladatát, többek közt azt, hogy viszonylag kevés autós használja az Attila utcát. Ebben a mostani esetben meg akkor is le kellene zárni az egész utcát, ha nem ilyen lenne a megálló kialakítása. Sőt még jobb is, hogy nem kellett az úttest betonját feltörni a javításhoz, mert nem a vízcső felett lett lebetonozva a megálló.”
 • 5. ifj. Nagy Gábor 2011. január 05. 14:35
  „3. a84esbusz

  A szűk keresztmetszetet a kereszteződések jelentik... ha pedig előttük szélesebb az út, tehát pl. két sáv van egy helyett, akkor kétszer annyi autó fogja növelni a szmogot a pirosnál állva.”
 • 4. Morcos 2011. január 05. 11:28
  „Meglepő volt a kettes busz látványa a Dugonics téren tegnap, akkor még nem tudtam mi történt. Van megoldás az a lényeg.”
 • 3. a84esbusz 2011. január 05. 09:45
  „Gratulálok az önkormányzatnak az itt kialakitott közös megállóhoz.Szükitsük az utat,hogy minnél több jármű torlodjon fel és nagyobb legyen a smog a belvárosban.”
 • 2. Horton 2011. január 05. 09:44
  „" térren "-" téren "...ezt így akartam, és a " majd "”
 • 1. Horton 2011. január 05. 09:42
  „Ma reggel valóban okozott " némi " fennakadást a trolibusz közlekedés...
  Voltak tágra nyílt szemek, mikor le kellett szállni a Bartók téren, és mivel semmiféle tábla nem jelezte, hol kell átszállni akár Újszeged vagy a Lugas u felé, mindenki rohangált mint zsidóba a fájdalom.

  Annyit helyesbítenék a cikkel kapcsolatban, hogy a Bartók térről leszálva, át kell menni a Mikszáth K u-ba, a kocsma elé / 74-es busz megállóhelye /, és onnan visz ki Újszegedre az 5-7-es trolipótló.
  Ne lepődjön meg senki, hogy a Mars térren balra kanyarodva elmegy a Kálvária sgt.-ig, ott balra fordúl,maj a körforgalomból rá a Tisza L krt.-ra, ás onna majd a Széchenyi tér felé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kidőlt egy ház fala Kisteleken

A több csapadék ellenére eddig jóval kevesebb kárt okozott a belvíz Kisteleken, mint 2000-ben. Tovább olvasom