Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Csúcsra jár a választás

Volt, ahol kampányt zártak, lesz, ahol vasárnap délelőttre is jut még - 11 szabálysértési és egy büntetőeljárás indult a plakátrongálás miatt.
Kormányváltók győzni fogunk!

Szeged – Meg vagyok győződve arról, hogy vasárnap megnyerjük a választásokat. Egy nyitott, dinamikus, félelemmentes, demokratikus köztársaságot kell építenünk. Nem a hatalomért, hanem az emberekért fogunk dolgozni – mondta Szabó Sándor, a kormányváltó pártszövetség Csongrád megye 1-es körzetében induló jelöltje a pénteki kampányzáró sajtótájékoztatón. Elmondta, 183 napja kampányol, több mint 300 rendezvényen közel 10 ezer emberrel találkozott.

– A homokhátsági kistelepüléseken azt tapasztaltam, hogy az emberek barátságosak, de politikai fórumokra alig néhányan járnak – mondta a kormányváltók másik jelöltje (2-es választókerület), Némethné Bátyai Edina. – Szívügyemnek tekintem az oktatáspolitikát és a gyermekéhezés felszámolását, ezért képviselői fizetésem 25 százalékát erre a célra ajánlottam fel – fogalmazott.

Volner János: Orbán első számú kihívója a Jobbik

Szeged -  Az elmúlt hetekben a Jobbik jelentős mértékben megerősödött az összes közvélemény kutató cég eredményei szerint. Orbán Viktor első számú kihívója, az ország legnépszerűbb ellenzéki politikusa, Vona Gábor lett – jelentette ki sajtótájékoztatóján Volner János ma Szegeden.

A Jobbik alelnöke közölte: egyre többen látják be, hogy az elmúlt 24 év lecsúszást és elszegényedést okozó gazdasági-társadalmi politikáját nem lehet folytatni.

– Ha valaki az elmúlt 24 év kormányzó pártjaira adja voksát vasárnap, az újból lecsúszást választja. A kormányzásra esélyes pártok közül csak a Jobbiknak van világos és leírt programja Magyarország gazdasági és társadalmi problémáinak megoldására – mondta.

Dr. Komáromi Zoltán fórumai

Szatymaz, Szentes
-  A kormányváltó erők Csongrád megyei 3. választókerületi képviselőjelöltje, dr. Komáromi Zoltán szombaton 13 órakor a szatymazi Dankó Pista művelődési ház előtti téren kampányzárót tart.

Fellép a B-Project együttes (Benkő László, Jankai Béla és Kálmán György). Szentesen ma 16 órától lesz a kampányzáró, az Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán szintén fellép a B-Project.

Dr. Komáromi Zoltán két szentesi piacra is elmegy vasárnap reggel: 6.30-kor a Rákóczi utcai, 7-kor a Villogó utcai piacon találkozik választóival.

Rajtakapták a plakátrongálókat

Makó
- Csütörtök este egy ismerősének telefonos jelzésére Kovács Sándor fideszes önkormányzati képviselő és Bakos Tamás, a helyi pártszervezet alelnöke autóba ülve követte, majd rajtakapta Makón azt a 3 fős csoportot, akik Lázár János plakátjait rongálták, átragasztották. Rendőrt hívtak, aki igazoltatta őket. Kovács Sándor elmondása szerint az illetőknél Varga Péter, a kormányváltó összefogás jelöltjének plakátjait is megtalálták.

Bakos Tamás elmondta: ezzel együtt 11 szabálysértési és egy büntetőeljárás indult a Fidesz plakátjainak megrongálása miatt. Hozzátette: érdekes, hogy bár sok párt és jelölt plakátjait tönkretették, a kormányváltó összefogás és a Jobbik esetében ez nem jellemző. Ez utóbbi kitételre reagálva a Jobbik választókerülete közleményben határolódott el minden plakátrongáló tevékenységtől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Szabó Gábor lesz a rektor

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Klinghammer István felterjesztése alapján Szabó Gábort javasolja a Szegedi Tudományegyetem élére. Tovább olvasom