Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Csuhét fonnak a siketek

Szeged - Nagyothalló és siket munkanélkülieket foglalkoztat a tegnap átadott Csuhéj Háziipar Kereskedelmi és Szociális Szövetkezet.
Az Új Széchenyi-terv pályázatból létrehozott vállalkozás piacképes használati tárgyakat – papucsot, kosarat, alátéteket – állít majd elő, egyúttal újraélesztve a kézműves hagyományokat. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének szegedi szervezetével együttműködve jelenleg 10 sérült ember tanulja a csuhéfonást, a tervek szerint azonban nagyjából 20 embernek tudnak majd állást biztosítani a szövetkezetnél. Az új munkalehetőségnek azért van nagy jelentősége, mert a szegedi szervezet 500 tagjából 200-nak jelenleg nincs munkája.

A Csuhéj szövetkezet munkájába bekapcsolódott a neves cipészmester, Sallai Tibor is, akinek segítségével piacképes lábbeliket is elő tudnak majd állítani. A csuhét, amelybe a láb nyáron nem izzad bele, télen pedig nem fázik, bőrrel és vászonnal kombinálják majd. Ezt és a többi terméket a tervek szerint egyelőre kiállításokra és vásárokra viszik, a pályázat célja azonban az, hogy 15 hónap alatt olyan termékcsoportot állítsanak elő, amely aztán életben tudja tartani a vállalkozást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hősök a baleseti műtőben

A szegedi egyetem traumatológiai klinika ifjú szakorvosát, Csonka Endrét jelölésükkel páciensei tették Jó kezekben akciónk szereplőjévé. Tovább olvasom