Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Csúszott a bérük, kiakadtak a diákok

Szeged - Nem érkezett meg több száz Meló-Depó által kiközvetített diák számlájára idejében a bér. A szövetkezet egy levélben ismerte el a csúszást, amelynek stílusa olaj volt a tűzre.
Május 10-én kellett volna megkapnia a fizetését több száz szegedi egyetemistának: diákmunkát végeznek különböző cégeknél a Meló-Depó 2000 Iskolai Szövetkezet közvetítésével. Bérük szombat estig nem érkezett meg, a Meló-Depó közösségi oldalát elárasztották a csalódott levelek.

A szövetkezet elismerte a fizetés csúszását, többek között ezt írták: „Végtelenül sajnáljuk és a »bocs« ide tényleg kevés, de ennél többet nem tudunk most tenni. Aki nem kapta meg ma a fizuját, hétfőn reggel fogja. A tudattal, hogy mennyire bánt minket a dolog, kibírható, ugye?" A diákoknak a bejegyzés csak olaj volt a tűzre, flegmának, lekezelőnek érezték azt, szerkesztőségünket is többen megkeresték a szövetkezet levelének hangvétele miatt.

Egyikük a poszt írójától azt kérdezte, járt-e már így? – Oké, hogy néhányan „csak" kaját nem tudunk venni, vagy „csak" a főbérlőnél magyarázkodunk, hogy nem tudunk fizetni, de tegnap egy mellettem ülő srác szomorúan annyit mondott, hogy a kisgyerekének nem tud gyógyszert venni – írta.

A diákok hétfő délelőtt végül megkapták előző havi bérüket, majd a Meló-Depó elnöke, Szalay Tibor egy hosszú levelet írt hozzájuk. – Távol áll tőlünk a késedelemmel kapcsolatos gúnyolódás, így ha valaki sértőnek érezte a posztunk stílusát, elnézést érte. Május 10-én a bérfizetési rendünk szerint jártunk el, a fizetéseket a takarékszövetkezetnek átadtuk utalásra, az azonban nem továbbította ezt a számlavezető bankotoknak, és nem jelezte, hogy azon a napon nem a szokásoknak megfelelő utalási rendszer működik.

Amikor ez kiderült, megkerestük a bank vezetését és informatikusát, de csak elutasítást kaptunk – közölte az elnök.

Nyitóoldali leadképünk illusztráció.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kímélték a padot az ittas tinédzserek

A vádlottak padjára ülhet a két tizenéves ásotthalmi garázda. Tovább olvasom