Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Csülökkarnevál rabruhás Chaplinnel

Szeged – Ismerik azt a viccet, hogy Mozart, egy velencei apród, Napóleon, a rabruhás Charlie Chaplin és egy katonatiszt ülnek az asztalnál, és csülköt esznek? – kérdezte Kovács Zsolt, a szegedi Vendéglő a Régi Hídhoz étterem tulajdonosa, miközben a fent nevezettek két hatalmas tál csülökre vetették rá magukat szerda délben.
– Régi hagyomány éttermünkben a csülöknapok, idén ezt a karnevál hangulatával dobjuk fel – fordította komolyra a szót a tulajdonos. A ma kezdődő gasztronómiai karneválra 25 csülkös ételt kínálnak a vendégeknek. A vendéglőben azt gondolták, ha a báránynak van csülke, akkor a liba és a kacsa combját is nevezhetjük annak. Így összesen öt állat „csülke" – sertés, borjú, bárány, kacsa és liba – kerülhet az asztalra főzve, sütve, füstölve és párolva.

Karneváli hangulat csülökkel. Fotó: Karnok Csaba
Karneváli hangulat csülökkel. Fotó: Karnok Csaba

A karneváli étlap egyik különlegessége Rózsi mama csülökkel töltött ágyas gombócai, amelyeket majd dinszteltkáposzta-ágyon, speciális szósszal tálalnak. – Ilyet még biztos nem evett senki, mert most találtam ki – mondta Kovács Zsolt. A tulajdonos elárulta, hogy a közkedvelt kacsazsírban pirított krumplit úgy készítik, hogy kacsahájból sütik ki a zsírt, a tepertőjével pedig a főtt, majd pirított krumplit díszítik.
Aki pedig a vicc csattanójára kíváncsi, látogasson el a csülökkarneválra, és kérdezze meg a maskarába beöltözött pincéreket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíjas börze

A Balassi Intézet a Nemzeti Kiválósági Programban Campus Hungary pályázatot hirdet külföldi országokban megvalósítható ösztöndíjakra. Tovább olvasom