Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Csúszik a közvilágítás fejlesztése Szegeden

Szeged – Több éve kérem a képviselőnktől és a várostól, hogy a Bécsi körúti tömbbelsőben lévő házunk mögé, a közterületre szereljenek fel lámpákat – panaszolta olvasónk.
– Park lenne ez, ha annak használnák, de az átláthatatlan zöld leginkább a közeli vendéglátóhely italos vendégeinek és a hajléktalanoknak a tanyája. A házban zömmel egyedülálló idősek laknak, a közbiztonsághoz tartozna a lámpa, hogy távol tartsa a hívatlan vendégeket, akik befészkelik magukat az ablakaink alá, és itt végzik el a szükségüket – panaszolta olvasónk. Az asszony hozzátette, a bűz és a hangoskodás miatt a háznak azon a felén félnek ablakot nyitni. A saját ablaka alatt kertet alakított ki, hogy idegenek ne férjenek oda. Örült, amikor tavaly a szomszéd háznál látta az áramszolgáltatót kandelábereket felszerelni, de nem odatették a lámpákat, ahová kérte, hanem a szomszéd ház mögé. Megmutatta a Gyimesi Híradót is, amelyben a körzet önkormányzati képviselője, Gyimesi László azt írja, hogy teljesült a lakók régi kérése. Idén az asszony már nem írt sehová, azt gondolta, nem sürgeti fölöslegesen, hiszen majd halad a közvilágítás fejlesztése. Mostanra azonban elbizonytalanodott.

Megkeresésünkre Gyimesi László elmondta, tud a problémáról, és az idei fejlesztési tervben szerepel egy újabb kandeláber felállítása ott, ahová az asszony kérte. Kósa Jánostól, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának munkatársától megtudtuk, az idén elkölthető közel 20 millió forint értékű közvilágítási csomagot az önkormányzat még egyezteti az EDF DÉMÁSZ-szal. Olyan mértékben változott ugyanis a villamos energiáról szóló törvény, hogy újra kell gondolni a fejlesztéseket. A jogszabály az eddigiektől eltérően írja elő, mit köteles fejleszteni az áramszolgáltató, és miért kell a városnak fizetni. Ezen kívül a szolgáltató társvállalkozói szervezete is átalakul, emiatt szintén várni kell a fejlesztésekkel. Az érintett közterületről a szakember elmondta, az igényt nyilvántartásba vették. Megjegyezte viszont: a pénzből elsősorban a közutak bevilágítását kell megoldani.

Olvasóink írták

 • 5. cibuka 2013. október 08. 06:28
  „Világitás az tetszene ,minden bokorba ugye?A rezsi csökkentést meg alá irjuk szépen.”
 • 4. Miracala 2013. október 07. 19:54
  „A Deák Gimnázium és a Makkosházi krt. közötti, a villamos sín menti hepe-hupás járda szerű valami sincs kivilágítva. Évek óta kérik a környéken lakók, de a képviselők egy mondattal lesöprik a témát az asztalról, mondván az a terület több képviselői körzethez tartozik... :(”
 • 3. szatyi 2013. október 07. 18:30
  „"1. Vandorr 2013.10.07. 10:48 "
  Úgy tudom, ott a beruházó/építtető még nem adta át a városnak a közüzemi világítási hálózatot.”
 • 2. kissniki81 2013. október 07. 11:12
  „Sajnos mi is évek óta küzdünk a közvilágítás kérelmezésével.Az utcánk(Törökkanizsa) elején és végén van közvilágítás,csak a köztes részen felejtették el a világító testeket felszerelni.Kész röhej.Mostmár jön a reggeli késői világosodás és az esti hamar besötétedés és azt se tudjuk a rossz utunkon hova lépjünk,hogy ne törjük ki a lábunk.”
 • 1. Vandorr 2013. október 07. 10:48
  „A Laktanya utcában hiába vannak kandeláberek, ha évek óta nem intézi el a város a közvilágítást, egy olyan úton, ahol a járda hiánya miatt gyalogosforgalom is van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lángra kaptak a szemetes konténerek

Két lángra kapott szemetes konténerhez is riasztották a Csongrád megyei tűzoltókat. Tovább olvasom