Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -1°C | 11°C Még több cikk.

Csúnya konyhatűz volt a Gyík utcában, lakhatatlanná vált a két hónapja szigetelt panel - fotók

Csúnya konyhatűz volt a Gyík utcában, lakhatatlanná vált a két hónapja szigetelt panel - fotók
A szomszédok szerint várható volt, hogy előbb utóbb tragédia történik. Az indulatos és elkeseredett szomszédok azt mondták, a kiégett lakás tulajdonosa hajléktalan alkoholistáknak adja ki a lakását. Évek óta szeretnének megszabadulni tőlük.
– Várható volt, hogy előbb-utóbb történik valami. A szomszédok régóta panaszkodnak az albérlőkre. Az egész konyha kiégett, szinte kirobbant az üveg. Fekete volt a környék a füsttől – mondta egy férfi a tucatnyi bámészkodó közül vasárnap délután. Öt óra körül értesítették a tűzoltókat a Gyík utca 23/b lakói, hogy ég az egyik ötödik emeleti lakás.

A tűzoltók nagy erőkkel, öt kocsival vonultak ki a helyszínre. A bámészkodók tudni vélték, hogy a kiégett lakásban tartózkodó két férfi ittas volt, az egyiket az ágyból hozták ki a tűzoltók. A konyhából kicsapó lángok az épület külsejét is megrongálták, a két hónapja felújított szigetelés is megégett. Volt aki bombabecsapódáshoz hasonlította a látványt.

– Nagy durranást hallottam, ezt hittem, az utcán történt valami. Amikor kinéztem, láttam, hogy fölöttünk ég a lakás, de addigra már hallottam, rohannak az emberek a lépcsőn lefelé. Más azt hitte, hogy valaki, vagy valami kiesett az ablakon, az volt az a nagy puffanás – mesélte egy harmadik emeleti lakó.

A Gyík utcai panelház lakói indulatosan beszéltek az évek óta tartó problémákról, amit az albérlők okoznak. Az egyik ötödik emeleti lakó a sokktól megszólalni sem tudott, csak zokogott. – A felelőtlenség legmagasabb foka, ami történt. Kisgyerekek életét veszélyeztetik. Röhej, hogy tragédiának kell történnie, hogy végre foglalkozzanak a problémával –mondta egy asszony.

Nyilasi Jácint a negyedik emeleten, a kiégett lakás alatt lakik. – Nem ez az első eset. Többször volt már dolguk a rendőrséggel. A lakóközösség sok mindent megpróbált, hogy az albérlőket kirakják. Problémás alkoholisták. Fém hamutartót dobtak ki az ablakon, éjszaka randalíroznak. Szerencsére a kétéves kisfiammal nem voltunk itthon, amikor történt. Nyolc éve lakom itt, azóta gond van velük – mutatott fölfelé.

A fiatalember lakását eláztatta az oltáshoz használt víz, az erős füstszag miatt nem lehetett megmaradni a lakásban. Pelenkát és ruhákat csomagolt a kisfiának. Az éjszakát nem tudják otthon tölteni

A kigyulladt lakás tulajdonosa, egy középkorú asszony azt mondta, nem nyilatkozik, de annyit megtudtunk, Kisteleken volt a rokonainál, a baleset után ért haza. Nem talált munkát, 22 ezer forintból nem tud megélni, ezért adta ki albérletbe a lakást. – Elég nagy baj ez nekem. Az albérlőt nem tudom kitenni, moratórium van – mondta.

Szeretett volna szétnézni a lakásban, de az áramot lekapcsolták, a konyha pedig megközelíthetetlen. Azt mondta, bemegy a rendőrségre és feljelentést tesz az albérlője ellen.
Nem indult tűzvizsgálat – A konyhából indult a tűz, ami teljesen kiégett az előszoba egy részével együtt. Két férfit könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba a mentőszolgálat munkatársai. A tűzoltók megfékezték a tüzet, átszellőztették a lépcsőházat. Tűzvizsgálat nem indult, mert a körülmények ezt nem indokolták: nem keletkezett jelentős anyagi kár és súlyos sérülés sem történt – tájékoztatott Molnár Krisztina tűzoltó hadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a Gyík utcába. Fotó: Schmidt Andrea
A kiégett konyha. Itt egy darabig biztos nem főznek semmit. Fotó: Schmidt Andrea

Korában írtuk:

A tűz nem terjedt tovább - két személy könnyebben sérült. A lakok ideiglenes elhagyták a lakásokat - jelenleg szellőztetik a lépcsőházat. Információink szerint hamarosan vissza is terhetnek, az utómunkálatok folyamatban vannak.

Részletek hamarosan!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Termelni sem, leállni sem éri meg

Termelni sem, leállni sem éri meg
Az állattartóknak nem lett jobb attól, hogy a sertéshús az 5 százalékos áfával olcsóbb lett a boltokban. Továbbra sincs haszon a disznón. Tovább olvasom