Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Csütörtökön egyeztetnek Dorozsmán a termelőkkel

Csongrád megye - Ma reggel 8-kor egyeztet a termelőkkel a dorozsmai nagybani piac vezetése országgyűlési és önkormányzati képviselők jelenlétében az új téli nyitva tartásról. Korábban megírtuk: a termelők aláírásokat gyűjtöttek, hogy ne hajnalban, hanem nappal érkezhessenek az áruval.
November 1-jétől már téli nyitva tartás szerint kellene működnie a dorozsmai nagybani piacnak, de még mindig nincs döntés a jövőről. Olvasóink jelezték, hogy a korábbi ígéretekkel ellentétben, miszerint november 12. után kihirdetik a végleges téli üzemet, még mindig nem történt semmi.

Pap Róbert, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn lapunk türelmét kérte a döntés ismertetésével kapcsolatban, majd végül tegnap meghívót küldött szerkesztőségünknek. Ebben azt írta: ma kerekasztal-beszélgetést kezdeményez a termelők, a kereskedők és a bérlők képviselőivel Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő, Keresztúri Farkas Csaba és Mihálffy Béla önkormányzati képviselők jelenlétében. Az a cél, hogy a piac téli nyitva tartását széles körű konzultáció előzze meg. Tehát ma még csak egyeztetnek, nem tudni, hogy ez megállapodással zárul-e.

Október végén írtuk meg: 900-an – termelők, kereskedők, bérlők – fordultak petícióval a piacvezetéshez, hogy november 1-jétől ne hajnali 4-től tartson nyitva a piac, hanem csak déli 12-től. Azzal érveltek, hogy semmi értelme mínusz 20 fokban éjszaka ott ülni a járműveikben és takargatni az árujukat, hogy meg ne fagyjon. Máskor is gyűjtöttek már aláírásokat, de ilyen sokan még egyik évben sem álltak a kezdeményezés mellé. A petíció hatására november közepéig kitolták a nyári nonstop nyitva tartást azzal, hogy addig felmérik az igényeket. Ez a határidő azonban már lejárt.

Olvasóink írták

 • 6. klj_54 2011. november 24. 15:04
  „Aki a venlói nagybani piacon járt (Német-holland határ) az ezt a kuplerájt bárminek gondolná csak piacnak nem!
  Itt az árus és a vevő is csak egy célt szolgál, a piac KFT meggazdagodását!
  Nem vakvilágba beszélek, végigjártam Európa igaz nagybani piacait Münchentől (Belváros, fűtőmű mellett!) a Rotterdamiig.
  A magyar viszonyokat az isztambuli bazár is felülmúlja és még ezért a kuplerájért mernek pénzt kérni?
  Még a piac vezetése karja diktálni a lépést?
  No nehogy már a nyuszika vigye a vadászának a puskát!
  A politika bűnének azt látom, hogy hagyta ennek a fekélynek a megnövését a város testén!
  Vélelmezhetően valamelyik politikus zsebe nem lett emiatt vékonyabb.”
 • 5. Együgyű 2011. november 24. 14:42
  „Ma egyeztetnek Dorozsmán a termelőkkel
  Pap Róbert, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. vezetője, királya, miért akar egyeztetni? Talán ez is munka látszata? Nem kell a bevétel a Kft-nek. Pap Róbertnek nincs közgazdásági ismerete?
  Állítólag a bérlők már döntöttek, papíron, hogy szeretnék, ha a piac nyitva lenne.
  ,,900-an - termelők, kereskedők, bérlők - fordultak petícióval a piacvezetéshez"
  A piac és vezetése nem szolgáltató? Nem kell alkalmazkodni a bérlők igényeihez? Vagy a bérlőknek kell alkalmazkodni a piac vezetéséhez? Ki fizet és kinek? Demokrácia van vagy diktatúra? A bérlők vannak a szolgáltatást nyújtókért?
  Megengednék ezt a versenyszférában?”
 • 4. deszkás 2011. november 24. 11:09
  „Ez még nincs eldöntve? Pedig jó lenne és megnyugtatóan mert igy vásárlókat vesztenek! Még ősszel voltam és senki nem volt,tájékoztató a nyitvatartásról sehol.A 10-15 autós parkoló (?)olyan amilyen.........”
 • 3. KamuNeni 2011. november 24. 09:50
  „Hat zarjak be!! Miert is uzemelne valami MO-n??? Ott minden businesst tonkre tesznek egyebkent is. Zarjak be nyugodtan minek torodni massal? Valaki igazan nyithatna mar valami nagybanit ami ezt felvaltja. Nem igaz hogy nincs eleg nagy kertje val;akinek ott ahol elfernenek az kereskedok.”
 • 2. papika56 2011. november 24. 09:40
  „Nem értem az igazgatót ?
  Miért kell bevonni ide is a politikát ???<moderálva>
  Beszélje meg az ott árusító , helypénzt fizető eladókkal !!!Ez csak is rájuk tartozik.
  Ha meg 900 an aláírták --mit szeretnének ---akkor MIÉRT HÚZZA az IDŐT ????? nov. 24. van és - 10 fok !!!!!!!!”
 • 1. varadipal 2011. november 24. 09:03
  „Az egyeztetést a földbírtok és a kereskedői tevékenységi engedélyek igazolásával kell kezdeni. Kiderül, hány termelő és hány nepper fagyoskodik éjszaka. Hozzátenném, hogy a kereskedő és a nepper nem azonos fogalmak.A piacfelügyelőséget ki és mikor ellenőrizte utoljára? A hal a fejétől bűzlik a mondás szerint.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségügyi dolgozók pótléka lesz a chipsadó

Idén 2,4 milliárd forint bevételre számít a kormány a chipsadóból, amelyet szeptember 1-jével vezettek be. A pénzt az egészségügyi dolgozók kapják. Tovább olvasom