Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Csúcsra járnak az ünnepek között nyitvatartó hivatalok

Szeged - Azok a hivatalok, amelyek a két ünnep között is kinyitottak, ezekben a napokban csúcsra járnak. A hivatalok a saját munkarendjüket alkalmazzák, tehát aki útnak indul, előbb tájékozódjon az ügyfélfogadás rendjéről.

A szegedi polgármesteri hivatal okmányirodájában délelőtt 11 óra között többen várakoztak, mint egy átlagos hétköznapon. Kiss Zsuzsanna irodavezető-helyettes elmondta, míg reggel csak lézengtek az ügyfelek, délelőtt 11 órára már tizenöten-tizenhatan várakoztak személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával kapcsolatos ügyintézésre.

Összetorlódtak azok is, akik útlevelet szerettek volna kiváltani. A helyettes vezető szerint minden évben nagy a forgalom a két ünnep között, mert ilyenkor érnek rá az emberek, és a gyerekeket is magukkal tudják vinni.

A polgármesteri hivatalban egyébként csak az építési-, az adó, valamint a szociális- és egészségügyi iroda dolgozik az okmányirodán kívül. Ma mindenütt 8 és 14.30, szombaton 8 és 11 óra között tartanak nyitva.

Az APEH sem állt le, Szegeden ma a hétfői nyitva tartás szerint 18 óráig, szombaton 8 és 11 óra között lehet a halaszthatatlan ügyeket elintézni.

Ezekből a példákból kitűnik, hogy a hivatalok nem beszéltek össze, saját munkarendjüket alkalmazzák a két ünnep közötti napokon is. Tehát ne nagyon keressük a logikát az év utolsó napjaira kitalált rendszerekben: aki útnak indul, előbb tájékozódjon az ügyfélfogadás rendjéről.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsony utáni cserebere

Szeged - A műszaki áruházat és a sportboltot az ünnep utáni első nyitvatartási napon megszállták a… Tovább olvasom